شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۷
کد مطلب: 57028
۱

در برابر رفتارهای «آزار دهنده» همسر «جبهه» نگیرید

در برابر رفتارهای «آزار دهنده» همسر «جبهه» نگیرید
به گزارش میگنا شبنم طلوعی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زوجین نباید در برابر رفتارهای آزاردهنده و نابهنجار همسر جبهه بگیرند، بلکه باید نارضایتی خود را به شکل معقول، منطقی  و توام با آرامش  ابراز کرده و همواره با خود بیاندیشند که حتما همسرشان برای این رفتارهای خود دلیلی دارد.

این روانشناس با بیان اینکه در واقع فرد عیب جو در تلاش است تا احساس بی‌ارزشی و ناتوانی خود را پنهان و یا ارزشمندی و توانایی‌های خود را اثبات کند، تصریح کرد: افراد عیب جو سخت کنترل‌گر و سلطه‌گر هستند و از این رو فردی که دائما در حال عیب جویی و انتقاد از زن یا شوهر خود است سعی در سلطه‌گری دارد و این سلطه را در زیر باورهای به ظاهر معقول خود پنهان می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه افراد باید برای این رفتارهای آزاردهنده همسر خود به دنبال راه حل و نه دائما عیب جویی و انتقاد و بعضا مچ‌گیری باشند، افزود: زوجین باید بیاموزند تا عیب جویی را به شیوه درستی که همان بیان نیازها به همسر است تبدیل کنند. اینگونه به جای عیب جویی و انتقادات تند، حذف یک سری از عادات آزاردهنده را از همسر خود درخواست می‌کنند.

طلوعی همچنین به اهمیت گفتگو زوجین با یکدیگر درباره نیازها و خواسته‌های خود نیز اشاره و تاکید کرد که زوجین باید زمان‌هایی خاص را به گفتگو با یکدیگر اختصاص دهند و می‌توانند در این زمان‌ها درباره رفتارهای آزاردهنده و لزوم حذف آنها نیز گفتگو کنند.

این روانشناس همچنین به زوجین توصیه کرد که به هنگام مطرح کردن نقاط ضعف همسر و بیان رفتارهای آزاردهنده او، گفت‌و گو را با جملات زیبا و ذکر رفتارهای مثبت همسر آغاز کنند.

طلوعی در عین حال "مچ گیری" را عادتی مرض گونه و متفاوت با رفتار عیب جویانه از دیگران دانست و این را هم گفت که اگر عیب جویی تبدیل به عادت مچ‌گیری شود باید زوجین برای درمان آن از مشاوران بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه در رفتار عیب جویانه و انتقاد به همسر باید اعتدال وجود داشته باشد، ادامه داد: زوجین باید سعی کنند انتقادات خود به همسر را به گونه‌ای مطرح کنند که عیب جویی تلقی نشود.

طلوعی در پایان سخنان خود تصریح کرد: زوجین نباید تمام رفتارهای آزاردهنده همسر را به یکباره با او مطرح کنند چراکه اینگونه کدورتی شکل گرفته و اثر مثبتی نیز بر رفتار همسر نخواهد داشت. در این راستا زوجین می‌توانند در مقاطع زمانی خاص به بیان یک رفتار آزاردهنده خاص بپردازند و درباره چرایی انجام آن و چگونگی رفع آن با همسر خود گفت‌وگو کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.