کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سارا حق بین

قدردانی و افزایش تاب آوری / سارا حق بین

باشگاه تاب آوری

19 آذر 1400 ساعت 9:21

قدردانی واقعاً به ما در ایجاد تاب‌آوری و توانایی رشد و شکوفایی در شرایط سخت کمک می‌کند


قدردانی و افزایش تاب‌آوری
سارا حق بین
باشگاه تاب آوری

قدردانی فقط مختص لحظات خوب نیست. تحقیقات نشان می‌دهد قدردانی و سپاسگزاری به ما کمک می‌کنند تا با روزهای سخت نیز کنار بیاییم. گذراندن روزهای طاقت‌فرسا و دشوار، بخشی اجتناب‌ناپذیر از زندگی ماست. همه ما چالش‌های مختلفی را به شکل‌های مختلف تجربه می‌کنیم، از دست‌دادن شغل، مشکلات در روابط، بیماری‌های مزمن. تجربیاتی از این دست می‌تواند باعث شود ما احساس غرق شدن، از دست دادن و ناامیدی کنیم.

با توجه به اینکه موقعیت‌های سخت و چالشی بخشی جدانشدنی از تجربیات بشری هستند، یادگیری مقابله با آن و افزایش تاب‌آوری، یک مهارت ارزشمند در زندگی است. قدردانی می‌تواند یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت عاطفی و ذهنی از خود و افزایش تاب‌آوری در هنگام وقوع طوفان‌های زندگی باشد.

قدردانی چیست و چرا برای ما خوب است؟
دو ویژگی تعیین کننده برای قدردانی وجود دارد:

  1. شناخت و قدردانی از رویدادها یا چیزهای مثبت در زندگی فرد، اذعان به این است که منبع این چیزهای خوب بیرونی (حداقل تا حدودی) از خود اوست.
    قدردانی یک تجربه جهانی بشری است و افراد در فرهنگ‌ها و مذاهب مختلف، هم آنرا تجربه می‌کنند و هم ابراز. مطالعات متعددی نشان داده که چگونه اثرات مثبت قدردانی به طرق مختلف بر ما تأثیر می‌گذارد.
به عنوان مثال، این مطالعات نشان داده که وقتی در مورد چیزهای خوب زندگی فکر می‌کنیم، احساس کلی به‌زیستی و خوشبختی ما نیز افزایش می‌یابد. اگر زمانی احساس کردید که تجارب مثبت را به سرعت فراموش می‌کنید، قدردانی کمک می‌کند تا احساسات مثبت، کمی بیشتر در اطراف شما باقی بمانند.

چگونه قدردانی به ما در ایجاد تاب‌آوری کمک می‌کند؟
قدردانی یک حالت ذهنی است. در واقع، یک مدار سپاسگزاری در مغز شما وجود دارد که به شدت به تمرین نیاز دارد. تقویت این مدار موجب می‌شود تا سلامت جسمی و روانی شما را ارتقاء بخشد، شادی را تقویت کند، خواب را بهبود بخشد و به شما کمک می‌کند تا احساس ارتباط بیشتری با افراد دیگر داشته باشید.
اگر قدردانی را به عنوان یک احساس مثبت در نظر بگیرید، هر احساس مثبت فرصتی است برای لذت‌بردن از زندگی و احساس رضایت در لحظه اکنون. احساسات مثبت همچنین فواید زیادی برای سلامت جسمانی دارند، از جمله تقویت سیستم ایمنی بدن، محافظت از سیستم قلبی عروقی و افزایش شانس زندگی طولانی.
قدردانی کردن تنها برای به حداقل رساندن سختی‌هایی که تجربه کرده‌اید یا هنوز در حال گذراندن آن هستید، نیست.
تمرین‌های قدردانی به شما کمک می‌کند این زمان‌های دشوار را مدیریت کنید و به شما یادآوری می‌کند که اگر توقف و مکث کنید، هنوز چیزهای خوبی در اطراف‌تان وجود دارد که هر روز اتفاق می‌افتد.
مطالعه‌ای که اخیراً توسط دانشگاه جورجیای جنوبی انجام شد، نشان داد که قدردانی واقعاً به ما در ایجاد تاب‌آوری و توانایی رشد و شکوفایی در شرایط سخت کمک می‌کند. در این مطالعه، شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند: یک گروه قدردانی را انجام دادند، در حالی‌که بقیه انجام ندادند. از کسانی که تحت مداخله قدردانی قرار گرفتند خواسته شد تا به طور آگاهانه چیزهایی را که به خاطر آنها سپاسگزار بودند به یاد بیاورند. نتایج این مطالعه نشان داد که شرکت‌کنندگانی که تکلیف قدردانی را انجام دادند، مهارت‌های مقابله هیجانی بیشتری را در مقایسه با افرادی که این کار را انجام ندادند، گزارش کردند.
در مورد اینکه چرا قدردانی ما را تاب‌آورتر می کند، پاسخ این است که:
- اولاً، احساسات مثبتی مانند قدردانی به ما کمک می‌کند تا فضای باز ذهنی و خلاقیت خود را افزایش دهیم. وقتی قدردان هستیم، ذهن ما واقعاً بهتر کار می‌کند و به ما این امکان را می‌دهد که خلاق‌تر، خوش‌بین‌تر و توانمندتر در تلاش‌هایمان باشیم.
- ثانیاً، داشتن طرز فکر قدردانی به احتمال زیاد رفتار کمک‌جویی را در ما تشویق می‌کند. افراد قدردان بیشتر به دنبال حمایت هستند، از منابع در دسترس خود استفاده می‌کنند و مستقیماً و با دیدی مثبت با مشکلات روبرو می‌شوند. آنها همچنین سعی می‌کنند پتانسیل یادگیری و رشد را پیدا کنند. از آنجایی که افراد قدردان از مهارت‌های مقابله‌ای موثر استفاده می‌کنند، در هنگام بروز مشکلات کمتر تحت فشار قرار خواهند گرفت.

پیشنهادهایی برای تمرین قدردانی:
تمرین قدردانی نباید تمرین مفصلی باشد. راه‌های ساده زیادی برای پرورش این عادت وجود دارد که بسیاری از آنها را می‌توان به راحتی در زندگی روزمره گنجاند:
   
ترجمه سارا حق بین از اینجا
 


کد مطلب: 56375

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/56375/قدردانی-افزایش-تاب-آوری-سارا-حق-بین

میگنا
  https://www.migna.ir