شنبه ۱ مهر ۱۴۰۲ - 23 Sep 2023
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ تير ۱۴۰۱ / ۰۰:۰۳
کد مطلب: 59310
۸

باشگاه تاب آوری ، قدرت تحمل ابهام

سارا حق بین
باشگاه تاب آوری ، قدرت تحمل ابهام
زندگی یعنی ندانستن، مجبور به تغییر کردن، استفاده از لحظه و بهترین استفاده از آن بدون اینکه بدانیم در آینده چه اتفاقی قرار است بیفتد. همه ما از بدو تولد شروع به زندگی در فضایی می‌کنیم که هیچ چیز قطعی نیست و همین موجب اضطراب در ما می‌شود که آینده چگونه خواهد بود؟
آیا می‌توانم آنچه را که در راه است تحمل کنم؟ در واقع همه ما در عدم اطمینان گرفتار هستیم که باعث می‌شود احساس کنیم همه چیز خارج از کنترل ماست. از طرفی ما ثبات و پیش‌بینی‌پذیری را دوست داریم.
این روزها نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا هیچ چیز قابل کنترل و قطعی و ثابت به نظر نمی‌رسد. از مسائل مرتبط با بهداشت و سلامتی گرفته تا اقتصادی و روابط کشورها. جالب اینکه هیچ‌کس در این واقعیت مزیتی بر دیگری ندارد و این شامل همه افراد است البته متفاوت و با درجات مختلف. اما در چنین شرایطی که همه چیز خارج از کنترل است، چه باید کرد؟
برای همه ما زندگی با این همه عدم اطمینان بسیار سخت است زیرا مغز ما ابهام را به ‌عنوان یک تهدید درک می‌کند و سعی می‌کند با کاهش توانایی ما برای تمرکز روی هر چیزی غیر از ایجاد اطمینان، از ما محافظت کند.
اما گاهی برای ما موثرتر است که سعی نکنیم اطمینان ایجاد کنیم زیرا ما هرگز نمی‌توانیم واقعاً بدانیم که آینده چه خواهد شد بنابراین در موقعیت‌های غیرقابل پیش‌بینی مانند یک بیماری همه‌گیر یا جنگ، باید یاد بگیریم که با ابهام زندگی کنیم و این یک مهارت ضروری برای داشتن زندگی رضایت‌بخش است.
  • بپذیرید که قطعیت کامل یک توهم است. وقتی یاد بگیرید با عدم اطمینان زندگی کنید و با در نظر گرفتن ماهیت موقتی همه چیز و با اذعان به اینکه تغییر می‌تواند هر لحظه رخ دهد، درمی‌یابید که اطمینان کامل در زندگی فقط یک توهم است. دانستن این موضوع، پذیرش آنرا بسیار آسان‌تر می‌کند که عدم قطعیت لزوماً نشان‌دهنده این نیست که همه چیز اشتباه پیش می‌رود بلکه عدم اطمینان وضعیت طبیعی چیزها است و این به رها شدن از چنگال اضطراب پیرامون ناشناخته‌ها کمک خواهد کرد.
    هر جا و هر زمان که می‌توانید اقدام کنید. اغلب زمانی که با عدم اطمینان زندگی می‌کنید، احساس می‌کنید قدرت کنترل مسیر زندگی از شما گرفته شده و این بسیار ناراحت کننده است. در حالیکه مهم است بپذیرید عدم اطمینان بخشی طبیعی از زندگی است، همچنین مهم است که در بخش‌هایی از زندگی خود که کنترل آنها را دارید، اقدام کنید و به چالش‌هایی که با آن روبرو هستید واکنش نشان دهید.
    از دیگران پشتیبانی و کمک بگیرید. زمانی که مشکلات ناخواسته پیش می‌آیند، احساس تنهایی بیشتر می‌شود. تماس گرفتن و درخواست کمک و حمایت از آنها می‌تواند مفید باشد. دوستی را بیابید که با روزهای سختی روبرو شده و آنرا پشت سر گذاشته است. از او برای گذراندن این دوران کمک بگیرید.
    دریافت اخبار را محدود کنید. معمولاً خبرها حاوی گزارش‌های منفی هستند. بهتر است از دنبال کردن طولانی مدت اخبار خودداری کنید. وقتی اخبار خیلی منفی می‌شود، آن را متوقف کنید. کانال‌های جایگزین مانند کانال‌های داستان‌ها، سریال‌ها، کمدی‌ها، موزیک و دیگر نمایش‌های نشاط‌آور یا سرگرم‌کننده‌تر را جستجو کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

با این تمرین‌ها از شر آلزایمر خلاص شوید
روانشناسی شاد بودن چیست و چطور شاد باشیم؟
مواجهه درمانی: اصول، کاربردها و مزایا
اهمیت حضور مشفقانه درمانگر در روان‌درمانی
مدیریت مورد در آموزش و پرورش
افکار منفی از کجا می آیند؟ خودگویی چیست ؟
روان‌درد علت خودکشی است!
چطور اعتماد به نفسمان را تقویت کنیم؟
مصرف سیگار یا مواد توسط والدین چه پیامی به فرزندان منتقل می‌کند؟
نظریه دلبستگی جان بالبی
راه‌های کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی
چرا اول مردان می‌گویند دوستت دارم؟!
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...