جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۵ شهريور ۱۴۰۰ / ۰۳:۳۱
کد مطلب: 54832
۰
۱

نشانه‌های افسردگی کودکان و دلایلی که باعث بروز این بیماری می‌شود

نشانه‌های افسردگی کودکان و دلایلی که باعث بروز این بیماری می‌شود
سمیرا فرزان، کارشناس ارشد روانشناس کودک؛ افسردگی بیماری شایع قرن است و نه تنها بزرگسالان بسیاری را درگیر خود کرده است، بلکه بسیاری از کودکان و نوجوانان نیز گرفتار آن شده‌اند.

نشانه‌های کودکانی که افسرده هستند
افسردگی کودکان نشانه‌های مختلفی دارد. از نشانه‌های جسمانی کودکان افسرده می‌توان به سردرد، دل‌درد، سرگیجه، حالت تهوع، رنگ‌پریدگی چهره، بی‌حالی و خستگی اشاره کرد.

تمرکز حواس کودکان افسرده پایین است و مانند کودکان دیگر انرژی کافی برای بازی کردن با همسالان و همچنین، انجام تکالیف مدرسه را ندارند. کودکان افسرده به لحاظ پایین بودن سطح توجه و تمرکز، اغلب قادر به درس خواندن نیستند و علاقه‌ای برای رفتن به مدرسه ندارند. یادگیری آنها کند است و افت تحصیلی برای آنها پیش می‌آید.

یکی دیگر از نشانه‌های کودکان افسرده این است که افکار مربوط به مرگ در آنها بروز می‌کند.
بسیاری از والدین معمولا والدین معمولا علت مشکلات جسمی کودک و فقدان تمایل او برای رفتن به مدرسه را در محیط مدرسه جستجو می‌کنند، در حالی که علت عدم تمرکز و کندشدن یادگیری، گاهی اوقات به دلیل افسردگی کودکان است.  

افسردگی کودکان و ارتباط آن با کمرویی و خجالت
کودک افسرده دچار احساس کمرویی و خجالت می‌شود. چنین کودکی از بودن در حضور دیگران و ارتباط و بازی با هم‌ سن و سال‌هایش خجالت می‌کشد و این احساس کمرویی مانع ارتباط او با دیگران می‌شود. درنتیجه، چنین کودکی از بودن در کنار دیگران هیچ لذتی نمی‌برد و حتی حضور در جمع می‌تواند برای او آزاردهنده هم باشد.

کودکانی که بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دارند، معتقدند که به‌صورت همیشگی رویدادهای ناگوار برای آنها پیش می‌آید و بر همین اساس، این‌گونه استدلال می‌کنند که رویدادهای ناگوار، همیشگی و مانع موفقیت آنهاست‌.

ارتباط افسردگی با اختلال ADHD
افسردگی کودکان در میان کودکان و نوجوانان 10 تا 16 ساله شایع‌تر است. افسردگی در سنین اولیه، معمولا با اختلال ADHD (بیش فعالی و کمبود توجه) همراه است. کودکان مبتلا به ADHD به دلیل پایین آمدن عملکردشان، مشکلاتی در خانواده، جامعه و مدرسه دارند که این مشکلات باعث ایجاد اختلالاتی مانند کاهش اعتمادبه‌نفس و احساس بی‌کفایتی در آنها می‌شود. این کودکان ممکن است به‌صورت ثانویه دچار افسردگی و بزهکاری شوند.  

افسردگی پدر و مادر، افسردگی کودک را در پی دارد   
باید خاطرنشان کرد که افسردگی پدر و مادر روی کودک تاثیرگذار خواهد بود. درست است که در دوره سنی ۶ تا ۱۰ سالگی، کودک بیشترین تاثیر را از همسالانش می‌پذیرد، اما او در این دوران به حمایت و راهنمایی‌های والدینش احتیاج دارد و پدر یا مادر افسرده نمی‌تواند همراه خوبی برای فرزندانش باشند. بنابراین، کودک دچار سرخوردگی خواهد شد و مستعد افسردگی می‌شود. به همین دلیل، پدر یا مادر افسرده باید افسردگی خود را درمان کنند تا از افسرده شدن کودک‌شان جلوگیری شود.   

یکی دیگر از مشکلاتی که می‌تواند به افسردگی کودکان منجر شود، وجود مشکلات خانوادگی بین پدر و مادر و به‌ویژه طلاق آنهاست. کودکانی که والدین آنها ارتباط سالمی با یکدیگر ندارند و شاهد خشونت‌ها و دعواهای خانگی هستند یا پدر و مادرشان از یکدیگر جدا شده‌اند، بیشتر از سایر کودکان، احتمال ابتلا به افسردگی دارند.

پیگیر درمان افسردگی کودکان باشید
کودکان افسرده نیاز به درمان دارند و حتما باید با مراجعه به روانشناس کودک هر چه زودتر برای حل این مشکل، اقدام کرد. روانشناس کمک می‌کند تا ریشه اصلی افسردگی کودک به‌درستی شناخته شود و متناسب با دلیل ایجاد این مشکل، راه‌حل مناسبی برای آن در پیش گرفته شود.




*موسسه خانواده سلامت بنیان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مهتاب داربوي
Iran, Islamic Republic of
خواستم از خانم فرزان عزيز بسيار تشكر كنم كه علم و اطلاعات خودشون رو در اختيار ما قرار دادن
به اميد موفقيت و درخشش بيشتر ايشون
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن