کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چگونه می توانیم شادی پایدار را تجربه کنیم؟

خبرگزاری ایسنا , 30 اسفند 1399 ساعت 16:23

یک روانشناس همزمان با روز شادی با بیان اینکه شادی یک احساس درونی پایدار است، گفت: شاید تلاش های پی درپی و موفقیت های ناشی از آن موجب خوشحالی لحظه ای شود ولی لزوما به معنای شادی پایدار نیست چراکه ذهنیت فرد به نتیجه طلبی متمرکز شده و عملا از کلیت لحظات که ناشی از تمامی لحظات، تلاش و تفکر و در نهایت رسیدن به هدف و نتیجه است لذت نمی برد و از این رو شاد نیست.


سامان آسیابانی اظهار کرد: شادی یک حالت روانی است که در آن فرد احساس لذت و سرخوشی می کند به عبارتی شادی هیجان مثبت بدون احساس درد و گناه است که آرامش خاطر و رضایت باطنی را دارا  است که به رضایت از زندگی تعبیر می شود. شادی یک احساس درونی است که با علایم رضایت از زندگی و خوش خلقی در خارج از درون فرد نمود پیدا می کند.
 
وی افزود: شادی زمانی حاصل می شود که فرد در کلیت عمر خویش از گذشته خود کسب تجربه و از لحظه حال خویش لذت ببرد و به آینده خود خوشبین و امیدوار باشد و سعی کند با انجام دادن امورات زندگی خود احساس لذت کند، ولو اینکه قطعا یک فرد شاغل از وجود عدالت، نظم، اعتماد و نوع دوستی در محیط شغل خود می تواند لذت ببرد و از شاغل بودن در آن مکان می تواند احساس شادی پایدار کسب کند.

به گفته آسیابانی، افراد شاد ذهن خود را به شکل افراطی درگیر مشکلات نمی کنند، به مسائل پیش رو با نگاهی راه حل مدار نگاه می کنند، کمالگرا نیستند و به داشته های خود راضی اما برای شرایط بهتر همواره تلاش دارند، به سلامت جسمی خود توسط ورزش و انجام فعالیت های پیشگیرانه می پردازند و به آراستگی و منظم بودن وضعیت ظاهری خود اهمیت داده و لذت می برند، همچنین به حقوق دیگران احترام گذاشته و از احترام گذاشتن دیگران به حقوق خود احساس لذت و رضایت دارند. از سوی دیگر به زندگی خود متعهد و سعی در مطلوب کردن هر چه بیشتر شرایط فردی، شغلی، اقتصادی و عاطفی خود و نزدیکانشان دارند.

این روانشناس درباره چگونگی تدام بخشیدن به احساس شادی گفت: دوستان و اطرافیان فرد با القای امید و حمایت روانی از اهداف و ایده های فرد و همچنین تحسین شرایط زندگی فرد می توانند به تداوم احساس شادی فرد یاری بخشند. همچنین ارتباط با افراد مثبت اندیش و امیدوار فرد را از تفکرات منفی و آزار دهنده دور و منجر به قوت قلب فرد در مقابل اهداف و آرمان ها می‌شود.

وی معتقد است که بعضی از دوستان و اطرافیان با القای تفکرات ناامیدوارانه و منفی فرد را به وسواس فکری درست و غلط های زندگی کشانده و شادی و سرزندگی فرد را به یاس و نا امیدی می کشانند، به همین دلیل هم نشینی با افراد مثبت فکر و امیدوار و شاد برای داشتن یک تفکر مثبت و خوش اندیش واجب است.

وی ادامه داد: احساس شادی در فرد موجب هدفمندی و تاب آوری و امیدواری در مواجهه با مشکلات سخت است و فرد را از انبوه پرتگاه های ذهنی ناامیدوارانه مسیر زندگی مصون می کند و با تقویت ایمان موجب تلاش و رغبت بیشتر فرد برای پیکار با مسائل اندوهگین می شود، به طوری که فرد شاد در تلاطم های زندگی پیش رو با تجربه و درایت بیش از پیش به حل امورات زندگی خود پرداخته و به تقویت ایمان و عزت نفس خود بیش از پیش کمک می کند.

آسیابانی در پایان به بیان توصیه‌هایی در این راستا پرداخت و گفت: برای شاد بودن باید در هنگام بروز مسائل با تکیه بر اینکه این مسئله  نیز یک مانعی است بر سر زندگی که در نهایت با یک ذهنیت مثبت می توان راهکاری خردمندانه برای حل آن اندیشید، نسبت به کاوش ریز بینانه جوانب و راه حل های پیش رو بیندیشیم و با اطلاع بر طبیعی و تکراری بودن روند حل مشکلات در تاریخچه زندگیمان از بروز هر گونه ناراحتی و عصبانیت جلوگیری کنیم و به جای ایجاد وسواس در تفکر و پروراندن احساس ناامیدی، هر چه سریع‌تر در جهت حل مشکل گامی برداریم و با تکیه بر یاری خداوند، برای افزایش مهارت ها و توانایی های خویش نسبت به حل مشکل و جلوگیری از بروز عصبانیت و از بین رفتن احساس شادی تلاش کنیم.
 


کد مطلب: 52744

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/52744/چگونه-می-توانیم-شادی-پایدار-تجربه-کنیم

میگنا
  https://www.migna.ir