چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۹ / ۱۴:۳۷
کد مطلب: 51747
۱

ثبت نام ۱۸۰ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۰

فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره آمار نهایی و قطعی ثبت نام  آزمون دکتری تخصصی ناپیوسته گفت: ثبت نام آزمون ورودی مقطع دکتری نیمه متمرکز (Ph.D) سال ۱۴۰۰ به منظور پذیرش دانشجو در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، دانشگاه آزاد، دانشگاه پیام نور، دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی  از یکشنبه، ۲ آذر آغاز شد و ساعت ۲۴ شب گذشته چهارشنبه، ۱۲ آذر به پایان رسید.
 
سخنگوی سازمان سنجش و آموزش کشور در ادامه افزود: کنکور دکتری در تاریخ ۱۵ اسفند برگزار خواهد شد و داوطلبان می‌توانند از تاریخ ۱۲ لغایت ۱۴ اسفند کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند.

مدیر کل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار رسمی و قطعی کل آمار ثبت نام کنندگان در کنکور دکتری تخصصی سال ۱۴۰۰ برای ورود به دانشگاه ها ۱۷۹ هزار و ۱۹۲ نفر است. 

او گفت: نتایج اولیه بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته دهه اول اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر و انتخاب رشته اینترنتی برای داوطلبان مجاز به انتخاب رشته در نیمه اول اردیبهشت ۱۴۰۰ انجام می‌شود. نتایج نهایی این آزمون در نیمه اول شهریور ۱۴۰۰ اعلام خواهد شد. داوطلبان باید پس از مطالعه دفترچه راهنما با پرداخت ۱۵۰ هزار و ۸۰۰ تومان نسبت به ثبت نام اقدام کنند.


نحوه پذیرش داوطلبان در کنکور دکتری
پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۰ در شیوه دکتری آموزشی پژوهشی و دکتری پژوهش محور به شرح زیر است:
سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی- پژوهشی آزمون متمرکز (۵۰ درصد)، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد) و مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد) است. 

در دکتری پژوهش محور سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس  آزمون متمرکز (۳۰ درصد)، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)،  مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد) و تهیه طرح واره (۲۰ درصد) انجام می شود.

اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … توسط دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.


بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۰  آزمون زبان با ضریب (۱)، آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (۱) و آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (۴) خواهد بود.

همه دانشجویان و فارغ‌التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه‌ای می‌توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت کنند.

مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی می‌توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا سی و یکم شهریور همان سال (۱۴۰۰) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ‌التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، سی‌ام بهمن همان سال (سال ۱۴۰۰) خواهد بود.

پذیرفته شدگان قطعی (نهایی) روزانه سال ۱۳۹۹ چه در دانشگاه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند اجازه شرکت در آزمون سال ۱۴۰۰ را ندارند و یک سال محروم از آزمون هستند.


دو نکته مهم 
دانشجویان در حال تحصیل در دوره روزانه مقطع دکتری به استثنای پذیرفته شدگان دوره‌های روزانه آزمون دکتری سال ۱۳۹۹ که حق ثبت نام و شرکت در آزمون سال ۱۴۰۰ را ندارند در صورت تمایل به ثبت نام و شرکت در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ در صورت داشتن سایر شرایط و ضوابط مندرج در این دفترچه راهنما باید تا پایان مهلت مقرر ثبت نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، از تحصیل انصراف دهند. در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل دانشجویان پذیرفته شده در زمان مقرر، در صورت قبولی در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، قبولی آنان در آزمون لغو خواهد شد.

دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره‌های غیرروزانه دکتری به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران  می‌توانند بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ ثبت نام و شرکت کنند. این داوطلبان پس از اعلام نتایج نهایی در صورت قبولی باید مدارک انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم