کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نقش باورهای غلط در افزایش وقوع خودکشی

خبرگزاری ایسنا , 10 ارديبهشت 1400 ساعت 18:19

یک استاد دانشگاه با یادآوری اینکه میزان خودکشی در زنان و میزان فوت ناشی از خودکشی در مردان بالاتر است، تاکید کرد که رواج باورهای نادرست در جامعه منجر به افزایش امکان وقوع خودکشی شده است.


دکتر سعید آریاپوران، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه ملایر در کارگاه آنلاین آموزشی با موضوع پیشگیری از خودکشی، که به همت دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شده بود، با بیان اینکه میزان اقدام به خودکشی در زنان بالاتر و میزان فوت در مردان بیشتر است، گفت: مطابق با آمار رسمی اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان اقدام به خودکشی، در گروه سنی 15 تا 24 سال اتفاق می‌افتد. در کشور ما نیز مطابق با آمارهای موجود، میزان خودکشی در بین دانشجویان، چهار و نیم در هر صدهزار نفر است و بیشترین میزان خودکشی در سال دوم تحصیلی اتفاق می‌افتد. بنابراین بایستی با کمک دانشجویان، اساتید، خانواده‌ها و... تلاش نمود تا با شیوه‌هایی اصولی و مناسب، بحران‌های احتمالی را کنترل و با شناسایی افراد خودکشی‌گرا، شرایط را برای بهبود آنها مهیا نمود. 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، آریاپوران ضمن مروری بر باورهای نادرست و درست در مورد خودکشی، گفت: رواج باورهای نادرست در سطح جامعه، امکان وقوع خودکشی را افزایش داده است. به عنوان مثال متأسفانه در سطح جامعه وجود دارد مبنی بر اینکه کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند، فقط به دنبال جلب توجه هستند. این درصورتی است که خودکشی، فریاد ناامیدی و درخواست کمک است و این معادل با جلب توجه نیست. بنابراین بایستی ژست‌های خودکشی را جدی گرفت چراکه اگر فرد اقدام‌کننده به خودکشی، پاسخ مورد نظر را دریافت نکند، ممکن است دفعه بعد، اقدام شدیدتری انجام دهد. 

او همچنین با مرور نتایج به دست آمده از مطالعات مختلف علمی، به عوامل ایستا و پویای خطر خودکشی نظیر جنسیت، سن، خشونت در خانواده یا شیوه‌ی تربیتی تنبیه‌گرایانه، تاریخچه آزاردیدگی، تاریخچه قبلی رفتار خودکشی، انزوای اجتماعی و حمایت اجتماعی محدود، انواع رویدادهای استرس‌زا، قطع‌ناگهانی داروهای ضدافسردگی و... اشاره کرد.

این استاد دانشگاه افزود: تشخیص اولیه و درمان موثر فرد دارای افکار خودکشی، محدودکردن دسترسی به وسایل مرگ‌بار، افزایش توجه به تلفن بحران و مراکز بحران و شناسایی این مراکز به دانشجویان، شناسایی نشانه‌های هشدار دهنده در جوانان و نوجوانان، افزایش اورژانس‌های اجتماعی در سطح شهرستان‌های محروم، توجه به برنامه‌های آموزشی در سطح مدارس به همراه ارایه برنامه‌های شاد فرخ‌بخش برای جوانان و نوجوانان که بتواند به تخلیه هیجانی آنها منجر شود در کنار برخی موارد مشابه دیگر، از جمله راهکارهای پیشگیری از خودکشی محسوب می‌شوند که باستی توسط اطرافیان و همچنین سازمان‌ها و نهادهای متولی به جد مورد توجه قرار گیرد. 

آریاپوران در خصوص راهکارهای عملی برای برقراری ارتباط با افراد خودکشی‌گرا، گفت: در گام اول، گفتگو و پرسش از فرد می‌تواند زمینه لازم را فراهم آورد که انگیزه‌ها و گرایش‌های احتمالی فرد به خودکشی مشخص شود. چنانچه این روند با تکنیک‌های اصولی همراه باشد، می‌تواند موثرتر صورت پذیرد و امکان بهتری برای برداشتن گام دوم، یعنی ترغیب فرد به سمت مراجعه به کارشناسان اورژانس اجتماعی و ارجاع به افراد متخصص برای برداشتن گام‌های بعدی را به دنبال داشته باشد. 
 


کد مطلب: 53214

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/53214/نقش-باورهای-غلط-افزایش-وقوع-خودکشی

میگنا
  https://www.migna.ir