کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وضعیت اضطراب و استرس در بیماران کرونایی

خبرگزاری ایسنا , 22 شهريور 1400 ساعت 7:27

پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انجام یک مطالعه میزان اضطراب، افسردگی و اختلال پس از سانحه را در بیماران بستری و غیر بستری و همچنین جمعیت عمومی مقایسه کردند.


ترس و اضطراب ناشی از بیماری کرونا، چه قبل از ابتلا به بیماری و چه بعد از آن مساله‌ای قابل توجه است. ترس و اضطراب طولانی‌مدت، می‌تواند موجب ضعف سیستم ایمنی و کاهش توان بدن، برای مقابله با بیماری شود. با توجه به این موضوع پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انجام یک طرح تحقیقاتی، سلامت روان افراد مبتلا به کووید-۱۹ و غیر مبتلا را بررسی کردند.
 
نتایج این پژوهش که به صورت نظرسنجی آنلاین در سال 1399 اجرا شد، نشان داد که حدود یک‌سوم از پاسخ‌دهندگان در گروه بیماران سرپایی؛ اضطراب، افسردگی و استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. در گروه بیماران بستری، نیمی از افراد اضطراب و افسردگی متوسط تا خیلی شدید و یک‌سوم آن‌ها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند.

بررسی افراد غیر مبتلا حاکی از این بود که بیشتر از نیمی از پاسخ‌دهندگان در گروه جمعیت عمومی، اضطراب، افسردگی متوسط تا خیلی شدید و نزدیک به نصف آن‌ها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. همچنین در حدود نیمی از افراد گروه‌های بیماران بستری و سرپایی و در بیشتر از یک سوم افراد جمعیت عمومی اختلال استرس بعد از سانحه (از حد محتمل تا حد سرکوب ‌کننده عملکرد سیستم ایمنی) یافت شد. شدت این اختلال در هر دو گروه بیماران سرپایی و بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود. اضطراب و افسردگی در گروه بیماران بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود؛ اما بیماران سرپایی اضطراب و افسردگی کمتری نسبت به جمعیت عمومی داشتند.

محققان این طرح پژوهشی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام و درمان عصبی- شناختی علائم روان‌پزشکی در بازماندگان کووید-۱۹ را توصیه می‌کنند. این پژوهشگران توصیه می‌کنند در دوران همه‌گیری این بیماری، با استفاده از روش‌های غیر حضوری مبتنی بر تلفن‌های هوشمند یا بر بستر وب و رسانه‌های خبری مانند تلویزیون و با افزایش سطح آگاهی‌های بهداشتی و ارائه مراقبت‌های روان‌شناختی، اضطراب و افسردگی افراد جامعه کاهش داده شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه سلامت روان و تاثیر رویداد در افراد مبتلا به کرونا ویروس و جمعیت عمومی در طول همه گیری بیماری (COVID-19)» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و  مریم حسن نژاد رسکتی، فروزان الیاسی، مطهره خردمند، محمود موسی زاده، تورج اسدی، میثاق شفیع زاد، اکبر هدایت زاده عمران؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

 


کد مطلب: 54973

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/54973/وضعیت-اضطراب-استرس-بیماران-کرونایی

میگنا
  https://www.migna.ir