پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۹ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۱۶
کد مطلب: 57134
۱
گزارش یک پژوهش

مرگ و پیری را میتوان در چشم دید

مرگ و پیری را میتوان در چشم دید
چشم ها همواره در طول تاریخ، به عنوان ابزاری اصلی و اساسی برای بیان احساسات و حس و حال افراد مورد توجه بوده اند. اما دانشمندان استرالیایی کشف کرده اند که این عضو مهم بدن می تواند پیام های ویژه ای در مورد سرعت پیری و نزدیک شدن مرگ نیز داشته باشد!
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهند که تفاوت بین سن بیولوژیکی شبکیه، یعنی همان بخش حساس به نور بافت عصبی در قسمت انتهایی پشت چشم با سن واقعی یا اصطلاحا سن تقویمی یک فرد، می تواند منعکس کننده میزان مواجه بودن او با خطر مرگ باشد.
به گفته محققان، این شکاف سنی، می تواند به عنوان یک ابزار غربالگری مناسب مورد استفاده قرار گیرد. چراکه شواهدی فزاینده نشان می دهد که شبکه عروق کوچک حاضر در شبکیه، شاخص قابل اعتمادی برای بررسی سلامت کلی سیستم گردش خون بدن و مغز هستند.
ما می دانیم که خطر ابتلا به بیماری های مختلف و مرگ با افزایش سن، بیشتر می شود، اما چنین خطری در بین افراد هم سن، یکسان نیست. این موضوع نشان می دهد که شاید استفاده از سن بیولوژیکی پیری که امری منحصر به فرد است، احتمالا شاخص بهتری برای بررسی سلامت فعلی و آینده یک فرد خواهد بود.
با توجه به این که برخی های شاخص هایی که پیشتر در این مورد توسعه داده شده بودند، کارآیی لازم را نداشتند، گروهی از پژوهشگران بین المللی از دانشگاه ملبورن، دانشگاه موناش و مرکز تحقیقات چشم استرالیا با استفاده از تکنیک یادگیری عمیق، سعی کردند با بررسی سن شبکیه و ارتباط دادن آن با خطرات پیری و مرگ، شاخصی جدید را در این مورد توسعه دهند.
تکنیک یادگیری عمیق، نوعی یادگیری ماشینی و شاخه ای از هوش مصنوعی (AI) است که در آن، روشی که افراد با استفاده از آن انواع خاصی از دانش را کسب می کنند، مورد تقلید قرار می گیرد.به گزارش سیناپرس، اما بر خلاف الگوریتم های کلاسیک یادگیری ماشین که عموما، خطی هستند، الگوریتم های یادگیری عمیق دارای سلسله مراتبی از پیچیدگی های فزاینده اند.
در مطالعه فوق، محققان بر روی بیش از 80 هزار تصویر شبکیه اخذشده از حدود 47 هزار فرد بزرگسال 40 تا 69 ساله که همگی بخشی از برنامه بیوبانک بریتانیا بودند، متمرکز شده و بررسی های خود را انجام دادند.
نتایج این بررسی ها نشان داد که سن و سلامت شبکیه نسبت به سن تقویمی، نشانگر قابل اعتمادتری برای بررسی پیری واقعی و خطر مرگ در افراد است. بر این اساس شکاف بین این دو سن تا حدود 3 سال و نیم تشخیص داده شد، هرچند در برخی موارد به 10 سال هم می رسید.
بر اساس این نتایج، صرف فاصله زیاد سن شبکیه با سن تقویمی، با خطر مرگ 49 تا 67 درصدی افراد مرتبط بود و این درصدها، جدا از درصدهایی است که بیماری های قلبی عروقی و یا سرطان در این خصوص تحمیل می کنند.
مجریان این تحقیق اشاره کرده اند که هر 1 سال افزایش در فاصله سنی شبکیه، با افزایش 2 درصدی در خطر مرگ به هر دلیل و افزایش 3 درصدی مرگ ناشی از یک علت خاص به غیر از بیماری قلبی عروقی و سرطان همراه است. این یافته های عجیب و جالب توجه در نشریه The British Journal of Ophthalmology منتشر شده اند.

 نویسنده: محمدرضا دلفیه
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود