پژوهشی جدید نشان میدهد کیک تولد، به ویژه قسمت بیرونی آن به دلیل سادهای تعداد زیادی باکتری دارد.
بنا به گزارش سایت بهداشتی "وبطب" تیمی از محققین دانشگاه کلیمسون ایالت کارولینای جنوبی، دریافتند که فوت کردن شمع کیک تولد باعث میشود که بخش خارجی آن پر از باکتری شود.
آنها میگویند آب دهان ناشی از فوت کردن روی شمعهای کیک، تعداد باکتریهای سطح کیک را تا ۱۴ بار افزایش میدهد.
پژوهشگران این آزمایش را به منظور بررسی سلامت غذایی انجام دادند، آنها سطح خارجی کیک را با خامه زده شده پوشاندند و روی آن چند عدد شمع قرار دادند.
قبل از فوت کردن شمعها پژوهشگران یک پیتزا خوردند و سپس به کیک فوت کردند و نمونههای مختلف کیک را بررسی کردند.
آنها دریافتند که دمیدن به شمع موجود در کیک باعث رشد ۱۴ درصدی باکتریها میشود و در برخی مواقع این سرعت به ۱۲۰ بار میرسد.
البته دانشمندان تأکید کردند که این پژوهش به این معنا نیست که جشن تولد نگیرید، بلکه از شما میخواهد تا بدانید که دمیدن روی کیک هم میتواند باعث رشد باکتریها شود، با این حال فوت کردن شمع کیک بیشتر وقتها خطرناک نیست و آسیبی نمیرساند.