سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۳:۲۷
کد مطلب: 54595
۰

چرا عزت نفس در کودکان اهمیت دارد؟

چرا عزت نفس در کودکان اهمیت دارد؟
عزت نفس، یکی از موضوعات مهمی است که در دنیای امروز می تواند به افراد در سنین مختلف کمک زیادی کند تا بتوانند هدفمندتر و با قدرت پیش بروند و موفق شوند. زیرا افرادی که احساس خوبی درمورد خود دارند، برای تجربه کار‌های جدید و امتحان کردن آن‌ها اعتماد به نفس بیشتری هم دارند و آن‌ها در مقایسه با دیگران، برای انجام کار‌ها به بهترین شکل تلاش می‌کنند و به کاری که می‌توانند انجام دهند، افتخار می‌کنند.
 
رویا نوری جامعه شناس در رابطه با اهمیت عزت نفس در کودکان اظهار کرد: عزت نفس در بچه‌ها بسیار اهمیت دارد، چون به آن‌ها کمک می‌کند تا اگر اشتباه کردند، خود را سرزنش نکنند و این یک عامل مهم در تشویق آن‌ها برای تلاش‌های مجدد است حتی اگر در ابتدا شکست خورده باشند.

عزت نفس به بچه‌ها کمک می‌کند تا در مدرسه، خانه و یا با دوستان ارتباط بهتری داشته باشند و کار‌های مشترک مفیدتری را انجام دهند.

این جامعه شناس با اشاره به معضل عزت نفس نداشتن برخی از کودکان تصریح کرد: افراد و بالاخص کودکانی که عزت نفس پایینی دارند، به دلیل این مشکل، به خودشان اعتماد ندارند و با این باور که دیگران هم، آن‌ها را قبول ندارند، ممکن است با آن‌ها ارتباط برقرار نکنند و این افراد ممکن است اجازه دهند دیگران با آن‌ها رفتار درست نداشته باشند؛ به طوری که  ایستادگی در مقابل دیگران برایشان سخت است و آن‌ها ممکن است به راحتی کاری را رها کنند یا انجام ندهند.

وی گفت: بچه‌های با عزت نفس پایین، زمانی که اشتباه می‌کنند چیزی را ازدست می‌دهند یا شکست می‌خورند، نمی‌توانند خود را سرزنش نکنند و با آن موضوع کنار بیایند و در نتیجه، به علت عدم باور به توانایی خود، ترجیح می‌دهند انجام کاری را برعهده نگیرند.

نوری ادامه داد: اگر شما نیز با افرادی زندگی می‌کنید که به محض بروز یک اشتباه توسط شما، زبان سرزنش، تحقیر و تمسخرشان باز می‌شود و فرصت نفس کشیدن به شما نمی‌دهند تا از خودتان دفاع کنید، آگاه باشید که مشکل اصلی در شخصیت آن هاست نه در شما و آن‌ها باید نحوه نگریستن ناسالم و رفتار عارضه را در خود متوقف کنند نه شما.

وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بدانیم که در حقیقت، انسان‌های ترسو و بی ارزش در چنین فضا‌هایی پرورش یافته اند و آن‌ها در تاریکی بزرگ شده اند و لذا هیچ جوانه‌ای بر ساقه‌های وجودشان رشد نکرده است.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی