پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۵
کد مطلب: 53005
۰

چگونه مشارکت در انجام امور خانه را به فرزندانمان بیاموزیم؟

چگونه مشارکت در انجام امور خانه را به فرزندانمان بیاموزیم؟
مریم فولادی با بیان اینکه لازم است هر دو والد در انجام کارهای خانه به یکدیگر کمک کنند، اظهار کرد: یادگیری مشاهده‌ای روش بسیار مناسبی برای مشارکت فرزندان در انجام کارهای خانه است. برای این منظور اگر امور منزل تنها بر دوش مادر باشد فرزندان به اشتباه می‌آموزند که وظایف پدر به امور خارج از منزل و وظایف مادر به امور داخل منزل معطوف می‌شود.

اگر هر دو والد در انجام امور منزل مشارکت داشته باشند، فرزندان نیز می‌آموزند کارهای منزل صرفا برعهده زنان نیست و اینگونه می‌توان آنها را هم در انجام امور مشارکت داد.

مسئولیت پذیری و مشارکت در انجام امور منزل امری اکتسابی است که باید آموزش آن از دوران کودکی توسط والدین، مدارس، اجتماع و... به صورت تدریجی آغاز شود. فرزندان هرگز نمی‌توانند رفتار مسئولیت پذیرانه‌ای از خود نشان دهد مگر آنکه مسئولیت پذیری را از کودکی آموخته باشد.

لازم است فرزندان با شیوه‌های مشارکتی از ابتدای کودکی در کارهای منزل، مدرسه و ... مشارکت داشته باشند تا مسئولیت پذیری در انجام امور را بیاموزند و متعهدانه وظایف خود را انجام دهند.

فولادی واگذار کردن نقشها به کودکان و فراهم ساختن الگوهای متناسب عملی را در آموزش مسئولیت پذیری به آنها موثر دانست و درباره ضرورت آموزش آن تصریح کرد: انسان مسئول با عملکرد اثربخش خود به عنوان فردی کارآمد شناخته می‌شود، رفتارهای منفی او کاهش پیدا می‌کند و به طور کلی انسان سالمی است که روابط بین فردی مناسبی دارد.


آموزش مسئولیت پذیری به سلامت روان افراد کمک می‌کند و فقدان آن موجب بروز رفتارهای غیر موثر و پرخاشگرانه به هنگام مواجهه با فشارها و استرس‌ها می‌شود.

آموزش مسئولیت پذیری به کودکان و نوجوانان باعث می‌شود آنها احساس کفایت، توانایی و موثر بودن در غلبه بر مشکلات، خودارزشمندی، توانایی برنامه ریزی داشته باشند و در راستای رفتارهای هدفمند گام بردارند. از این رو نقش والدین در آموزش مسئولیت پذیری به آنها از طریق شیوه‌های یاد شده بسیار حائز اهمیت است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.