جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۹ تير ۱۴۰۰ / ۱۵:۱۷
کد مطلب: 53939
۰

داوطلبان کنکور سرنوشت خود را فدای اصرار اطرافیان نکنند

داوطلبان کنکور سرنوشت خود را فدای اصرار اطرافیان نکنند
سالانه هزاران داوطلب دختر و پسر برای شرکت در کنکور سراسری آماده می‌شوند تا بتوانند با ورود به دانشگاه و کسب یافته‌های علمی در مشاغل متفاوت بعد از زمان فارغ التحصیلی فعالیت داشته باشند.
 
برخی از متقاضیان از همان ابتدا اهداف خود را مشخص کرده اند و با مطالعه دروس مشخص شده خود را روی صندلی دانشگاه مورد علاقه شان تصور می‌کنند و این کار به هیچ عنوان از نظر آن‌ها رویای توخالی نیست، اما در مقابل برخی دیگر چنین عقیده‌ای ندارند و متناسب با رتبه کنکورشان دست به انتخاب رشته می‌زنند.

بیشتر روانشاسان و مشاوران کنکوری به داوطلبان توصیه می‌کنند که حتما متناسب با توانایی‌های خود دست به انتخاب رشته بزنند و درصد کمی از رتبه کنکور را ملاک ورود به دانشگاه بدانند؛ چرا که آن‌ها معتقد هستند برخی از داوطلبانی که به اینصورت وارد دانشگاه شده اند بعد از گذشت دو الی سه ترم مجدد برای شرکت در کنکور آماده شده اند یا تغییر رشته داده اند که این عامل باعث می‌شود تا حق دانشجویان دیگر ضایع شود و آن‌ها یک سال دیگر پشت کنکور بمانند.

انتخاب رشته کنکور سراسری مرحله‌ای سرنوشت ساز است، در صورتی که به درستی انجام شود داوطلبان را به کسب قبولی در رشته محل دلخواه خود نزدیک می‌کند. داوطلبان مجاز به انتخاب رشته می‌بایست وضعیت علمی خود را مورد بررسی قرار داده و پس از تحلیل کارنامه اولیه کنکور سراسری و مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته گروه آزمایشی مورد نظر خود، به اولویت بندی رشته محل‌های مورد علاقه بپردازند.

در این مرحله امکان انتخاب ۱۵۰ کدرشته محل برای داوطلبان وجود دارد که نحوه چینش این انتخاب‌ها مهمترین و حساس‌ترین بخش انتخاب رشته محسوب می‌گردد. اگر اشتباهی در اولویت بندی انتخاب رشته صورت گیرد، ممکن است داوطلب شانس قبولی و ورود به دانشگاه مورد علاقه خود را از دست دهد که این موضوع در این بازه زمانی قابل جبران نیست.

برای داشتن یک انتخاب رشته صحیح و اصولی دانستن مواردی همچون نحوه انتخاب رشته، نحوه اولویت بندی انتخاب‌ها، تحلیل صحیح کارنامه اولیه کنکور سراسری و … مهم است. هر داوطلب با اطلاع از این موارد می‌تواند فرم انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ را به بهترین نحو ممکن تکمیل کرده و در نهایت نتیجه مطلوب را کسب کند.


به رشته حقوق علاقه دارم
مریم داوطلب کنکور سراسری ۱۴۰۰ گفت: در زمان ورود به دبیرستان رشته انسانی را انتخاب کردم؛ چرا که هدفم رشته حقوق بوده و به شدت به آن علاقه دارم و تنها با این هدف برای شرکت در کنکور آماده شده ام که در این زمینه مشاوران و استادان زیادی بنده را کمک کرده اند.

با اجبار خانواده سمت رشته تجربی رفتم
علیرضا داوطلب رشته تجربی کنکور سراسری ۱۴۰۰ اظهار کرد: به اجبار پدر و مادرم وارد رشته تجربی شده ام و اصلا به آن علاقه‌ای ندارم؛ چرا که هر دوی آن‌ها پزشک هستند و از آن جایی که تک فرزند هستم من را هم در لباس پزشکی تصور می‌کنند، در حالی که تنها هدف من بازیگری بوده و حس میکنم با ورود به آن می‌توانم به بهترین جایگاه برسم.

هدف خاصی برای قبولی در دانشگاه ندارم
ساغر داوطلب رشته ریاضی کنکور سراسری ۱۴۰۰ در گفت وگویی بیان کرد: برای شرکت در کنکور کاملا آماده ام؛ چرا که متناسب با رتبه ام به انتخاب رشته اقدام می‌کنم و هدف خاصی در این زمینه ندارم.

مطمئنم به نتیجه دلخواه می رسم
شایان داوطلب رشته هنر کنکور سراسری ۱۴۰۰ افزود: برای سومین بار در کنکور هنر شرکت کرده ام و هیچ زمانی نتیجه دلخواه خود را کسب نکرده ام، اما مطمئنم امسال در بهترین رشته حتما قبول خواهم شد؛ چرا که هدفم در این زمینه تنها رسیدن به شغل گرافیک است.

داوطلبان برای انتخاب رشته توجهی به اصرار اطرافیان نداشته باشند
رضا مهدی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور درباره انتخاب رشته داوطلبان کنکوری متناسب با استعداد‌ها و توانایی‌های شان اظهار کرد: داوطلبان کنکور در زمان انتخاب رشته نباید توجهی به اصرار اطرافیان در جهت مطالعه رشته‌ای که در آن دوست ندارند، داشته باشند.

او افزود: متقاضیان کنکور سراسری نباید علاقه خود را در زمان انتخاب رشته بر مبنای هوی و هوس سوق دهند، بلکه باید با مطالعه این امر صورت بگیرد.

مهدی تصریح کرد: فرصت زیادی تا زمان اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری و انتخاب رشته باقی مانده؛ بنابراین بهتر است داوطلبان در این دوران مطالعه خود را افزایش دهند تا بتوانند دانشگاه و رشته مورد علاقه شان را متناسب با بازار کار در آینده پیدا کنند.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: داوطلبان کنکور حتما آگاهی خود را در خصوص کارایی رشته‌ها را در زمان انتخاب رشته افزایش دهند تا بعد از اینکه به دانشگاه وارد شدند تصمیمی به تغییر رشته نگیرند.

انتخاب رشته مرحله حساسی از زندگی همه ما جوانان است که اگر بدون علاقه یا با اصرار اطرافیان انجام شود نتایج زیان باری به همراه خواهد داشت؛ چرا که افراد نمی‌توانند بعد از زمان فارغ التحصیلی به شغل مطلوب خود دست پیدا کنند و به اینصورت آینده شان دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین انتظار می‌رود تا خانواده‌ها به هیچ عنوان فرزندان خود را مجبور به مطالعه رشته‌ای که به آن علاقه ندارند، نکنند بلکه علاقه آن‌ها را در نظر گرفته و با مشاوره دادن راهنمای خوبی برای فرزندان شان باشند.

در ضمن داوطلبان کنکوری هم می‌بایست تا زمان اعلام نتایج تمامی رشته‌های دانشگاهی و دانشگاه‌های سراسر کشور را بشناسند و با افزایش آگاهی در خصوص آن‌ها بتوانند یک انتخاب رشته عاقلانه و هدفمند برای خود رقم بزنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.