شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ شهريور ۱۴۰۰ / ۲۲:۰۵
کد مطلب: 54740
۰

با اضطراب کرونایی چه کنیم؟

با اضطراب کرونایی چه کنیم؟
علیرضا عابدین روانشناس درباره روش‌های کاهش استرس و اضطراب در مبتلایان به کرونا گفت: امروزه و با توجه به بحران کرونا در کشورمان در وضعیت دشواری قرار گرفته‌ایم. از طرفی به صورت روزمره توسط رسانه‌های غربی و عربی تحت خبر‌های بد و سیاه هستیم و از طرف دیگر اعتماد عمومی نسبت به عملکرد مسئولان نسبت به کنترل بحران کرونا به حداقل رسید ه است. در این حالت مردم افسرده شده اند و ما باید نقشی فعال را در دریافت و پردازش اخبار داشته باشیم. در این عصر نمی‌توان به صورت منفعلانه خبر را دریافت کرد.

عابدین افزود: ما بسیار باید باهوش‌تر باشیم. پیش از این خبر رادیو تلویزیون و روزنامه را باید تجزیه تحلیل می‌کردیم و در حال حاضر رسانه‌های جمعی دیگر هم وجود دارند. نباید موارد موجود در این شبکه‌ها را برای دیگران ارسال کنیم. اگر بخواهیم به صورت ۲۴ ساعته به اخبار بد گوش دهیم تاثیر خود را به صورت قطره چکانی بر جای خواهد گذاشت. نیازی نیست منابع خبر را محدود کنیم بلکه باید بتوانیم هدف و انگیزه این رسانه‌ها را تحلیل کنیم به عنوان مثال NBS عربستان سعودی و BBC انگلستان و جیره خوار ملکه انگلیس است و صدای آمریکا همان صدای آمریکاست و صدای ایران نیست.

وی با تایید این موضوع که استرس موجب کاهش سطح ایمنی بدن می‌شود گفت: باید ضمن اینکه ساعات دریافت خبر را محدود کنیم از منابع مختلف خبری استفاده کنیم، اما بدانیم انگیزه این رسانه‌ها چیست و از کجا تعذیه می‌شوند. در زندگی نباید اوقاتمان را فقط با اخبار پر کنیم بلکه باید هنری مثل موسیقی و کامپیوتر بیاموزیم و با افراد دیگر به صورت مجازی ارتباط بگیریم. تغذیه مناسب داشته و ورزش کنیم و از مشاوره استفاده کرده و از مصرف دخانیات خودداری کنیم.

روانشناس خاطرنشان کرد: در درجه اول باید با هوشتر باشیم و از زمانمان با کادربندی جدید به صورت بهینه استفاده کنیم اگر لازم است در خانه بمانیم واقعا در خانه بمانیم و اگر مسئولان می‌گویند از تردد غیر ضرور خودداری کنیم نباید جاده‌ها را پُر کنیم بلکه باید بیشتر مهارت بیاموزیم.

وی اظهار داشت: فردی که نمی‌تواند بخوابد یعنی اضطراب دارد فردی که نمی‌تواند خواب درستی داشته باشد یعنی افسردگی دارد. باید برای جلوگیری از استرس راهکار‌های گوناگونی را مد نظر قرار دهیم و استرس را از بدنمان خارج کنیم.

این روانشناس یکی از راهکار‌های کاهش استرس و اضطراب را نوشتن عواطف، ترس‌ها و نگرانی‌ها بر روی کاغذ عنوان کرد و گفت: این کار‌ها کمک می‌کند که افکار و اطراف را شفاف‌تر ببینیم. همچنین با حل مساله برنامه ریزی داشته باشیم و به خود یادآوری کنیم که زمان‌هایی در زندگی بوده که اوج اضطراب را تحمل کرده و حل کرده ام پس می‌توانم این بار هم خوب کار کنم.

وی ادامه داد: به دلیل شیوع کرونا، بخش زیادی از عواملی که ما را در تعدیل اضطراب و استرس کمک می‌کند مانند دورهمی‌ها و تفریح‌های خانوادگی را از دست داده ایم؛ بنابراین باید به سراغ یکسری فعالیت‌های لذت بخش برویم که در کنار محفوظ نگهداشتن از کرونا، ما را از استرس جدا کند. همچنین زمان استفاده از شبکه‌های اجتماعی را کاهش دهیم.

این روان شناس یادآور شد: تمرین‌های تن آرامی داشته باشیم و عبارات مثبت و مهربانانه به خود بگوییم و از تخریب و تنبیه و ... و شنیدن اخبار و حوادث ناگوار بپرهیزیم. از آن مهمتر به بعد جسمانی اهمیت دهیم و در کنار خواب کافی و رژیم غذایی مناسب، ورزش و حرکات جسمانی داشته باشیم.

این روانشناس، گفتگو با خداوند و دعا و نیایش بخصوص در ماه رمضان را وسیله دیگر آرام شدن دل‌ها و کاهش اضطراب دانست و افزود: هرگز به فردی که اضطراب دارد نگوییم آرام باش، چیزی نیست، حساس نباش، ادم باید قوی باشد و ... چرا که این حرف‌ها اصلا به درد نمی‌خورد چرا که آن فرد می‌داند که باید آرامش داشته باشد و این روز‌ها می‌گذرد.

عابدین توضیح داد: باید به او بگوییم بیا در مورد این حسی که داری تجربه می‌کنی صحبت کنیم. این مشکل خیلی تو را اذیت می‌کند من سراپا گوش هستم. در واقع اجازه دهیم افراد حرف بزنند و شنونده باشیم سپس تجربه‌های خود را در اختیار او بگذاریم.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم