جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۴۷
کد مطلب: 54247
۰

چطور آرزوهای خود را به هدف تبدیل کنیم؟

چطور آرزوهای خود را به هدف تبدیل کنیم؟
اولین دوره جامع آموزشی و توانمندسازی جوانان با عنوان "بازنویسی داستان زندگی" از سوی فرهنگسرای پرسش وابسته به سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد.

شاهین فرهنگ، پژوهشگر حوزه روانشناسی در نخستین کارگاه این دوره که به موضوع "زندگی هدفمند" اختصاص داشت، اظهار کرد: بسیاری از انسان‌ها در دوراهی‌ها یا چندراهی‌های زندگی نمی‌دانند باید کدام راه را انتخاب کنند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند کسی که نمی‌داند از زندگی خود چه می‌خواهد به جایی هم نمی‌رسد.

انسان‌ها در دنیا مسابقه می‌دهند که از یکدیگر سبقت بگیرند، اما باید بیاموزیم از خودمان سبقت بگیریم و منِ امروزمان بهتر از منِ دیروزمان باشد. بنابراین در زندگی هیچ‌گاه به‌دنبال سبقت گرفتن از دیگران نباشید چون کسی درست زندگی می‌کند که همواره از خودش سبقت بگیرد.

وی با اشاره به بررسی های انجام شده و اینکه ۹۷ درصد مردم دنیا در زندگی خود هدف ندارند، ادامه داد: گاهی نوشتن اهداف‌مان طول می‌کشد چون تا به حال به این موضوع فکر نکرده‌ایم و یا نمی‌دانیم مهم‌ترین اهداف ما بر اساس اولویت چیست.

فرهنگ افزود: ما خیلی خوب می‌دانیم از زندگی‌مان چه نمی‌خواهیم اما نمی‌دانیم از زندگی چه می‌خواهیم. ۹۷ درصد مردم دنیا به‌جای اینکه راننده ماشین زندگی خود باشند فقط سرنشین آن هستند.


مقصد همان خواسته‌های ما است
وی با بیان اینکه در زندگی باید مقصد، ارزش و هدف خود را دنبال کنیم، تصریح کرد: مقصد همان خواسته ما است که معمولاً در یک کلمه توصیف می‌شود؛ مانند موفقیت، خوشبختی، رضایت، آگاهی، سعادت، رشد و کمال. مقصد به خودی خود دست‌یافتنی نیست و با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمی‌شود.

فرهنگ با انتقاد از برخی اساتید دوره‌های انگیزشی که بدون علم و تجربه اطلاعات غلط به مردم می‌دهند، اضافه کرد: زمانی که زمینه‌های رسیدن به مقصد را فراهم کنیم مقصد تبدیل به ارزش می‌شود. ارزش‌ها، آرزوها و رویاهای ما هستند که معمولاً دست‌نیافتنی است و در حد رویا باقی می‌ماند، بنابراین باید ارزش‌ها و آرزوها را به هدف تبدیل کنیم.

این پژوهشگر حوزه روانشناسی درباره تعریف هدف گفت: هدف خواسته دقیق و روشنی است که به محض اعلام و بارها پس از آن ذهن را درگیر می‌کند تا احتمال رسیدن به خواسته بیشتر شود. این درست نیست اگر انسان به هر چه خواست می‌رسد اما اگر زندگی هدفمند داشته باشد شاید به هدف خود برسد، شاید هم نه.

مدرس کارگاه زندگی هدفمند تأکید کرد: هدف باید دو ویژگی داشته باشد؛ نخست اینکه دقیقاً بدانیم چه می‌خواهیم و دوم اینکه زمان رسیدن به هدف نیز مشخص باشد. برای مثال اگر هدف‌مان ادامه تحصیل است بدانیم هدف‌مان تحصیل در مقطع دکترای دانشگاه تربیت‌مدرس است و می‌خواهیم در سال ۱۴۰۴ به این هدف برسیم.


بر خواسته‌های خود تمرکز کنید نه بر داشته‌ها
به گفته فرهنگ، انسان‌های ناموفق بر داشته‌های خود تمرکز می‌کنند، در حالی که انسان‌های موفق بر خواسته‌های خود متمرکز می‌شوند. همچنین انسان موفق کسی نیست که امکانات زیادی دارد بلکه کسی است که از امکانات کمی که دارد خوب استفاده کند.

وی با بیان اینکه شکر نعمت باعث افزون شدن نعمت‌ها می‌شود، گفت: با شکر کردن موافقم اما با راضی بودن به آب‌باریکه‌ها خیر چون انسان به هر چیزی راضی شود در آن متوقف می‌شود. انسان‌هایی که خواسته‌های کوچک دارند، یافته‌های کوچک هم دارند.

این پژوهشگر حوزه روانشناسی افزود: تک تک انسان‌ها ارزشمند هستند، بنابراین باید به دنبال اهدافی باشند که به اندازه خودشان ارزشمند است.  

فرهنگ با اشاره به لزوم پرداختن به لذت‌های مادی و دنیوی در کنار لذت‌های معنوی ادامه داد: اهداف ما در زندگی باید مادی و معنوی، زمینی و آسمانی و مربوط به خودمان و دیگران باشد.

وی تأکید کرد: نه باید دنیاپرست باشیم و نه دنیاگریز؛ همان‌طور که حضرت علی(ع) می‌فرمایند برای دنیای خود آن‌گونه زندگی کنید که انگار هرگز نمی‌میرید و برای آخرت خود آن‌گونه زندگی کنید که انگار فردا خواهید مرد.

اهداف خود را روی کاغذ بنویسید
این سخنران انگیزشی گفت: از امروز برای خود اهداف یک ماهه تعیین کنید، آنها را روی کاغذ بنویسید و در معرض دید خود قرار دهید. هر روز که به زمان تعیین‌شده نزدیک شدید جدول اهداف خود را بررسی کرده و سرعت خود را افزایش دهید. اگر به هدف یک ماهه خود نرسیدید امید خود را برای رسیدن به اهداف بزرگ از دست ندهید.

فرهنگ تأکید کرد: باید همیشه این نکته را به یاد داشته باشیم که انسان‌های موفق همواره بیشتر از انسان‌ها ناموفق شکست می‌خورند. برای مثال توماس ادیسون ۹۳۱ بار تلاش کرد لامپ را اختراع کند و شکست خورد و در نهصد و سی و دومین بار موفق شد. تفاوت آدم‌های موفق و ناموفق این است که ناموفق‌ها زمین‌گیر می‌شوند و موفق‌ها بلند می‌شوند و به راه خود ادامه می‌دهند. حضرت علی(ع) می‌فرمایند اگر می‌خواهید در زندگی به اوج برسید دست به عمل بزنید.

به گزارش ایسنا و به نقل از سازمان فرهنگی تفریحی ورزشی شهرداری اصفهان، انتخاب بهترین مسیر تحصیلی و شغلی، انتخاب همسر شایسته و خودشفابخشی زخم‌های عاطفی دیگر موضوعات کارگاه‌های اولین دوره جامع آموزشی و توانمندسازی جوانان با عنوان «بازنویسی داستان زندگی» است که به صورت آنلاین برگزار می‌شود.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو