جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۲۳:۱۷
کد مطلب: 53132
۲

خواب کم به زوال عقل منجر می‌شود

خواب کم به زوال عقل منجر می‌شود
این مطالعه جدید نشان داد، افرادی که کمتر از ۶ ساعت در شب می خوابند بیشتر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند. نداشتن خواب کافی می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را در مراحل بعدی زندگی افزایش دهد.

محققان دانشگاه «پاریس» داده های نظرسنجی در مورد سلامت هفت هزار و ۹۵۹ فرد انگلیسی از جمله مدت زمان خواب شبانه آنها را از سال ۱۹۸۵ تجزیه و تحلیل کردند.

محققان متوجه شدند، افرادی که ۵۰ تا ۷۰ سال سن دارند و در میانسالی کمتر از ۶ ساعت می خوابیدند، ۳۰ درصد بیشتر در معرض خطر زوال عقل قرار دارند.

طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، حدود ۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به زوال عقل مبتلا هستند و هر ساله نزدیک به ۱۰ میلیون مورد جدید ابتلا به زوال عقل گزارش می شود.

محققان می گویند: خواب برای سلامت مغز در میانسالی مهم است و تحقیقات آینده ثابت می کند که آیا بهبود عادت های خواب می تواند از ابتلا به زوال عقل جلوگیری کند یا خیر. یک علامت رایج ابتلا به زوال عقل تغییر الگوی خواب در شب است، اما محققان می گویند که الگوی خواب قبل از شروع زوال عقل ممکن است در این بیماری نقش داشته باشد.

محققان در این مطالعه، داده های جمع آوری شده در ۳۶ سال گذشته از سال ۱۹۸۵ را بر روی هزاران نفر که عادات خواب و مدت زمان خواب خود را گزارش داده بودند، بررسی کردند.

محققان متوجه شدند زوال عقل بر چرخه های خواب و بیداری تأثیر می گذارد، اما میزان ارتباط طول مدت خواب در بزرگسالی با ابتلا به زوال عقل مشخص نیست. علت این موضوع می تواند این باشد که اکثر مطالعات به طور واضح سن را در ارزیابی مدت زمان خواب یا مدت زمان پیگیری مد نظر قرار نداده اند.

محققان توضیح دادند: در این بررسی هر دو این جنبه ها و مجموعه وسیعی از متغیرها مد نظر قرار گرفت. آنها متوجه شدند که کوتاه بودن خواب در میانسالی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط است.

هنگام خواب، سموم از مغز و سایر قسمت های بدن پاک می شود تا از بدن در برابر بیماری های زیادی از جمله بیماری های قلبی و سرطان محافظت کند.

محققان می گویند: فرضیه های قابل قبول بیولوژیکی برای توضیح رابطه میان مدت خواب و زوال عقل وجود دارد. یکی از آنها مربوط به نقش خواب در پاکسازی ضایعات پروتئین در مغز است.

در یک دوره بیداری فعالیت عصبی باعث افزایش ترشح پروتئین های بتا آمیلوئید می شود. سپس این پروتئین ها هنگام خواب از مغز شسته می شوند. در مورد خواب کوتاه ، پاکسازی این پروتئین ها ممکن است تغییر کند و به تجمع بتا آمیلوئید در مغز منجر شود.

تجمع این پروتئین ها در آلزایمر مشاهده می شود. مکانیسم های دیگری نیز ممکن است نقش خواب را در التهاب عصبی و تصلب شرایین (تصلب شرایین) داشته باشد.

طبق اعلام سازمان سلامت انگلیس، بیشتر بزرگسالان هر شب به ۶ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. «بنیاد خواب آمریکا» هفت تا هشت ساعت خواب را به طور خاص برای افراد بیش از ۶۵ سال توصیه می کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.