چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۲
کد مطلب: 55239
۱

نقش ورزش دوران کودکی در پیشگیری از افسردگی پسران

نقش ورزش دوران کودکی در پیشگیری از افسردگی پسران
به گزارش وب‌سایت رسمی "دانشگاه مونترال" (UdeM)، پژوهش جدیدی نشان داده است پسرانی که در اوایل دوره کودکی خود در ورزش شرکت می‌کنند، احتمالا بعدها کمتر از دیگران با نشانه‌های افسردگی و اضطراب رو به رو می‌شوند.

همچنین این پژوهش نشان می‌دهد پسرانی که ناراحتی عاطفی کمتری را در دوران کودکی تجربه می‌کنند، احتمالا در اوایل نوجوانی از نظر جسمانی فعال‌تر می‌شوند.

"ماری خوزه هاربک" (Marie-Josée Harbec)، سرپرست این پروژه گفت: ما در این پژوهش قصد داشتیم رابطه بلندمدت و متقابل میان مشارکت در ورزش و نشانه‌های افسردگی و اضطراب را در کودکانی که به مدرسه می‌روند، مشخص کنیم. ما همچنین تصمیم گرفتیم تا بررسی کنیم که آیا این رابطه در پسران و دختران بین پنج تا ۱۲ سال، متفاوت است یا خیر.

وی افزود: در حال حاضر، شاهد یک بحران در کودکانی هستیم که تحرک جسمانی ندارند و این موضوع نهایتا ممکن است پیامدهایی برای سلامتی جسم و روح داشته باشد.

هاربک و پروفسور "لیندا پاگانی" (Linda Pagani)، عادت‌های فیزیکی و ورزش را در کودکان بین پنج تا ۱۲ سال مورد بررسی قرار دادند و نشانه‌های پریشانی احساسی را نیز در آنها ارزیابی کردند.

پاگانی گفت: ما دریافتیم پسران پنج ساله‌ای که هرگز در ورزش شرکت نکرده‌اند، در شش تا ۱۰ سالگی، ناراحت‌تر و خسته‌تر از سایر همسالان خود به نظر می‌رسند، به سختی خوشحال می‌شوند، بیشتر گریه می‌کنند و ترس و نگرانی در آنها بیشتر است. همچنین، پسرانی که نشانه‌های افسردگی و اضطراب بیشتری را در دوران کودکی نشان دادند، در ۱۲ سالگی فعالیت بدنی کمتری داشتند. ما در مورد دختران، هیچ تغییر قابل‌توجهی مشاهده نکردیم.


عملکرد دختران و پسران، متفاوت است
به گفته پژوهشگران، پسرانی که در دوران پیش‌دبستانی ورزش می‌کنند، از مزایای فعالیت فیزیکی بهره‌مند می‌شوند که به آنها در توسعه مهارت‌های زندگی مانند ابتکار عمل، مشارکت در کار گروهی و تمرین کنترل خود کمک می‌کند.

پاگانی گفت: در مقابل، پسرانی که نشانه‌های افسردگی و اضطراب را تجربه می‌کنند، ممکن است از نظر اجتماعی بیشتر منزوی شوند، سطح انرژی آنها کاهش یابد و احساس شایستگی کمتری داشته باشند که به نوبه خود می‌تواند بر مشارکت آنها در فعالیت فیزیکی تاثیر منفی بگذارد.

هاربک ادامه داد: افسردگی و اضطراب و عوامل محافظتی برای دختران، عملکرد متفاوتی دارد. دختران بیشتر از پسران، از خانواده، دوستان یا ارائه‌دهندگان خدمات سلامت کمک می‌گیرند و ناراحتی‌های عاطفی خود را فاش می‌کنند و حمایت روانی، از آنها بهتر محافظت می‌کند.

وی افزود: همچنین، از آنجا که دختران بیشتر از پسران به ناراحتی عاطفی دچار می‌شوند، این خطر مربوط به جنسیت ممکن است به شناسایی و مداخله زودهنگام برای دختران بیانجامد.

این پژوهش، در "Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics" به چاپ رسیده است.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!