شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ / ۲۳:۰۰
کد مطلب: 53287
۰

چگونه با «معنادرمانی» زندگی بهتری داشته باشیم؟

اعظم موحدی، روانشناس در توضیح معنا‌درمانی یا لوگوتراپی گفت: معنا‌درمانی واژه ای یونانی به معنای اراده پروردگار و متمرکز بر معنا است. زندگی هر فردی معنای خاص خود را دارد. معنای زندگی فرمولی یکسان ندارد و سرنوشت هیچ فردی با فرد دیگر یکی نیست. موقعیت ها تکرار نمی شوند و ارزش های معنوی هر فرد معنای هر فرد را نمایان می کند.

وی در ارتباط با بکارگیری معنادرمانی در زندگی شخصی گفت: به صورت روزمره اتفاقاتی خاص برای هر فرد رخ می دهد که می تواند بدون معنا باشد. فرد در این حالت منزوی، منفعل و افسرده می شود. اگر وی قادر باشد دلیلی و معنایی برای مشکلات و رنج های خود پیدا کند؛ دیگر افسرده نمی شود و لطمه نمی بیند.

روانشناس کشورمان تاکید کرد: در حال حاضر با وجود شرایط کرونایی بسیاری از افراد با مشکلات زیادی روبرو هستند و یا عزیزان خود را از دست داده اند. این مرگ و بیماری برای هر فرد متفاوت است. باید با هر فردی باید بر اساس دنیای وجودی وی برخورد کنیم. او می تواند با این فشارها مقابله به مثل کرده و یا تسلیم شود. اگر تصمیم بگیرد با مشکلات مواجه شده و آنها را حل کند در اینجا است که زندگی وی معنا پیدا می کند و مشاور می تواند در این راه به او کمک کند.

موحدی تصریح کرد: افرادی که معنا را در زندگی پیدا نمی کنند دچار بیماری های روحی و روانی می شوند. فشار عصبی دارند و افسرده می شوند. ناراحتی انسان ها در مراحلی از زندگی طبیعی است اما در برخی افراد ناراحتی تا پایان عمر ادامه دارد. اگرچه افرادی هم هستند که با پذیرش غم و رنج به زندگی ادامه می‌دهند.

روانشناس در توضیح راهکارهایی برای مقابله با درد و مشکلات گفت: تغییر نگرش از منفی تا مثبت، توجه به جنبه های درد و رنج، فاصله از علامت های درد و رنج، تلقین در جهت تغییر وضعیت به سمت مثبت روانی و افزایش مقابله جویی با غم و درد از راهکارهایی است که می توان به وسیله آنها به افراد رنج دیده کمک کرد. روبرو شدن با درد و رنج و کنترل شرایط در جهت مختل نشدن زندگی بسیار مهم است .با کمک مشاوره روانشناسی می توان به فرد عزادار و رنج دیده کمک کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.