کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور:

برای دریافت پروانه از سازمان نظام روان شناسی طرح جایگزین مصاحبه را آماده کرده ام

12 شهريور 1400 ساعت 16:53

رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ج.ا‌.ا می گوید: طرح حذف مصاحبه از دادن پروانه حرفه ای را آماده ارائه به شورای مرکزی کرده ام و بجای آن پیشنهاد شرکت اعضا در دوره های توانمندی سازی را دارم.


به گزارش میگنا دکترمحمد حاتمی در همایش ملی آنلاین؛ پژوهش و نوآوری در روان شناسی گفت: پروانه حرفه ای هویت ماست و ما را با پروانه حرفه ای از سازمان نظام روانشناسی می شناسند.

وی در مورد نگرانی های فارغ‌التحصیلان روان شناسی افزود: نگرانی های فارغ التحصیلان را سازمان درک می کند و فارغ التحصیلان هم باید به نگرانی های سازمان توجه داشته باشند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی با اشاره به دریافت پروانه حرفه ای روانشناسی در سایر کشور ها افزود: معمولا مبتنی بر یک یا دو رویکرد است و سخت گیری زیادی انجام می دهند. بدین شکل نیست که مانند سازمان نظام پزشکی بعد از فارغ التحصیلی به همه پروانه فعالیت داده شود، کار روانشناسان بسیار سخت تر است، چون با سلامت روان انسان ها سر و کار داریم.  متاسفانه در دانشگاههای ما کار حرفه ای انجام نداده ایم و فقط کارهای تئوری و آموزشی انجام می دهیم و بنده در این دو سال مسئولیتم، تلاش زیادی نمودم  تا این هویت را نهادهای حاکمیتی و کل مردم پاس بدارند و به آن احترام بگذارند. ما حتی جلوی صدور مجوز توسط سازمان بهزیستی را گرفتیم و در حال حاضر فقط سازمان نظام روانشناسی است که این پروانه را صادر می کند.

رئیس سازمان نظام روان شناسی در مورد اینکه آیا پروانه ها نقش یکسانی دارند؟ و اینکه نقش رویکردهای درمانی در پروانه تا چه اندازه است؟ گفت: ما در روان شناسی و مشاوره ۱۶رشته داریم، بر همین مبنی ۱۶ کمیسیون داریم و ۱۶ نوع پروانه داده می شود. پروانه هایی که داده می شود بر اساس رشته است و این نقص قطعا وجود دارد که مرز صلاحیت علمی و حرفه ای هنوز در سازمان تعریف نشده است و منظور از صلاحیت حرفه ای باید بر اساس تخصص خاص و یک رویکرد خاص پروانه داده شود ؛ در تمام دنیا هم بدین گونه است‌. در حال حاضر بر اساس رشته پروانه داده می شود و این مورد باید اصلاح شود و مرز ها مشخص شود. با مشخص شدن مرز صلاحیت های حرفه ای نقش رویکرد ها بر جسته می شود.

وی خطاب به روانشناسان و مشاورانی که تقاضای دریافت پروانه دارند گفت: نشانه شناسی و تشخیص افتراقی، ارزیابی فرمول بندی تشخیصی، ضروری و بنیاد دریافت پروانه از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره است. بعد از تشخیص وارد درمان می شود و اگر در تخصص درمانگر نباشد، مراجع را ارجاع می دهند که این مهم یک فن در روان شناسی و دلیل حرفه ای شدن است. نقش رویکرد های درمانی در دریافت پروانه اشتغال بسیار مهم است و تفاوت با پزشکان و روان پزشکان در این است که ما بر اساس رویکرد درمانی پیش می رویم. یک روانشناس حرفه ای، تمام کارهای پژوهشی ،آموزشی و کارهای عملی اش هم باید در حول همان رویکرد تخصص اش باشد.

وی افزود: روان شناسان باید از اخلاق حرفه ای برخوردار شوند. اخلاق حرفه ای بایدها و نبایدهایی است که حتما باید رعایت شود. روان شناسان حرفه ای ما با خودشناسی و با گفتارشان، نوع برخوردشان و رفتارشان می توانند روی رفتار مردم تاثیر بگذارند.

حاتمی در ادامه با برشمردن مشکلات دریافت پروانه از جمله طولانی بودن نوبت مصاحبه، مشخص نبودن معیارها یا گاهاً برخورد سلیقه ای در مصاحبه کمیسیون ها و سایر مشکلات دریافت پروانه در کمیسیون ها گفت: برای حل این مشکلات تلاش زیادی کردم؛ یکی از راهکارهایی را که بنده آماده ارائه کردم، حذف مصاحبه از شروط دریافت پروانه حرفه ای اعضا است که با عنوان توانمندسازی حرفه ای و نظارت آماده ارائه به شورای مرکزی کرده ام. یعنی از دوره کارشناسی نظارت صورت گیرد، اتفاقا این کار را در شورای گسترش وزارت علوم در دستور کاراست. طرح دروس در حال تغییر است تا حرفه ای شود. ما باید مانند پزشکی دانشگاه هایمان را غنی کنیم.

وی ادامه داد: بعد از فارغ التحصیلی دانشجویان، سازمان نظام به جای انتظار در پشت درهای کمیسیون ها؛ سازمان نظام یک دوره حرفه ای برای کارشناسی ارشد ۶ ماه و برای دکتری سه ماه تعریف کند؛ افرادی که قبول می شوند مستقیم پروانه شان را دریافت می کنند. متاسفانه این طرح من را بعضی ها مخالفت می کنند.اما پیگیری می کنم به سرانجام می رسانم.

وی افزود: آزمون جامع تخصصی هم یک راهکار دیگر برای کاهش صف متقاضیان کمیسیون ها است‌. اما ‌طرح اول حرفه ای تر و شدنی تر است. تمام تلاش خود را انجام می دهیم. همان طور که ملاحظه نمودید واکسیناسیون بعد پزشکان انجام شد و تعرفه ها بعد از ۱۷ سال در هیات دولت تصویب شد، بیمه های پایه و تکمیلی هم تصویب خواهد شد و جایگاه روان شناسی و مشاوره در کشور تثبیت می شود. از همه مهم تر مرز صلاحیت های حرفه ای مشخص می شود. این همایش مبتنی بر رویکرد های درمانی آمده این موضوع را واکاوی می کند. به صورت تجربی،تخصصی و عملی باید به رویکرد های درمانی مسلط شویم تا اینکه بتوانیم روان شناس حرفه ای و خوب و مورد پذیرش مردم باشیم.


کد مطلب: 54792

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/54792/دریافت-پروانه-سازمان-نظام-روان-شناسی-طرح-جایگزین-مصاحبه-آماده-کرده-ام

میگنا
  https://www.migna.ir