جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۷ بهمن ۱۳۹۹ / ۲۳:۵۹
کد مطلب: 52236
۲

روش های شرم ستیزی و غرفه سازی

روش های شرم ستیزی و غرفه سازی
شرم ستیزی یعنی انجام دادن کارهایی که به خاطر نظرم مردم از انجام دادن آنها می ترسید. هدف از این نوع مواجهه آن است که دیگر نگران تایید نشدن نباشید و تحمل شرم خود را بالا ببرید. در این نوع مواجهه، عملی را که می ترسید مردم متوجه آن شوند و آن را تایید نکنند، انجام می دهید. به عنوان نمونه اگر با ظاهر خود، وسواس فکری دارید می توانید لباس های ناهماهنگ بپوشید یا خودتان را آن طور که وسواس تان حکم می کند آرایش نکنید. اگر نگران رفتارتان در حضور دیگران هستید، می توانید برخی تعارفات و عرف های اجتماعی جزئی را رعایت نکنید. اگر می ترسید شما را احمق فرض کنند، در حضور دیگران ابراز عقیده کنید.


خطر کردن
هدف از خطر کردن این است که نگوییم عقل حکم می کند فلان رفتار خیلی خطرناک است چون امنیت آن محرز نیست. به عنوان مثال، اگر کمال گرا هستید یا از شکست می ترسید، خودتان را در گیری کاری کنید که احتمال دارد در آن شکست بخورید یا به هدف تان نرسید؛ یا اگر از حرف زدن با یک آدم جذاب در مهمانی می ترسید، با او قرار بگذارید یا با نظر او مخالفت کنید.


غرفه سازی
اگرچه مواجهه تدریجی، روش متداول و استاندارد کنار آمدن با اضطراب است ولی برای عده ای، تجربه کردن تمام و کمال نشانه ها مفید تر است. در این فن، شخص بدون مرحله بندی، در معرض اضطراب شدید قرار می گیرد و ان قدر در حالت اضطراب می ماند تا اضطراب برای او عادی شود. شخص به جای آن که جلوی وحشتزدگی را بگیرد، خود را در «وحشتزدگی غرق می کند». هدف آن است که بفهمید اضطراب وحشت مانند، شما را نمی کشد. تنها راه فهمیدن آن هم این است که اجازه بدهید دچار حمله وحشتزدگی شوید.

این رویکرد که به آن غرقه سازی می گوییم، وقتی مفید است که حمله وحشت رخ بدهد و شخص راهی برای اجتناب از آن نداشته باشد. به فنونی که قبلاً به آنها اشاره کردیم مراجعه کنید. مثل سایر شکل های فن مواجهه، ابتدا برای خودتان روشن کنید که چرا این کار را انجام می دهید. آنگاه با راهبردهای شناختی، آرمیدگی و کنترل تنفس، اضطراب تان را اداره کنید ولی حواس خود را پرت نکنید.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو