يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 4 Jun 2023
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۳۰
کد مطلب: 51626
۱

شکایت درمانگران اعتیاد به کمیسیون اصل ۹۰

شکایت درمانگران اعتیاد به کمیسیون اصل ۹۰
علی غلامی با اشاره به بررسی مصوبه توزیع داروهای مخدر توسط داروخانه‌ها توسط نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درمانگران و دانشمندان حوزه اعتیاد و رئیس سازمان بهزیستی کشور در جلسه‌ای مشترک در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طی هفته گذشته اظهارکرد: در حال حاضر مصوبه توزیع داروی متادون در داروخانه‌ها به شکل فراقانونی ابلاغ شده است اما در جلسه‌ای که هفته‌ گذشته برگزار شد، مغایرت موارد قانونی با این مصوبه به ریاست سازمان غذا و دارو گوشزد شد.
 
وی ادامه داد: طبق ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر عرضه داروی متادون فقط در کلینیک‌های درمان سوء مصرف مواد مجاز است و  هیچکس حق ندارد داروی متادون را نسخه کند و هیچ داروخانه‌ای نیز حق ندارد که این دارو را به فروش برساند. در واقع مصرف داروهای متادون خلاف قوانین است مگر آنکه بیمار به مراکز مجاز درمان اعتیاد مراجعه کند. لذا اگر داروهای مخدر در داروخانه‌ها توزیع شود مغایر با قانون خواهد بود. 

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور همچنین به کنوانسیون ۱۹۶۱ استناد کرد و گفت: حتی کنوانسیون ۱۹۶۱ همه کشورهای عضو را موظف کرده است که در راستای جلوگیری از اعتیاد داروخانه‌ای، داروهای تحت کنترل در داروخانه‌ها عرضه نشود و به جهت اینکه کشور ما با مصوبه مجلس عضو این کنوانسیون شد بنابراین اجرای این کنوانسیون برای همه لازم الاجراست.

وی با اشاره به توزیع داروی اکسی کدون توسط داروخانه‌ها اظهار کرد: همین مورد نیز خلاف کنوانسیون است و باید از اجرای آن ممانعت شود. چند سال گذشته داروی «اکسی کدون» (با فرمول  هروئین) در داروخانه‌های منتخب توزیع شد و اکنون شاهد اعتیاد داروخانه‌ای اکسی کدون در جامعه هستیم.

غلامی تصریح کرد: در حال حاضر مصوبه توزیع داروی متادون در داروخانه‌ها ابلاغ شده است و کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور نسبت به این موضوع به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شکایت کرده‌ و این شکایت در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مهارت‌های ده‌گانه برای غلبه بر خشونت علیه کودکان
تاثیر خیانت بر روی همسر وفادار چیست؟
چگونه به دام «فرسودگی تحصیلی» نیفتیم؟
احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.