پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۰ / ۲۰:۱۲
کد مطلب: 56895
۰
دکتر مانا چم زاده

خودگویی های مثبت برای کودکان 3 تا 8 سال

خودگویی های مثبت برای کودکان 3 تا 8 سال
پکیج خودگویی های مثبت برای کودکان 3 تا 8 سال
خودگویی چیست ؟  
گفتگوهایی که هر فرد در ذهنش با خود دارد، خودگویی نام دارد.
این گفت و گوها در سن کودکی صدادار و کم کم در دوران مدرسه تا بزرگسالی بی صدا و در ذهن اتفاق می افتد  خودگویی ها نقش پُر رنگی در بهداشت و سلامت روان ما دارند. گفت وگوهایی که با خود داریم به طور مستقیم باعث به وجود آمدن احساس در نتیجه رفتار و عمل در ما می شود.

اغلب رفتارها و واکنش های ما تحت تأثیر اندیشه ها و چگونه اندیشیدن ماست. یاد گرفتن تفکر مثبت و صحیح در کودکان، آنان را تبدیل به بزرگسالانی سالم، خلاق، با قدرت اندیشه ی نیک و کارساز، قادر به حل مسأله موثرتر و آماده برای رویارویی با واقعیت ها می کند. اگر کودکان ما یاد بگیرند توصیفی مثبت از خودشان داشته باشند، به این نتیجه می رسند که می توانند آرمان هایی داشته و به آن برسند. 
 
شروع آموزش ها در سن پیش از دبستان از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه و حافظه ی کاری در این دوران پیشرفت چشمگیری پیدا می کنند و به سرعت افزایش می یابد.
در سن 3 تا 6 سالگی، کودکان به آگاهی هیجانی می رسند و بهتر می توانند در مورد احساس خود یا دیگران صحبت کنند. آنها در سن 4 سالگی کاملا می دانند که تفکر و احساس به هم ربط دارند و عاطفه ی مثبت و منفی را می شناسند. هر چه والدین و مربیان بیشتر در مورد شناخت هیجان ها و احساس ها و نحوه ی بیان آن با کودکان خود صحبت کنند، آنها به شایستگی هیجانی بیشتری می رسند و آگاهی هیجانی خود را پرورش     می دهند.  
در این دوره  همدلی و رفتار ماهرانه تر دوستانه، رشد می کند. آنها در این سن تفکر امیدوارانه را پیش می برند و یاد می گیرند برای رسیدن به خواسته های مطلوب، فعالیت های هدفمندی را در پیش بگیرند.

کارت های تأییدی چیست ؟
جمله های تأییدی عبارت های ترغیب کننده ای هستند که انگیزه بخش و به عنوان محرکی برای کارها و ایجاد هدف در ما هستند.
کارت تأییدی برای کودکان یک دسته کارت است که با هدف تأیید ، الهام بخشی و آموزش درس های مهمی چون: خود دوستی، اعتماد به نفس، عشق به طبیعت، عشق به دیگران، مسـئولیت پذیری و دیگر ارزش های اساسی برای تحول مثبت به کار می رود.
در مورد استفاده از کارت های تأییدیِ پکیج خودگویی های مثبت برای کودکان 3 تا 8 سال، برای کودکان کوچکتر، جمله ها را با صدای بلند بخوانید و از آنها بخواهید تکرار کنند . اگر کودک شما توانایی خواندن دارد، کارت را دست خودش بدهید تا با صدای بلند بخواند. 
 حتما با کودکتان درباره ی معنای جمله ها گفتگو کنید. معنی هر کارت را برایش توضیح دهید و از او بپرسید؛ او چه فکری می کند ؟  هر کارت برایش چه معنایی دارد ؟ در این زمان می توانید افکارش را به سمت مثبت جهت دهید و آموزش را هدفمند سازید.
می توانید به صورت منظم و برنامه ریزی شده، تعدادی کارت مرتبط با هم(از نظر معنایی) را انتخاب کرده و در طول هفته روی آنها تمرکز کنید. این گونه ارزش هایی را در کودکتان درونی کرده اید.  
به طور کلی این کارت ها می توانند به ما در آموزش دیدگاه مثبت، کمک زیادی کنند. آنچه ما را به نتیجه می رساند؛ تمرین، تکرار و تداوم است . 
 
دکتر مانا چم زاده

برگرفته از کتاب خودگویی‌های مثبت برای کودکان
مولف مانا چم‌زاده قنواتی، محمد فغان‌پورگنجی
انتشارات نگین ایران ، 1396
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.