جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ خرداد ۱۴۰۱ / ۱۲:۱۴
کد مطلب: 58862
۱

شما کدام قطبی هستید؟

شما کدام قطبی هستید؟
به گزارش میگنا دکتر فربد فدایی، استاد روانپزشکی دانشگاه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، درباره «بیماری روانی اختلال دوقطبی»، بیان داشت:‌در این بیماری گاهی از اوقات فرد سرحال و خیلی خوشحال، پرحرف،پرتحرک و پرنشاط است. فرد فکر می‌کند همه کارها برای او ساده و قابل انجام دادن است؛ بنابراین ممکن است چندین کار را با هم شروع کند؛ بدون اینکه به فکر این باشد که چگونه آنها را خاتمه دهد.

این استاد روانپزشکی دانشگاه گفت: فرد به دنبال کارهای لذت‌بخش می‌رود، بدون اینکه به عواقب آنها فکر کند. احساس بزرگ‌منشی دارد و ویژگی‌هایی برای خود قائل است که واقعا در عالم خارج وجود ندارد.

چنین افرادی پس از مدتی که چند هفته طول می‌کشد ممکن است دچار حالت‌های افسردگی شوند؛ یعنی فرد احساس می‌کند زندگی هیچ ارزشی ندارد؛ جملاتی مانند کاش نبودم، کاش می‌مردم و احساس می‌کند فرد بی‌ارزشی است؛ کم حرف شده و اشتهایش به غذا کم می‌شود، نمی‌تواند شب‌ها راحت بخوابد و تمرکز فکری خود را از دست می‌دهد که این‌ها نشانه افسردگی است.

وی با اشاره به مفهوم دوقطبی، خاطرنشان کرد:‌ مفهوم این بیماری این است که فرد دو قطب دارد؛یکی از قطب‌ها سرخوشی بیمارگونه است و دیگری حالت افسردگی است؛ این افسردگی ممکن است چند ماه طول بکشد.

این استاد روانپزشکی دانشگاه با اشاره به چگونگی درمان بیماران دوقطبی، ابراز داشت:‌درمان عبارت است از استفاده از داروهای متعادل‌کننده که متعدد هستند و روانپزشک بر حسب وضعیت بیمار و نوع فرعی‌تر اختلال دوقطبی، از آن استفاده می‌کند.

فدایی تصریح کرد: مانند بیشتر بیماری‌ها استفاده از دارو در این بیماری الزامی است تا زمانی که بیمار بتواند شرایط باثباتی داشته باشد. معمولاً تا زمانی که فرد 30 ساله شود حتماً باید از این داروها استفاده کند؛ در صورتی که چندین بار این دوره‌ها تکرار شده باشد.

وی افزود: زمانی که فرد به یک حالت ثبات رسید؛ یعنی از نظر شغلی، تحصیلی و خانوادگی، ممکن است راجع به قطع یا کاهش داروها اقدام شود؛ضمن اینکه این بیماری در صورت درمان هیچگونه تداخلی با یک بیماری ساده و طبیعی ندارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
قلب فقط کارش خونرسانی نیست؛ رزق و روزیتون رو هم میرسونه! خوش قلب باشید