پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۹:۵۴
کد مطلب: 51493
۲
واکنش به اظهارات کارشناس «بدون توقف»

بی‌پولی مشکل اصلی ازدواج جوانان نیست/چرا نباید دوران عقد را طولانی کنیم؟!

بی‌پولی مشکل اصلی ازدواج جوانان نیست/چرا نباید دوران عقد را طولانی کنیم؟!
سیدمجتبی حورایی با اشاره به ضرورت فرهنگ‌سازی در خصوص روابط دختر و پسر در رسانه در زمینه موضوع مطرح شده توسط امیرحسین بانکی‌پور کارشناس برنامه «بدون توقف» مبنی بر اینکه «ارتباطات بیشتر به جای شناخت، موجب افزایش طلاق‌ها شده است» گفت: اساسا جاذبه‌های احساسی مانع شناخت است. وقتی که می‌خواهیم راجع به موضوعی شناخت پیدا کنیم نیاز به عقل داریم. عقل، ابزار شناخت است، منتهی هیجانات، غرائز، عواطف و احساسات، دید عقل را کور و ضعیف می کند. امکان ندارد کسی بگوید از لحاظ احساسی خودم را تحریک می‌کنم و بعد می‌خواهم با عقل ضعیفم شناخت پیدا کنم. اگر می‌خواهم شناخت پیدا کنم نباید ارتباط برقرار کنم و باید از روی منطق و در حضور و با اطلاع خانواده‌ها با طرف مقابلم گفت‌وگو کنم و با شناخت صحیح تصمیم بگیرم.
 
وی گفت: در رابطه‌ای که به خلوت کشیده می‌شود و طرفین رفت‌وآمدهای دوستانه با یکدیگر دارند، افراد رفت‌ و آمد می‌کنند؛ چون از لحاظ عاطفی به یکدیگر وابسته شده و این جاذبه‌ای ایجاد می‌کند که مانع شناخت می‌شود و چون شناخت غلطی حاصل شده وقتی این دوستی‌ها به ازدواج ختم می‌شود، غالبا ازدواج‌های موفقی نیست.

حورایی یادآور شد: متأسفانه در حال حاضر فراوانی رابطه زیاد شده است. زمانی این رابطه‌ها یا قبح داشت یا اینکه تعداد آنها کم بود، اما امروز با توجه به قبحی که از بین رفته، فراوانی و تبعات منفی‌ای که دارد به یک مسأله مهم تبدیل شده، چراکه هر چه این روابط بیشتر می‌شود، نرخ ازدواج پایین‌تر آمده و این پایین آمدن نرخ ازدواج هم به معضل مهم جامعه تبدیل شده است.

وی ادامه داد: هر چه جوانان ارتباطات بیشتری بگیرند، سیری کاذبی به آنها دست خواهد داد که عطش، نیاز و تمایل به ازدواج را در آنها کم می‌کند؛ چون یکی از دلائل ازدواج، نیاز است و این موضوع مهمی است که باید به صورت جدی به آن پرداخته شود.

این روانشناس بالینی همچنین در خصوص دیگر بحث مطرح شده در برنامه بدون توقف در خصوص «طولانی کردن دوره عقد بر اساس شرایط طرفین به عنوان یک راهکار تشویقی برای فراهم شدن شرایط تشکیل خانواده» اظهار کرد: کاملاً با این مخالفم. دوران عقد یک فاصله ایده‌آل دارد که ۶ و نهایتا یک سال و نیم است، ولی اگر دوران عقد را طولانی کنیم، مثلا چهار سال عقد به شدت آسیب‌زاست. هم فرسایشی و خسته‌کننده است و ریسک جدایی بالا می‌رود و هم طرفین را بیشتر اذیت می‌کند تا اینکه کمک‌کننده باشد. ما باید جور دیگری اقدام کنیم. باید تسهیل‌گری داشته باشیم، باید تدابیری بیندیشیم که فاصله بین بلوغ و ازدواج را کم کنیم؛ نه اینکه دوران عقد را طولانی کنیم؛ چون این امر قطعا آسیب‌ها و خطرات بیشتری دارد.

حورایی همچنین یادآور شد: در حال حاضر تا می‌گوییم ازدواج، سریع می‌گویند کار نیست، اقتصاد ضعیف است، اینها بسیار مهم است اما از آن مهم‌تر، فرهنگ ازدواج است. وقتی مجری برنامه بسیار عالی و پربیننده در تلویزیون اعلام می‌کند که من هنوز ازدواج نکردم، بیننده جوان فکر می‌کند، پس رمز موفقیت، ازدواج نکردن است. من هم می‌خواهم موفق باشم. وقتی یک سلبریتی یا فرد برجسته و مشهور ازدواج نکرده اصلا نباید مجری شود، این فرهنگ‌سازی مهم‌تر است. یعنی مجری ۲۵ ساله‌ای که ازدواج کرده باشد نداریم که باید ۳۵ ساله مجرد بیاوریم؟ این انتخاب‌ها به شدت خطرناک است و باید این فرهنگ را که چقدر ازدواج در تعالی و رشد افراد مؤثر است، ترویج دهیم. مسائل اقتصادی هم موضوعات بعدی است، منتهی تا بحث ازدواج می‌شود همه می‌روند سراغ اینکه جوان پول و شغل ندارد؛ در حالی که او اصلا دغدغه ندارد؛ چون الگوی غلط را جای دیگر می‌گیرد. وقتی هم دغدغه‌اش را ندارد، بهانه می‌آورد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی