شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۷
کد مطلب: 54820
۱

۸ بلایی که افسردگی بر سر بدن می آورد

۸ بلایی که افسردگی بر سر بدن می آورد
احساس غم و اندوه، بخشی طبیعی از زندگی است، اما افسردگی کاملا با احساس غم و اندوه فرق می کند. افسردگی می تواند علائم مختلفی اعم از روانی و جسمی ایجاد کند که ادامه آن ممکن است زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهد. افسردگی یک بیماری شایع است.

براساس موسسه ملی بهداشت روان، حدود 6.7 درصد از بزرگسالان در ایالات متحده مبتلا به افسردگی هستند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سراسر جهان، حدود 350 میلیون نفر در سنین مختلف از افسردگی رنج می برند.
 
 این بیماری نه تنها بر روی روان فرد بلکه بر روی جسم او هم اثر می گذارد. افسردگی سلامت جسمی را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند باعث بیماری های جدی دیگری شود.

بسیاری از مراجعان به مراکز درمانی با شکایت دردهای جسمی از ریشه روانی دردهای خود آگاه نیستند. در واقع با درمان افسردگی می‌توان بسیاری از علائم جسمی را هم درمان کرد. بدن ما با بروز علائم جسمی افسردگی به ما هشدار می‌دهد که چیزی در ذهن ما به درستی عمل نمی‌کند و احتمالاً باید آن را درمان کنیم. همانطور که متوجه شدید افسردگی یک بیماری روانی جدی است و علاوه بر ذهن می‌تواند جسم را هم به طور جدی تحت تاثیر قرار دهد.  
 
در ادامه با عوارض جسمی افسردگی آشنا خواهیم شد.

۱_کم کاری کلیه ها
افسردگی هم افرادی را تحت تأثیر قرار می دهد که بیماری مزمن کلیوی دارند و هم کسانی که کلیه های سالمی دارند. افسردگی به ایجاد بیماری هم سرعت می بخشد. یک دلیل این امر احتمالاً افزایش سطح پروتئین های التهابی در بدن است که به بروز فرآیندهای خود ایمنی می انجامد.

۲- مشکلات معده ای روده ای
مغز ارتباط تنگاتنگی با مجرای معده ای روده ای بدن دارد. این مجرا نسبت به احساسات حساس است. احساسات این مجرا را تحریک می کند و می توانند آن را اذیت کند. افسردگی می تواند بر روی انقباضات و حرکات درون این مجرا اثر بگذارد. و کسانی که از قبل دچار مشکلاتی در این مجرا بوده اند، ممکن است دردهای شکمی به مراتب بیشتری حس کنند.

۳- دیابت
افسردگی سطح هورمون اضطراب را در بدن بالا می برد و این هورمون ها می توانند بر روی سطح قند خون و مقاومت انسولینی بدن هم اثر بگذراند. این اثر دو سویه است و احتمال ابتلا به افسردگی در افراد مبتلا به دیابت بیشتر است.

۴- خطر حمله قلبی
افراد مبتلا به افسردگی ممکن است دچار افزایش فشار خون و ضربان قلب شوند. این امر می تواند منجر به بیماری قلبی شود. هورمون های اضطراب که پیش تر به آن ها اشاره شد هم می توانند اثر منفی بر سلامت قلب داشته باشند.

۵- بروز مشکل در عروق خونی
میان خطرات افسردگی برای قلب و این مشکل ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. فشار خون بالا گردش خون در عروق را کاهش می دهد. در نتیجه، عروق تحلیل می روند و شکننده می شوند. این امر باعث آسیب دیدن عروق می شود و آن ها نمی توانند مواد مغذی و اکسیژن را به میزان کافی به سلول ها و بافت ها برسانند.

۶- پشت درد
قطعاً پشت درد همیشه به افسردگی مربوط نیست. بیشتر بد نشستن و ضعف عضلات است که باعث پشت درد می شود. اما نکته اینجا است که افسردگی می تواند باعث بروز دردهای مزمن شود. علت این امر ممکن است التهابی باشد که در پاسخ به افسردگی در بدن ایجاد می شود.

۷- بروز مشکل در حافظه و سردرد
فسردگی می تواند باعث صدمه دیدن حافظه کوتاه مدت و سردرگمی شود. این بیماری افراد را فراموشکارتر می کند و جلوی تمرکز کردن شان را می گیرد. افسردگی می تواند باعث بروز سردردهای مزمن ضربان دار هم شود که به آن سردرد تنشی گفته می شود. این سردرد به شکل ضربان های خفیف عمدتاً در حوالی ابروها رخ می دهد.

۸- آرتریت
میان افسردگی و آرتریت (ورم مفاصل) ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. افسردگی می تواند باعث آرتریت شود و بالعکس. عامل اصلی التهابی است که بر اثر این بیماری ها در بدن رخ می دهد. افسردگی می تواند بر روی روند بیماری آرتریت هم اثر بگذارد و پیامدهای آن را تشدید کند.

منبع:روزیاتو
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.