پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۲ شهريور ۱۴۰۰ / ۰۷:۲۷
کد مطلب: 54973
۰

وضعیت اضطراب و استرس در بیماران کرونایی

وضعیت اضطراب و استرس در بیماران کرونایی
ترس و اضطراب ناشی از بیماری کرونا، چه قبل از ابتلا به بیماری و چه بعد از آن مساله‌ای قابل توجه است. ترس و اضطراب طولانی‌مدت، می‌تواند موجب ضعف سیستم ایمنی و کاهش توان بدن، برای مقابله با بیماری شود. با توجه به این موضوع پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران با انجام یک طرح تحقیقاتی، سلامت روان افراد مبتلا به کووید-۱۹ و غیر مبتلا را بررسی کردند.
 
نتایج این پژوهش که به صورت نظرسنجی آنلاین در سال 1399 اجرا شد، نشان داد که حدود یک‌سوم از پاسخ‌دهندگان در گروه بیماران سرپایی؛ اضطراب، افسردگی و استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. در گروه بیماران بستری، نیمی از افراد اضطراب و افسردگی متوسط تا خیلی شدید و یک‌سوم آن‌ها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند.

بررسی افراد غیر مبتلا حاکی از این بود که بیشتر از نیمی از پاسخ‌دهندگان در گروه جمعیت عمومی، اضطراب، افسردگی متوسط تا خیلی شدید و نزدیک به نصف آن‌ها استرس متوسط تا خیلی شدید داشتند. همچنین در حدود نیمی از افراد گروه‌های بیماران بستری و سرپایی و در بیشتر از یک سوم افراد جمعیت عمومی اختلال استرس بعد از سانحه (از حد محتمل تا حد سرکوب ‌کننده عملکرد سیستم ایمنی) یافت شد. شدت این اختلال در هر دو گروه بیماران سرپایی و بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود. اضطراب و افسردگی در گروه بیماران بستری بیشتر از جمعیت عمومی بود؛ اما بیماران سرپایی اضطراب و افسردگی کمتری نسبت به جمعیت عمومی داشتند.

محققان این طرح پژوهشی، پیشگیری و تشخیص زودهنگام و درمان عصبی- شناختی علائم روان‌پزشکی در بازماندگان کووید-۱۹ را توصیه می‌کنند. این پژوهشگران توصیه می‌کنند در دوران همه‌گیری این بیماری، با استفاده از روش‌های غیر حضوری مبتنی بر تلفن‌های هوشمند یا بر بستر وب و رسانه‌های خبری مانند تلویزیون و با افزایش سطح آگاهی‌های بهداشتی و ارائه مراقبت‌های روان‌شناختی، اضطراب و افسردگی افراد جامعه کاهش داده شود.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه سلامت روان و تاثیر رویداد در افراد مبتلا به کرونا ویروس و جمعیت عمومی در طول همه گیری بیماری (COVID-19)» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و  مریم حسن نژاد رسکتی، فروزان الیاسی، مطهره خردمند، محمود موسی زاده، تورج اسدی، میثاق شفیع زاد، اکبر هدایت زاده عمران؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی