جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ تير ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۷
کد مطلب: 54067
۰

رصد آسیبهای اجتماعی محلات/رونمایی از اطلس آسیبهای کشور

رصد آسیبهای اجتماعی محلات/رونمایی از اطلس آسیبهای کشور
به گزارش ایسنا، وحید قبادی‌دانا در آئین افتتاح دبیرخانه رصد آسیب‌های اجتماعی و رونمایی از اطلس آسیب‌های اجتماعی، ضمن تبریک هفته بهزیستی بیان کرد: سازمان بهزیستی به عنوان سازمان تخصصی و حمایتی در حوزه افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار، فرزندان دارای سرپرست غیرموثر و سالمندان فعال بوده است. همچنین سعی کرده است درحوزه آسیبهای اجتماعی نقش خود را ایفا کند.

وی ادامه داد: باتوجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ویژه ایشان بر ۵ آسیب اصلی اجتماعی، سازمان نیز هم و غم خود را در جهت پیشگیری از وقوع این آسیبها و همچنین مدیریت و کنترل آسیب‌ها به کار گرفته است. نیاز بود که رصد صحیحی را نسبت به آسیب‌های اجتماعی در سطح کشور داشته باشیم که هم در سطح کشوری، هم در سطح استانی و هم در سطح شهرستانی این کار در قالب پیمایشهای مختلف و همچنین مطالعات مختلف صورت گرفته، انجام شد. جای خالی بررسی محله محور آسیب‌های اجتماعی و رصد محله محور آسیبهای اجتماعی خالی بود که با راه‌اندازی مراکز خدمات بهزیستی در سطح محلات در ۲۵۲۷ نقطه توانستیم به این مهم دست پیدا کنیم. 

قبادی دانا یادآور شد: باتوجه به اینکه جنس آسیب و نوع آسیب و عوامل خطر و عوامل محافظت‌کننده آسیب در هر منطقه می‌تواند متفاوت باشد، اگر بتوانیم محله به محله و براساس مدیریت مورد، آسیب‌های اجتماعی را تک به تک رصد و بتوانیم عوامل خطر و عوامل محافظت کننده آن را احصا کنیم، می‌توانیم قدم مهمی را در این راستا برداریم اما علت ایجاد آسیبهای اجتماعی متنوع و متکثر است. علل مختلف اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی می‌تواند باعث شود و طبیعتا در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی تمام دستگاه‌ها، نهادها و مجموعه‌ها دخیل و سهیم هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه در ارتباط با بحث کنترل آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: سازمان بهزیستی باید مطابق قانون اقدام کند و دستگاههای مختلفی در زمینه هایی که سازمان مسئول است باید همراهی و یاری کنند.

قبادی دانا افزود: در بحث کودکان کار و خیابان همکاران مدل مناسبی را براساس آسیب‌شناسی فعالیتهای گذشته طراحی کردند و در شهر تهران اجرا شده است. طبق آمار موجود از ۹۴۹ نفری که در سطح شهر تهران ساماندهی شدند، بیش از ۸۰ درصد آنها افغانستانی و بخش دیگر پاکستانی هستند. 

وی در بخش دیگری افزود: براساس اسکن عنبیه اطلاعات بیومتریکشان ثبت شده است.

قبادی گفت: در ارتباط با موضوع رصد علاوه بر مطالعات، پیمایش‌ها و فراتحلیل و همچنین برآورد جمعیت پنهان که در مطالعات مختلف انجام شده، سامانه‌های ثبتی مانند اورژانس ۱۲۳ و مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ که مشاوره روانشناسی رایگان را انجام می‌دهد که در سازمان بهزیستی وجود دارد می‌تواند اطلاعاتی ذی قیمتی را در ارتباط با موضوع رصد در اختیار قرار دهد. همچنین مراکز خدمات بهزیستی مثبت زندگی نیز می‌تواند اطلاعات و رصد محله محور را نیز انجام دهد.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در کنار هم قرار گرفتن اطلاعات ثبتی نیروی انتظامی و مجموعه های پزشکی قانونی و سایر مجموعه‌هایی که در حوزه آسیبها فعال هستند در کنار اطلاعات استخراج شده سازمان بهزیستی می‌تواند اطلاعات کاملی را برای فعالیت مناسب برای ما ایجاد کند، گفت: طبیعتا اگر مسئله کودک دارای اعتیاد بدون سرپرست در استانی مانند استان سیستان و بلوچستان از مسایل آسیبهای اجتماعی باشد ممکن است این آسیب در استانی مانند استان یزد چندان مشکل نباشد و در اولویت قرار نگیرد، بنابراین باتوجه به محدودیت منابع نیاز است که منابع بهینه صرف شود و اقدامات موثر باشد و بتوانیم بازخورد مناسبی را از اقداماتی که صورت می‌گیرد داشته باشیم. 

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود درباره رصد معلولیت‌ها نیز بیان کرد: در ارتباط با موضوع پیگشیری از معلولیت‌ها، توانبخشی آنها و توانمندسازی خانواده‌ها و هر اقدام دیگری که قرار باشد در ارتباط با معلولیتها صورت گیرد، جای رصد وقوع معلولیتها خالی است که با افتتاح این دبیرخانه به صورت ملی در ستاد بهزیستی کشور و همزمان در دبیرخانه‌های استانی این امکان را می‌دهد که بتوانیم در ارتباط با معلولیت‌های مختلفی که پیش روی ماست، برآورد لازم را داشته باشیم.

وی ادامه داد: به طور مثال ناگهان می‌بینیم در روستایی در خراسان شمالی تعداد افراد نابینا افزایش پیدا می‌کند و خانواده های مختلف در آن روستا فرزند نابینا به دنیا می‌آورند. این موضوع نیاز دارد که مداخلات موثری در آنجا صورت گیرد و مشاوره ژنتیک در آنجا صورت گیرد. بررسی سکانس ژنی در خانواده‌های مقیم در آن روستا صورت گیرد و بتوانیم هرچه زودتر جلوی تولد افراد نابینای مکرر را با پیشگیری‌ها بگیریم.

وی افزود: غربالگری شنوایی برای متولدین جدید در سطح کشور انجام می‌شود که هر سال حدود یک میلیون نفر مورد غربال شنوایی قرار می‌گیرند و اگر نیاز باشد ارجاع می‌شود و اقدامات موثر صورت می‌گیرد، اینکه ببینیم ترند ایجاد ناشنوایی در مناطق مختلف به چه صورت است یا در ارتباط با موضوع نابینایی و غربالگری تنبلی چشم که هرساله بین دو تا سه میلیون نفر کودکان بین سه تا ۶ ساله مورد بررسی قرار می‌گیرند که این کار در گذشته در مهدهای کودک انجام می‌شد و در سال جاری در مراکز خدمات بهزیستی در نقاط مختلف شکل خواهد گرفت. استخراج این اطلاعات و آنالیز و تحلیل این اطلاعات می‌تواند کمک شایان توجهی را در پیشگیری و مداخله در ارتباط با معلولیت‌های مختلف انجام دهد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو