جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۳
کد مطلب: 53145
۱

فضای مجازی به کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی افراد میانسال کمک می‌کند!

تینا پورشاهید
فضای مجازی به کاهش افسردگی و بهبود کیفیت زندگی افراد میانسال کمک می‌کند!
محققان با بررسی وضعیت ۳۴۹۱ فرد سالمند در تابستان ۲۰۲۰ دریافتند که افراد سالمندی که از فضای مجازی برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند، کمتر دچار افسردگی می‌شوند و استفاده از اینترنت در زندگی روزانه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند.

براساس نتایج به دست آمده از این پژوهش، افراد سالمندی که از اینترنت برای جستجوی اطلاعات مربوط به سلامتی استفاده می‌کنند، از نظر روحی ممکن است دچار اضطراب شوند و بهتر است در جستجوهای اینترنتی به این موضوع توجه داشته باشند.
 
 
تحقیقات نشان می‌دهد افرادی در گروه سنی ۵۵ تا ۷۵ سال که روزانه یک بار یا بیشتر از طریق شبکه‌های اجتماعی با عزیزان خود ارتباط برقرار می‌کنند، کیفیت بالاتری از زندگی را تجربه کرده و احساس رضایت بالاتری از زندگی دارند.

تیم تحقیقاتی امیدوار است که نتایج چنین تحقیقاتی افراد مسن را ترغیب به استفاده از اینترنت کند. همچنین نتایج این تحقیق به افراد جان نیز یادآوری می‌کند که برقراری ارتباط با افراد مسن از طریق شبکه‌های اجتماعی می‌‌تواند به بهداشت روانی این گروه سنی آسیب پذیر کمک کند تا از مشکلاتی مانند تنهایی و احساس انزوا رنج نبرند.

بعد از همه گیری کرونا و شرایط قرنطینه، افراد مسن بیش از سایر گروه‌ها در معرض تبعات این بیماری قرار گرفتند و چنین راهکارهایی می‌تواند خلا به وجود آمده برای این گروه سنی را تا حد زیادی برطرف کند.

شرکت کنندگان در این تحقیق از نظر میزان استفاده از اینترنت و همچنین سلامت روان مورد بررسی قرار گرفتند. دکتر «سیمون ایوانز» مدرس علوم اعصاب و یکی از محققان این پژوهش می‌گوید:

« با توجه به ادامه محدودیت‌های اجتماعی در جریان همه گیری کرونا، افراد مسن بیشتر در معرض خطر تنهایی و آسیب‌های روانی ناشی از آن قرار دارند. اما تحقیقات نشان می‌دهد که ارتباط برقرار کردن از طریق اینترنتی می‌تواند نقش موثری در حل برخی از مشکلات افراد مسن از جمله تنهایی داشته باشد

در بخشی از این تحقیق به این موضوع اشاره شده است که افراد میانسالی که موضوعات مرتبط با سلامتی را در فضای مجازی جستجو می‌کنند، ممکن است بیشتر از بقیه در معرض نگرانی و اضطراب قرار بگیرند و این رویکرد نتیجه معکوس برایشان خواهد داشت.

مطالعات آماری از کاربران سالمند در انگلستان نشان می‌دهد که فقط ۵۴ درصد افراد مسن بالای ۷۵ سال، به صورت منظم از اینترنت استفاده می‌کنند.
 
 
تاثیر رسانه های اجتماعی در زندگی سالمندان
رسانه های اجتماعی بعضی اوقات می توانند تبدیل به یک عادت بد شوند. اما جالب است بدانید همین رسانه‌های اجتماعی می‌تواند برای سالمند به عنوان یک ناجی محسوب شود.
 
برقراری ارتباط با دنیای اطراف برای سالمندان بسیار مهم و حیاتی است به ویژه سالمندانی که تنها هستند و استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌تواند کمک بسیار بزرگی به آنها در برقراری ارتباطات نماید. در حقیقت، تقریباً ۷۵٪ از افراد ۷۵ ساله یا مسن هر روز از تکنولوژی استفاده می کنند و سالمندان به طور متوسط حدود ۱۲ ساعت در هفته وقت خود را در شبکه‌های اجتماعی و فضای آنلاین می گذرانند. در واقع ۷۱درصد از سالمندان معتقدند که استفاده از تکنولوژی‌ها به ایشان کمک بسیار زیادی کرده تا بتوانند استقلال داشته باشند.
با این حال، اگرچه میزان مشخصی از سالمندان جذب رسانه های اجتماعی شده‌اند، این واقعیت که یادگیری دنیای دیجیتال برای ایشان دشوار است را تغییر نمی‌دهد.


چالش‌ها
سرعت تغییر دنیای تکنولوژی واینترنت و رسانه‌های اجتماعی حتی برای جوانان نیز چالش می‌باشد وبا آن دست و پنجه نرم می‌کنند ... بنابراین جای تعجب ندارد که یکی از اصلی ترین چالش های سالمندان، صرفاً ماندن در دنیای دائما در حال تغییر فناوری واینترنت است.
یکی دیگر از مشکلات اساسی این است که این فناوری بیشتر برای افرادی که سریع فکر می کنند، دارای دید خوب، شنوایی و توانایی قوی در خواندن می‌باشند، طراحی شده است. این بدان معناست که بسیاری از افراد به خاطر شرایط سلامتی خود به راحتی قادر به استفاده از شبکه‌های اجتماعی وفضای اینترنت نیستند.
 آخرین چالش، ترس ذاتی از فناوری و رسانه های اجتماعی برای سالمندان وجود دارد، به ویژه سؤالاتی از قبیل چه کسی ممکن است تماشا کند و چه چیزی می گویم و چه طور در مورد من فکر می کنند.

