جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱ دی ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۵
کد مطلب: 51861
۱

دعوای والدین و شکل گیری ترس های بزرگسالی در فرزندان

دعوای والدین و شکل گیری ترس های بزرگسالی در فرزندان
مهشید فکری روان‌شناس کودک و نوجوان در خصوص تاثیرپذیری کودکان از دعوای والدین، اظهار کرد: والدین اولین الگوی تربیتی و منبع امنیتی کودکان هستند که اگر این منبع امنیت به وسیله دعوا یا مشاجره پدر و مادر به خطر بیافتد روی کودک اثر منفی گذاشته و سلامت روحی و روانی او را تهدید می‌کند.

فکری ادامه داد: زمانی که این منبع امنیتی به واسطه دعوای بین والدین دچار خدشه شود کودک دچار ترس، تهدید، استرس و اضطراب می‌شود و در نتیجه موجب شکل‌گیری ترس‌های بزرگسالی خواهد شد. البته باید به این نکته توجه داشت که دعوای بین والدین در برخی موارد پدیده‌ای کاملا طبیعی است، اما پدر و مادر باید توجه داشته باشند که در مقابل فرزندشان بحث نکنند.

دعوای والدین بطور مستقیم و غیر مستقیم کودکان را در معرض آسیب قرار می‌دهد. کودکان والدینی که در کنار هم احساس خوشبختی ندارند، اما بخاطر فرزندشان باهم زندگی می‌کنند و مدام با یکدیگر در حال درگیری هستند بیشتر تحت تاثیر این مشاجره‌ها قرار می‌گیرند، در نتیجه از لحاظ روحی دچار آسیب شده و در دراز مدت به افسردگی مبتلا می‌شوند.

معمولا کودکان توانایی درک و کشف ریشه‌های درگیری و مشاجره بین والدین را ندارند و همیشه خانواده خود را در یک وضعیت خوب و رویایی تصور می‌کنند، اما با مشاهده دعوای والدین و مواجه شدن با این احساس که منبع امنیتی آن‌ها به خطر افتاده است دچار استرس و نگرانی می‌شوند که در چنین شرایطی معمولا کودکانی خشن، با اعتماد به نفس کم و فاقد مهارت‌های عاطفی و اجتماعی خواهیم داشت.

این روان‌شناس کودک و نوجوان بیان کرد: از دیگر آسیب‌هایی که کودکان در معرض دعوای والدین دچار آن‌ها می‌شوند می‌توان به افت تحصیلی و عدم ارتباط گیری با گروه‌های دوستانه اشاره کرد.

نتایج تحقیقات انجام شده در کشور‌های مختلف بیانگر آن است که حتی دعوا و مشاجره والدین در بر روی کودکان شش ماهه هم بر روی کودک تاثیر می‌گذارد و سبب افزایش ضربان قلب و و هورمون استرس در او می‌شود.

فکری یادآوری کرد: زمانی که خانواده‌ها در مقابل فرزندانشان به بحث و جدل می‌پردازند کودک در آن لحظه به شدت احساس ناامنی و ترس کرده و دچار استرس و اضطراب می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی