پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۳ بهمن ۱۳۹۹ / ۱۲:۰۰
کد مطلب: 52093
۳

تاب‌آوری در سوگ غیر‌طبیعی

عادله عیسی نظر
تاب‌آوری در سوگ غیر‌طبیعی
اگر مراحل سوگ روند سالم خود را طی کند، سوگواری بدون عارضه به پایان می‌رسد. اما گاهی واکنش سوگ از حالت طبیعی خارج می‌شود. مثلاً فرد داغدیده، دچار احساس مداوم گناه و بی‌ارزشی می‌شود؛ این احساس با سرزنش خود به خاطر کوتاهی در حق عزیز از دست رفته متفاوت است. گاهی ممکن است فرد داغدیده اشتغال ذهنی مداومی با مرگ پیدا کند و حتی به خودکشی فکر کند یا دچار کندی حرکتی و افت قابل توجه عملکرد شود یا حتی واکنش سوگ او طولانی‌تر از حد طبیعی شود.

در برخی افراد احتمال ابتلا به واکنش سوگ غیر‌طبیعی بیشتر است، مانند افرادی که خود را در مرگ متوفی مقصر می‌دانند. مثلاً فردی که بی‌احتیاط رانندگی کرده و دچار تصادف رانندگی شده و افراد خانواده‌اش در آن تصادف کشته شده‌اند. یا افرادی که با فرد متوفی کشمکش‌های شدیدی داشته‌اند. مثلاً فردی با پدرش قهر بوده و در همان زمان پدرش فوت کرده است. همچنین زمانی که سانحه‌ای ناگهانی مانند سیل یا زلزله یا تصادف، باعث فوت عزیزی شده است یا فردی که سابقه ضربه‌های عاطفی قبلی به‌خصوص فوت نزدیکان در زمان کودکی دارد و یا کسانی که دچار اختلالات شخصیت هستند و در برابر استرس‌ها، واکنش‌های غیرمنطقی نشان می‌دهند و همچنین افراد منزوی، واکنش سوگ شدیدتر یا طولانی‌تری را تجربه می‌کنند.

وقتی واکنش سوگ شرایط غیرعادی پیدا کرد، نیاز به مراجعه به روانپزشک یا روان‌شناس برای استفاده از درمان‌های دارویی یا روان‌درمانی ضروری است.

 
دکتر عادله عیسی نظر
روانپزشک
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی