کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مدارس سمپاد دولتی هستند اما حق ثبت نام دریافت می‌شود

26 مرداد 1401 ساعت 9:47

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به تشریح برنامه‌های سمپاد پرداخت و گفت: مدارس سمپاد، دولتی است.


به گزارش فارس، الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشست خبری که امروز برگزار شد، اظهار کرد: سمپاد قدمت ۴۰ ساله در کشور دارد و در سال ۱۳۹۷ این سازمان با دستور رهبر معظم انقلاب احیا شد و در سال ۱۳۹۸ اساسنامه آن ابلاغ شد و در سال ۱۳۹۹، اولین رئیس سازمان شروع به فعالیت کرد.
 
وی افزود: ۳ هدف را در فرایند کارمان مدنظر قرار دادیم که شامل تعلیم و تربیت متوازن و فراگیر و با کیفیت یعنی تعلیم و تربیت چند ساحتی، گسترش چتر خدمات آن به خارج از سمپاد و بهسازی و شیوه‌های نوین است.

یاوری با بیان اینکه این اهداف را در برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت پیش‌بینی کردیم، گفت: برنامه کوتاه مدت اول، دو ساله بود که تا مهر امسال پیش‌بینی شد و شامل سازمان سازی، نیروسازی و برند سازی از سمپاد برای دانش‌آموزان، اولیا و مربیان و جامعه است؛ برنامه دو ساله دوم نیز شامل ارزیابی مدارس و مدیران، برقراری انضباط مالی و شفاف سازی در آن و توانمندسازی نیروهای صف است.

وی با اشاره به برنامه پایش تحصیلی اشاره کرد و افزود: در آزمون مشابه، دانش‌آموزان را پایش می‌کنیم و شاهد عدالت آموزشی هستیم؛ به طور معمول دانش‌آموزان سمپاد در نتایج کنکور هستند اما عمدتا از مناطق برخوردار بودند ولی امسال شاهد حضور دانش‌آموزان از مناطق دورتر بودیم.


* سهم دانش‌آموزان سمپاد در کنکور
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به فعالیت چند ساحتی برای دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال بیش از ۵ هزار دانش‌آموز سمپاتی در المپیادهای ورزشی حضور دارند یا جشنواره هنری سمپاد را برگزار کردیم که ۱۰ هزار شرکت کننده داشت. همچنین جشنواره ملی فردوسی با حضور ۱۰ هزار دانش‌آموز برگزار شد.
وی به سهم دانش‌آموزان سمپاد در المپیادهای علمی اشاره کرد و گفت: این سهم در رتبه‌های یک و دو رقمی، حدود ۷۵ درصد است. آمار امسال برای رتبه‌های دیگر را نداریم اما سال گذشته در ۳ رقمی، سهم دانش‌آموزان سمپاد در کنکور حدود ۷۵ درصد بود.


* روند رو به رشد در المپیادهای جهانی
رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «عنوان شده است که مدارس سمپاد کلاس تست زنی شدند»، بیان کرد: آنهایی که ادعا می‌کنند، اثبات کنند؛ ما برنامه‌های فرهنگی، تربیتی و ورزشی متنوعی برای دانش‌آموزان اجرا می‌کنیم.
وی اضافه کرد: در این راستا از ۱۸ هزار دانش‌آموز سمپادی نظرخواهی کردیم که ۶۸ درصد به غیر از درس خواندن به مهارت دیگری چون زبان می پردازند یا ۶۶ درصد فعالیت حرفه‌ای بیش از یک ساعت در روز دارند. همه اینها حاکی است که فعالیت سمپاد تست زنی نیست و تلاش دارد تمام ساحتی کار کند.

یاوری به درخشش دانش‌آموزان المپیادی در المپیادهای جهانی اشاره کرد و گفت: نسبت به سال گذشته روند رو به رشد را شاهدیم.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره وضعیت مدارس سمپاد، تعداد و شهریه آن، اظهار کرد: ۷۰۰ مدرسه سمپاد داریم که نیمی دخترانه و نیمی پسرانه است که ۱۲۰ هزار نفر در این مدارس تحصیل می‌کنند؛ هر ساله ۳۰۰ هزار نفر با هم رقابت می‌کنند که ۳۰ هزار نفر پذیرفته می‌شوند.


* حق ثبت در مدارس سمپاد دریافت می‌شود
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در مدارس حق ثبت گرفته می‌شود، گفت: درباره حق ثبت، آن چیزی که مصوب است این بوده که حق ثبت سمپاد نیمی از شهریه مدارس هم‌طراز خودش است. مثلا در تهران برای دوره دبیرستان ۵۰ میلیون تومان است که ۱۰ میلیون تومان دریافت می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تخفیف هم برای دانش‌آموزان پیش‌بینی شده است که البته توسط انجمن اولیا و مربیان و با حفظ کرامت دانش‌آموزان انجام می‌شود، گفت: یک سوم بچه‌ها از تخفیف‌های با درصد مختلف استفاده می‌کنند؛ هیچ استعداد درخشانی نباید از تحصیل در سمپاد به دلایل اقتصادی محروم بماند. اگر خلاف این موضوع مطرح شد، شکایت کنند تا رسیدگی شود؛ در سال ۱۴۰۰ حدود ۷۴ درصد از دانش‌آموزان کمتر از ۳ میلیون حق ثبت می‌دادند.


* ۵۰ درصد دانش‌آموزان از مدارس دولتی به سمپاد می‌آیند
یاوری تصریح کرد: حتما سمپاد دولتی است و تابع قوانین دولتی است؛ اگر کسی می‌گوید دولتی نیست، تعریفش را بگوید.

وی با بیان اینکه مشکلی به نام مهاجرت نخبگان در دوره دانش‌آموزی نداریم، اظهار کرد: آمارها حاکیست که ۵۰ درصد دانش‌آموزان از مدارس دولتی به سمپاد می‌آیند و مدرک تحصیل والدین آنها بین کارشناسی و کارشناسی ارشد است. همچنین شغل ۵۸ درصد والدین کارمند است.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از تصویب اساسنامه باشگاه دانش‌پژوهان جوان خبر داد و گفت: متأسفانه این باشگاه در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ منحل شد و تا امروز چیزی به نام باشگاه دانش‌پژوهان جوان نداشتیم که با کمک بچه‌های باشگاه، احیا شد و اساسنامه آن به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و اخیرا توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد.


کد مطلب: 59685

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/59685/مدارس-سمپاد-دولتی-هستند-اما-حق-ثبت-نام-دریافت-می-شود

میگنا
  https://www.migna.ir