پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۹:۴۲
کد مطلب: 57906
۲

دولت هایی که مساله سلامت روان را در پساکرونا جدی نگیرند؛ هزینه آن را مردم متحمل می شوند

دولت هایی که مساله سلامت روان را در پساکرونا جدی نگیرند؛ هزینه آن را مردم متحمل می شوند
دکتر محمد حاتمی رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره در اولین وبینار پژوهش های علمی تخصصی و علوم تربیتی در پاندمی کرونا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز که در 11 اسفندماه 1400 برگزار شد گفت: بحران کرونا علاوه بر اینکه به مدت دو سال مردم کشورمان را تحت فشار روانی پیک های مختلف خود قرار داده است، به همراه خود بحران های دیگری چون بحران دانش، بحران معیشت، بحران زندگی دیجیتالی را ایجاد کرده که همه این ها سلامت روان مردم را به مخاطره انداخته است و تغییرات بسياری در سبک زندگی، روابط فردی و اجتماعی ،خلقیات، خواسته ها، نیاز ها، فرهنگ و سنت های مردم بوجود آمده است.


این فشارهای روانی، بحران ها و تغییرات مجموعا نرخ شیوع اختلالات روانی را مانند تنهایی، افسردگی، اضطراب، نگرانی، پرخاشگری، استرس و وسواس را افزایش داده است.

علاوه بر این رشد اجتماعی و هویتی دانش آموزان را به مخاطره انداخته است. این عوامل باعث کاهش کیفیت زندگی و نشاط اجتماعی جامعه شده است که در این میان دانش آموزان، کادردرمان، سالمندان، آسیب دیدگان سوگ کرونا، بیماران زمینه ای بیشترین آسیب را متحمل شده اند.

حاتمی افزود: ضرورت دارد، ستاد ملی کرونا برنامه هایی جهت پیشگیری از آسیب های موجود از جمله توسعه فرهنگ خدمات روانشناسی و مشاوره با وضع کردن بیمه های پایه برای اقشار در معرض خطر و کم درآمد، طرح روانشناس خانواده و مدرسه، افزایش سواد سلامت روان، سبک زندگی سالم، آموزش مهارت ها و خود مراقبتی را در دستور کار خود قرار دهد و برنامه مقابله با عوارض روانی-اجتماعی کرونا به صورت هدفمند تهیه، تصویب و اجرایی شود.


عضوهیات علمی دانشگاه خوارزمی افزود: مسأله غربالگری و مداخلات روان شناختی و تدوین دستورالعمل ها و پیوست های سلامت روان در اولویت قرار گیرد.

حاتمی افزود: قرار است کنگره بزرگ آسیب شناسی و مداخلات روان شناختی و اجتماعی کرونا و پساکرونا را با حمایت قرارگاه عملیاتی کرونا در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ برگزار می‌ نمائیم.

رئیس سازمان نظام ادامه داد: مسأله اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی در دوران پساکرونا از خود ویروس کرونا مهم تر است و اگر پیشگیری نشود به مراتب مشکلات بیشتری برای جامعه ایجاد می کند.


از دیدگاه حاتمی دولت هایی مثل آمریکا که کرونا راجدی نگرفتند، هزینه انسانی و مالی زیادی متحمل شدند. امروز ما روان شناسان و مشاوران به عنوان صف اول مبارزه با عوارض روانی کرونا می گوییم؛ اگر مسأله سلامت روان را دولت ها جدی نگیرند و نقشه مقابله با آن را تهیه و اجرایی نکنند، هزینه انسانی و مالی غيرقابل پیش‌بینی بر آن مترتب است.

دکتر حاتمی گفت: سازمان نظام روان شناسی و مشاوره به عنوان متولی و مسئول اکنون برنامه مقابله با عوارض روانی و اجتماعی کرونا را در حال تدوین دارد که به قرارگاه و ستاد ملی ارائه خواهد کرد. ستاد ملی ضمن به رسمیت شناختن مسئولیت روان شناسان و مشاوران دراین عرصه هرچه سریعتر در سیاست گذاری ها، برنامه‌ریزی هاوساختاری سازی موضوع برنامه مقابله با عوارض روانی- اجتماعی کروناتعریف و جنبه اجرایی پیدا کند.
مرجع : روابط عمومی سازمان نظام روان شناسی و مشاوره ج.ا.ا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هیچوقت برای تبدیل شدن به کسی که میخواستین باشین دیر نیست... فقط کافیست اولین قدم را بردارید.