مزایا
در حالی که دنیای رسانه های اجتماعی می تواند ترسناک باشد، مزایای آن بسیار بیشتر از چالش ها است. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای سالمندان سلامت جسمی و روانی است که در این مقاله به سایر مزایای استفاده از شبکه های اجتماعی می پردازیم.

 راه آسان برای ارتباط با دیگران
دنیای امروز بسیار گسترده است اعضای خانواده و دوستان اغلب در شهر، ایالت یا حتی کشور دیگری زندگی می کنند. در گذشته، حفظ ارتباطات به دلیل هزینه های گزاف، کمبود امکانات و … بسیار سخت بود، اما امروزه برقراری ارتباطات با وجود اینترنت و شبکه های اجتماعی بسیار آسان و ارزان می باشد. در حقیقت، ۸۷درصد سالمندان می گویند که رسانه های اجتماعی به آنها کمک می کنند تا بتوانند به راحتی با خانواده و دوستان خود در تماس باشند.

پیدا کردن دوستان جدید
حفظ ارتباطات با دوستان قدیمی ویا ایجاد گروهی از دوستان جدید در شبکه‌های اجتماعی که همفکر بوده وعلایق و سلایق شبیه به هم دارند و کارهای مشابه هم انجام می‌دهند می‌تواند از مزایای بسیار مهم رسانه‌های اجتماعی برای سالمندان باشد. حضور در رسانه های اجتماعی به معنای یافتن دوستان جدید برای گفتگو و تبادل اطلاعات است.
رسانه های اجتماعی برای سالمندان روشی شگفت انگیز جهت برقرار کردن ارتباطات است به خصوص برای آنهایی که از خانواده و دوستان خود دورند و دوست دارند برای سالم ماندن از خانه خارج شوند و با افراد اطراف خود در تماس باشند. ۶۲٪ از سالمندان، می گویند رسانه های اجتماعی احساس انزوا آنها را کاهش داده است.

یادگیری مهارت های جدید  
یکی از بزرگترین لذت‌ها وملزومات زندگی، یادگیری چیزهای جدید است و رسانه های اجتماعی قطعاً به این امر کمک می کنند. می خواهید یک مهارت جدید یاد بگیرید؟ می‌توانید مطمئن باشید که آموزش آن را به راحتی می‌توانید در رسانه‌های اجتماعی بیابید و در بسیاری أوقات حتی می‌توانید به این آموزش ها رایگان دسترسی پیدا کنید.

تقریبا برای هر موضوعی که دوست داشته باشید می‌توانید به راحتی صفحه ای پیدا نمایید که در مورد آن موضوع آموزش می‌دهند. از مسائل و پیشرفت‌های علمی گرفته تا موضوعات جاری و روزمره…
مهم تر از آموزش، بودن وجستجو کردن در فضاهای اجتماعی باعث آگاه ماندن از جریان های روزمره می گردد.
۷۵درصد از افراد اعتقاد دارند اینترنت برای تحقیق در مورد کالاها وخدمات برای آنها بسیار مفید است و۶۰٪ آنها می گویند که در فضای اینترنت به جستجوی اطلاعاتی در مورد سلامتی خود هستند.

سرگرم شدن
جالب است بدانید بسیاری از سالمندان در رسانه های اجتماعی حضور دارند و جالب تر آنکه بیشتر از جوانان از ایمیل استفاده می کنند. سالمندان این امر را به عنوان روشی حیاتی ومناسب برای برقراری ارتباط، به صورت روزانه، می بینند.
در کنار برقراری ارتباط و یافتن دوست، رسانه های اجتماعی می توانند منبع بسیار عالی و بزرگ سرگرمی های مفید برای سالمندان باشند. تماشای کلیپ های قدیمی،  بازی های آنلاین مخصوص سالمندان، خواندن مقاله ها و فرستادن جک ها و مطالب خنده دار برای دوستان خود می تواند برای سالمندان بسیار جذاب و مفید باشد.

سن نمی تواند مانعی برای استفاده از رسانه های اجتماعی باشد
وقتی صحبت از فناوری می شود، سن هرگز نباید مانع باشد. مطمئناً همگام بودن با دنیای روزافزون فناوری و رسانه های اجتماعی دشوار است، و مواردی در دنیای آنلاین وجود دارد که مسلما خوشایند نیست، اما مزایای فعالیت در رسانه های اجتماعی بسیار فراتر از معایب آن است.
سن مانع تعامل در رسانه های اجتماعی نمی شود. سالمندانی که توانسته اند از تکنولوژی ها و رسانه های اجتماعی به درستی استفاده کنند بسیار از آن خشنودند و هرگز از استفاده آن پشیمان نیستند.


منابع:
دیجاتو
صندوق بازنشستگی کارکنان صنعت نفت
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!