پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۸
کد مطلب: 58744
۰

ارتباط میزان بالای آنتی اکسیدان خون با ریسک کمتر زوال عقل

ارتباط میزان بالای آنتی اکسیدان خون با ریسک کمتر زوال عقل
به گزارش ساینس دیلی، این مطالعه نشان داد افرادی که دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدان های لوتئین و زآگزانتین و بتا کریپتوکسانتین در خون خود هستند، نسبت به افرادی که سطوح پایین‌تری از این آنتی اکسیدان‌ها را دارند، کمتر در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل در دهه‌های بعد عمرشان بودند. لوتئین و زآگزانتین در سبزیجات سبز رنگ مانند کلم پیچ، اسفناج، کلم بروکلی و نخود فرنگی یافت می‌شوند.

بتا کریپتوکسانتین در میوه‌هایی مانند پرتقال، پاپایا، نارنگی و خرمالو یافت می‌شود. «می بیدون»، نویسنده این مطالعه از مؤسسه ملی سلامت در مریلند، گفت: «توسعه عملکرد شناختی افراد یک چالش مهم بهداشت عمومی است.

آنتی اکسیدان‌ها ممکن است به محافظت از مغز در برابر استرس اکسایشی کمک کنند، که می‌تواند باعث آسیب سلولی شود. مطالعات بیشتری برای آزمایش اینکه آیا افزودن این آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند به محافظت از مغز در برابر زوال عقل کمک کند، مورد نیاز است.»

این مطالعه شامل ۷۲۸۳ نفر بود که در ابتدای مطالعه حداقل ۴۵ سال سن داشتند. آنها در ابتدای مطالعه معاینه فیزیکی، مصاحبه و آزمایش خون برای سطوح آنتی اکسیدانی داشتند. سپس به طور میانگین ۱۶ سال تحت نظر بودند تا ببینند چه کسانی دچار زوال عقل شده اند. مطالعات نشان داد احتمال ابتلاء به زوال عقل در افرادی که دارای بالاترین مقادیر لوتئین و زآگزانتین بودند نسبت به افرادی که سطوح پایین‌تری داشتند کمتر بود.

هر افزایش استاندارد در سطوح لوتئین و زآگزانتین، حدود ۱۵.۴ میکرومول در لیتر، با کاهش ۷ درصدی خطر زوال عقل همراه بود. در مورد بتا کریپتوکسانتین، هر افزایش استاندارد در میزان آن، تقریباً ۸.۶ میکرومول در لیتر، با کاهش ۱۴ درصدی خطر زوال عقل مرتبط بود. توجه به این نکته ضروری است که با در نظر گرفتن عوامل دیگری مانند تحصیلات، درآمد و فعالیت بدنی، تأثیر این آنتی اکسیدان‌ها بر خطر زوال عقل تا حدودی کاهش یافت.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی