سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۸:۱۱
کد مطلب: 58128
۲
برخورد جامعه با افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی، درست نیست

همبودی اختلال هویت جنسی معمولا با دیگر اختلالات روانپزشکی

همبودی اختلال هویت جنسی معمولا با دیگر اختلالات روانپزشکی
به گزارش میگنا سیدمهدی صمیمی اردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با بیان این که برخورد جامعه با افراد مبتلا به اختلال هویت جنسی، درست نیست، اظهار کرد: چون معمولا به عنوان بیمار شناخته نمی‌شوند و به عنوان درگیر با مسائل غیراخلاقی از آن‌ها یاد می‌شود. البته ممکن است این افراد تحت تاثیر بیماری‌شان کارهای غیراخلاقی هم انجام دهند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ذکر مثالی یادآور شد: مثلا بین این افراد تن‌فروشی هم دیده می‌شود؛ اما این کلیت ندارد و این مشکلات اخلاقی، علایم بیماری نیست بلکه تبعات اجتماعی این بیماری است. ممکن است کسی این بیماری را داشته باشد؛ اما هرگز تن به چنین کارهایی ندهند.

وی با اشاره به این که این بیماری به دلیل ارتباط با هویت جنسی، مسائل اجتماعی بیشتری دارد، گفت: از طرفی همبودی اختلالات روانپزشکی دیگر هم در بین این افراد زیاد است. یعنی یک اختلال ساده نیست و ‌همراهش اختلال خلقی، خودکشی، افسردگی، اختلال دوقطبی و همچنین مصرف مواد وجود دارد. 

صمیمی با تصریح بر این که لازم است معرفی شود که این یک اختلال است مثل همه اختلال‌هاست و ممکن است درمان‌های مختلفی داشته باشد، افزود: در برخی از این افراد هم لازم است که جراحی انجام شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد و گاهی خود این بیماران به این مشکل دامن می‌زنند، این است که فشارهایی بر اثر تبلیغات در مورد این اختلال بر جامعه وارد می‌شود. مثلا شما به عنوان رسانه به این بیماری پرداخته اید، در حالی که شیوع بالایی ندارد و اختلالات دیگری شایع‌تر هستند.


وابستگی جراحی تغییر جنسیت به تصمیم پزشکی قانونی به دلیل تفاوت قانون برای زن و مرد
صمیمی با اشاره به این که در کشور ما به دلیل تفاوت‌هایی که قانون در زمینه ارث و سربازی برای زن و مرد قائل است، باید حکم این جراحی را از سوی پزشکی قانونی صادر شود، افزود: موضوعات قانونی، پیچیدگی این بیماری را بیشتر کرده‌اند. یعنی وقتی که این اختلال تشخیص داده شد، اگر کمیسیون پزشکی قانونی اجازه عمل جراحی بدهد، عمل انجام می‌شود و اگر نه، عمل انجام نمی‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تصریح بر این که سالها پیش امام خمینی فتوا داد که اگر چیزی درمان پزشکی است، دیگر نیازی به حکم شرعی ندارد و بر عهده اطباست، یادآور شد: اما برای درمان این بیماری حکم شرعی هم  گرفته شد.

وی با تاکید بر این که ایران کشوری است که برای جراحی تطبیق جنسیت نیاز به حکم قانونی دارد، گفت:به نظر من، اگر این حاشیه‌ها حذف شود و افراد بتوانند تنها با تایید تیم پزشکی برای جراحی اقدام کنند، نتیجه بهتری خواهد داشت. همانطوری که در خارج از کشور، افراد به اختیار خودشان می‌توانند اقدام کنند و اگر تیم پزشکی به اشتباه زودتر از موعد جراحی را انجام دهند که نتیجه خوبی به دست نیاید یا مشکلاتی ایجاد شود، باید پاسخگو باشند.

صمیمی در پایان با بیان این که عدم آزادی‌های اجتماعی هم مشکلات این افراد را تشدید می‌کند، اظهار کرد: در زمان انجام مقدمات درمان جراحی، این افراد باید دو سال در لباس جنس مخالف، زندگی کنندو اگر موفق شدند، بعد جراحی انجام می‌شود. در ایران لازم است که مجوز داشته باشند، چون اگر دختری با لباس پسرانه بیرون بیاید با مشکل مواجه می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود