جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۹
کد مطلب: 53214
۰

نقش باورهای غلط در افزایش وقوع خودکشی

نقش باورهای غلط در افزایش وقوع خودکشی
دکتر سعید آریاپوران، دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه ملایر در کارگاه آنلاین آموزشی با موضوع پیشگیری از خودکشی، که به همت دانشگاه سلمان فارسی کازرون برگزار شده بود، با بیان اینکه میزان اقدام به خودکشی در زنان بالاتر و میزان فوت در مردان بیشتر است، گفت: مطابق با آمار رسمی اعلام شده از طرف سازمان بهداشت جهانی، بالاترین میزان اقدام به خودکشی، در گروه سنی 15 تا 24 سال اتفاق می‌افتد. در کشور ما نیز مطابق با آمارهای موجود، میزان خودکشی در بین دانشجویان، چهار و نیم در هر صدهزار نفر است و بیشترین میزان خودکشی در سال دوم تحصیلی اتفاق می‌افتد. بنابراین بایستی با کمک دانشجویان، اساتید، خانواده‌ها و... تلاش نمود تا با شیوه‌هایی اصولی و مناسب، بحران‌های احتمالی را کنترل و با شناسایی افراد خودکشی‌گرا، شرایط را برای بهبود آنها مهیا نمود. 
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه سلمان فارسی کازرون، آریاپوران ضمن مروری بر باورهای نادرست و درست در مورد خودکشی، گفت: رواج باورهای نادرست در سطح جامعه، امکان وقوع خودکشی را افزایش داده است. به عنوان مثال متأسفانه در سطح جامعه وجود دارد مبنی بر اینکه کسانی که اقدام به خودکشی می‌کنند، فقط به دنبال جلب توجه هستند. این درصورتی است که خودکشی، فریاد ناامیدی و درخواست کمک است و این معادل با جلب توجه نیست. بنابراین بایستی ژست‌های خودکشی را جدی گرفت چراکه اگر فرد اقدام‌کننده به خودکشی، پاسخ مورد نظر را دریافت نکند، ممکن است دفعه بعد، اقدام شدیدتری انجام دهد. 

او همچنین با مرور نتایج به دست آمده از مطالعات مختلف علمی، به عوامل ایستا و پویای خطر خودکشی نظیر جنسیت، سن، خشونت در خانواده یا شیوه‌ی تربیتی تنبیه‌گرایانه، تاریخچه آزاردیدگی، تاریخچه قبلی رفتار خودکشی، انزوای اجتماعی و حمایت اجتماعی محدود، انواع رویدادهای استرس‌زا، قطع‌ناگهانی داروهای ضدافسردگی و... اشاره کرد.

این استاد دانشگاه افزود: تشخیص اولیه و درمان موثر فرد دارای افکار خودکشی، محدودکردن دسترسی به وسایل مرگ‌بار، افزایش توجه به تلفن بحران و مراکز بحران و شناسایی این مراکز به دانشجویان، شناسایی نشانه‌های هشدار دهنده در جوانان و نوجوانان، افزایش اورژانس‌های اجتماعی در سطح شهرستان‌های محروم، توجه به برنامه‌های آموزشی در سطح مدارس به همراه ارایه برنامه‌های شاد فرخ‌بخش برای جوانان و نوجوانان که بتواند به تخلیه هیجانی آنها منجر شود در کنار برخی موارد مشابه دیگر، از جمله راهکارهای پیشگیری از خودکشی محسوب می‌شوند که باستی توسط اطرافیان و همچنین سازمان‌ها و نهادهای متولی به جد مورد توجه قرار گیرد. 

آریاپوران در خصوص راهکارهای عملی برای برقراری ارتباط با افراد خودکشی‌گرا، گفت: در گام اول، گفتگو و پرسش از فرد می‌تواند زمینه لازم را فراهم آورد که انگیزه‌ها و گرایش‌های احتمالی فرد به خودکشی مشخص شود. چنانچه این روند با تکنیک‌های اصولی همراه باشد، می‌تواند موثرتر صورت پذیرد و امکان بهتری برای برداشتن گام دوم، یعنی ترغیب فرد به سمت مراجعه به کارشناسان اورژانس اجتماعی و ارجاع به افراد متخصص برای برداشتن گام‌های بعدی را به دنبال داشته باشد. 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید