چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۶
کد مطلب: 56819
۱

تاثیر کتامین بر افسردگی حاد و خودکشی

تاثیر کتامین بر افسردگی حاد و خودکشی
تحقیقات جدید در مورد ماده بی حس کننده کتامین ، نشان دهنده تاثیر قابل توجه این دارو بر سلامت روان افراد است. محققان دریافتند که این دارو به طور موثری افسردگی و افکار خودکشی در مدت کوتاهی پس از مصرف را کاهش می دهد.
پژوهشگران دانشگاه اکستر انگلستان این شواهد را با تجزیه و تحلیل یافته‌های ۸۳ مقاله منتشر شده که به استفاده از کتامین برای درمان افسردگی حاد و افسردگی دوقطبی می ‌پردازد، کشف کردند.
پیشتر مطالعات نشان داده بود که در بیمارانی که از هر دو بیماری افسردگی حاد و افسردگی اختلال دوقطبی رنج می ‌برند، کتامین می تواند علائم را بین یک تا چهار ساعت پس از مصرف، کاهش داده و اثرات آن تا دو هفته ادامه می ‌یابد.
برخی شواهد نشان می ‌دهند که درمان مکرر با کتامین ممکن است اثرات مثبت آن را طولانی ‌تر کند، اما برای ترسیم تصویر واضح ‌تر از مدت زمان طولانی و با کیفیت بالاتر، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.
در ادامه محققان دریافتند که دوزهای منفرد یا چندگانه کتامین منجر به کاهش متوسط تا زیاد افکار خودکشی می شود. این بهبود خیره کننده در چهار ساعت اول پس از مصرف کتامین مشاهده شده است. این تغییرات به طور متوسط سه روز طول کشید و برخی از بیماران تا یک هفته از افکار خودکشی رهایی یافتند.
مروه ملااحمت اوغلو (Merve Mollaahmetoglu) پژوهشگر ارشد این مطالعات گفت: تحقیق ما جامع ترین بررسی از مجموعه شواهد رو به رشد در مورد اثرات درمانی کتامین تا به امروز است. به گزارش خبرگزاری sinapress، یافته‌ های ما نشان می ‌دهد که کتامین ممکن است در تسکین سریع افسردگی و افکار خودکشی مفید باشد و فرصتی برای مؤثر بودن مداخلات درمانی بیشتر ایجاد کند. توجه به این نکته مهم است که این بررسی، تجویز کتامین را در محیط ‌های بالینی به‌ دقت کنترل‌ شده مورد بررسی قرار می ‌دهد، جایی که می ‌توان خطرات کتامین را با خیال راحت مدیریت کرد.
ملااحمت اوغلو در ادامه توضیحاتش افزود: شواهد امیدوارکننده ای وجود دارد که نشان می دهد بیماران مبتلا به سایر اختلالات روانپزشکی مانند اضطراب، اختلالات استرس پس از سانحه و اختلالات وسواس فکری نیز می توانند از درمان کتامین بهره مند شوند. 
محققان در انتها خاطر نشان می کنند که کتامین ممکن است مزایای امیدوارکننده ‌ای برای شرایطی داشته باشد که درمان آنها در کلینیک بسیار سخت است. به گفته پژوهشگران، اکنون برای سنجش این مزایا به آزمایش های بزرگتر و با طراحی بهتر نیاز است. برای مثال این مزایا ممکن است با انجام کارآزمایی‌ های کنترل‌ شده با دارونما، که در آن گروه کنترل، داروی دیگری با خواص روان‌ گردان دریافت می‌ کنند، بهتر کنترل شود.
 برخی از سوالات هنوز در زمینه تحقیقات کتامین بی پاسخ مانده، از جمله اینکه دوز مصرف باید چقدر باشد. مزایای روان درمانی در ترکیب با درمان کتامین نیز نیازمند تحقیقات بیشتر برای آماده سازی بیماران برای درمان است.
شرح کامل یافته های این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی BJPsych Open منتشر شده و در دسترس علاقه مندان است.
پیش از این تعدادی از مطالعات نشان داده بودند که دوزهای پایین کتامین Ketamine، که تحت عنوان داروهای ضد التهاب هم استفاده می‌شوند و شامل "K" و "K ویژه" هستند، اثرات ضد افسردگی سریع را به همراه دارند، و معمولاً خلق و خو را در عرض ۲۴ ساعت تا هفت روز بهبود می‌بخشند.

مزایای مشابهی در مورد اسکتامین گزارش شده است؛ نسخه‌ای از دارو که اخیراً توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای استفاده در بیماران مبتلا به افسردگی که به داروهای ضد افسردگی استاندارد پاسخ نمی‌دهد، تأیید شده است.
در مطالعه دیگری که در نشریه American Journal of Psychiatry منتشر شده است و با کمک 80 بیمار مبتلا به افکار شدید خودکشی انجام گرفت، محققان داوطلبان را به دو دسته تقسیم کردند و به یک گروه میزان اندکی از داروی کتامین و به گروه دیگر داروی آرام‌بخشی موسوم به میدازولام تزریق کردند.

داروی اخیر معمولا برای درمان افکار خودکشی حاد به بیماران در معرض خطر تجویز می‌شود. 24 ساعت پس از تزریق داروها به بیماران، گروهی که کتامین دریافت کرده بود در مقایسه با گروه دیگر بهبود چشمگیری یافته و افکار خودکشی آن‌ها به شدت کاهش یافته بود.

به منظور بررسی آثار بلندمدت این داروها، وضعیت داوطلبان شش هفته بعد مجددا ارزیابی و معلوم شد کتامین آثار پایدارتری داشته است. اعضای گروهی که کتامین مصرف کرده بودند به‌طور کلی بهبود یافته و آثار افسردگی و خستگی در آن‌ها کاهش یافته بود.
این وضعیت نشان دهنده خاصیت ضد افسردگی کتامین و تاثیرگذاری سریع آن بر افکار خودکشی است.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو