جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۰ / ۰۴:۱۰
کد مطلب: 54766
۱

تو این سن، بیشتر احساس بدبختی میکنیم !!

تو این سن، بیشتر احساس بدبختی میکنیم !!
سن اوج احساس بدبختی چه سنی است؟
با وجود این که بسیاری از افراد عقیده دارند، زندگی تازه از چهل سالگی شروع می شود اما برای بعضی دیگر این سن خیلی سن خوشایندی نیست. بر طبق تحقیقات و مطالعات جدید بحران میانسالی یک باور غلط به حساب نمی آید و در عمق ژن های بشر ریشه دارد. اگر شما هم در بحران میان سالی قرار دارید و احساس بدی را تجربه می کنید، تنها نیستید و بسیاری از مردم دنیا همین مشکل را دارند. با خواندن این مطلب با بحران میانسالی بیشتر آشنا شوید تا بتوانید از این بحران زودتر خارج شوید.

بحران میانسالی از چه سنی آغاز می شود؟
طبق مطالعات جدید، یک منحنی شادی در طول زندگی افراد وجود دارد که شبیه به حرف U است. قسمت پایین و کف این منحنی در سن 47 سالگی است و از سن 48 سالگی به بعد کم کم این منحنی به سمت بالا می رود و این یعنی سن 47 سالگی شن اوج احساس بدبختی است.

این مطالعات رابطه بین خوشحالی، سلامت و سن را بررسی کرده است و در بیش از 132 کشور آن را اعمال کرده است. البته آن ها همه موارد مختلف مثل جنسیت، تحصیلات، ازدواج و وضعیت شغلی را مورد بررسی قرار دادند و در کل جهان به این منحنی دست یافتند.
آنها 15 نوع اندازه گیری مختلف را مد نظر قرار دادند که در این مطالعه به کار گرفته شده بود و شامل درد و رنج های مختلف، فوبیا، ناامیدی، تنهایی، استرس و کم خوابی بود. عوامل بیرونی هم در زندگی افراد در نظر گرفته شد و یک الگوی عمومی برای پاسخ دهندگان در همه کشورهای مختلف را به دست آوردند و مورد تجزیه تحلیل قرار دادند و سپس به این نتیجه رسیدند که این نتیجه هم برای افراد مجرد و هم برای افرادی که بچه دارند و هم برای کسانی که ازدواج کردند اما بچه ندارند و هم برای خانم ها و هم برای آقایان مجرد صدق می کند. البته مطالعات اولیه سال 2012 هم یک شکل مشابه U را ارائه داد و به همین نتایج مشابه رسید.

آیا بحران میانسالی تنها مختص انسان هاست؟
مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که این منحنی شادی فقط مختص انسان ها نیست. نمودار خوشبختی برای شامپانزه ها و اورانگوتان ها هم به شکل حرف U انگلیسی است. مطالعات روی روی میمون های انسان نما نشان داد از اواخر دهه 20 تا اواسط دهه 30 زندگی که معادل دوره میانسالی در انسان هاست ، حس خوشی و سلامتی در این حیوانات کاهش می یابد.

علت ایجاد بحران میانسالی چیست؟
انسان ها به طور میانگین در سن 47 - 48 سالگی بیش از هر زمانی احساس بدبختی می کنند و این سن بدترین دوره از عمر انسان به حساب می آید اما چرا ؟

گرچه بحران میان سالی بیشتر به دلایل زیست شناختی شکل می گیرد و یک چیز عمقی در ژن انسان ها باعث ایجاد چنین الگویی در منحنی شادی آن ها می شود اما انسان ها در 47 سالگی واقع گراتر می شوند و میزان فشار های روانی از هر طرف مانند درگیری فرزندان و درگیری های شغلی افزایش پیدا کرده و قطعاً سلامتی افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.

انتظارات افراد هم کمی تغییر پیدا می کند. ان ها در این سن به این نتیجه می رسند که آرزو هایی را که داشته اند، به دست نیاورده اند و در نتیجه مدام با خودشان درگیر می شوند و همین اتفاق سطح شادی آن ها را کاهش می دهد.

به طور کلی انسان ها در میانسالی در لحظات آسیب پذیر زندگی خود قرار دارند و اگر با شرایط اقتصادی نامناسب مثل بحران مالی هم زمان باشد، اوضاع وخیم تر هم خواهد شد و رویارویی با چالش های زندگی را دشوار تر خواهد کرد.


راهی برای عبور از بحران میانسالی
همه ما انسان ها در نوجوانی حس بهتری داریم و در اواخر دهه 40 زندگی احساس شوربختی می کنیم اما بعد از سن 50 سالگی حس خوشی و سلامتی دوباره در ما زنده می شود اما چرا در 50 سالگی احساس خوبی داریم؟ زیرا :
مغز انسان با بالا رفتن سن تغییر می کند و با گذر زمان تمرکز روی آرزوها کمتر می شود و بسیاری متوجه می شوند اهداف گذشته شان بسیار جاه طلبانه بوده اند.
ارتباطات شخصی اهمیت بیشتری پیدا می کنند.
افراد بعد از 50 سالگی مهارت های بیشتری برای مدیریت احساسات خود دارند.
بعد از 50 سالگی بیشتر قدردان داشته های خود می شوند.
یاد می گیرند که چطور با نقاط قوت و ضعف خود کنار آیند.
البته همه یک چرخه یکسان را تجربه نمی کنند چون عواملی نظیر بیماری، طلاق و بیکاری در آن نقش دارند. تحقیقات نشان داده است که افرادی که در این دوران یعنی پس از 50 سالگی خوش بین تر بوده، به طور معمول عمر طولانی تری هم خواهند داشت زیرا انسان های شاد به طور سیستماتیک از افرادی که حس بدبختی دارند، بیشتر عمر کنند.

پیشنهاداتی برای عبور از بحران میانسالی
برای مبارزه با حس بدبختی و عبور از بحران میانسالی بهتر است :
از فرصت هایی که سر راه خود بیشترین بهره را ببرید.
سعی کنید اطلاعات مهم را به اشتراک بگذارید.
با دوستان و همسایه هایتان رفت و آمد کنید.
با اعضای خانواده صحبت کنید و زمان بیشتری در کنار آن ها سپری کنید.
اجازه دهید که با افراد بیشتری آشنا شوید و به یکدیگر کمک کنید تا همه این ها باعث شود که از این بحران زودتر خارج شوید.
پس اگر شما هم در بحران میان سالی هستید ، بدانید که بسیاری از مردم دنیا همین مشکل را دارند و تنها نیستید، پس با انجام کارهای بالا به خودتان کمک کنید.
 
مرجع : نمناک
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.