چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱ شهريور ۱۴۰۱ / ۲۲:۵۵
کد مطلب: 59737
۲

خطر رابطه‌های سمی برای سلامت روان

خطر رابطه‌های سمی برای سلامت روان
الیزابت اسکات، دکترای روانشناسی و مشاوره خانواده در دانشگاه سن دیگو می‌گوید: برخی روابط ممکن است در آغاز بسیار عالی و مثبت به نظر برسند، اما به تدریج به روابط سمی تبدیل می‌شوند.
 
به گفته او این رابطه‌ها بزرگترین تهدید برای سلامت افراد از نظر عاطفی، روانی و حتی جسمی است.

الیزابت اسکات توضیح می‌دهد مقصران این روابط سمی ممکن است افرادی با بیماری‌های روانی مانند اختلال دوقطبی، افسردگی شدید یا خودشیفتگی باشند، در حالی که افرادی که در معرض روابط سمی قرار می‌گیرند به احساسات منفی حساس هستند.


نشانه‌های یک رابطه سمی
دکتر الیزابت اسکات می‌گوید روابطی که شامل آزار فیزیکی یا کلامی است قطعاً به عنوان رابطه سمی طبقه‌بندی می‌شوند اما نشانه‌های ظریف‌تر دیگری از یک رابطه سمی وجود دارد، از جمله:
• احساس ضعف، خستگی و بی ثباتی اعتماد به نفس
• احساس بی احترامی مداوم و برآورده نشدن نیاز‌های فرد
• احساس هوشیاری برای هر حمله ناگهانی
• احساس افسردگی، عصبانیت یا خستگی پس از قرار گرفتن با فرد سمی
• برای راضی و خوشحال کردن طرف مقابل تلاش زیادی می‌کنید.
• تغذیه احساسات منفی مانند ظلم، نفرت و درد


چگونه با رفتار سمی برخورد کنید؟
بری ساسکیند، متخصص روابط زوج‌ها در لس آنجلس، توصیه می‌کند که ما باید رفتارهایی مانند فریبکاری، تمایل به ایجاد فضای حزن و درام و یا درگیری که باعث سوء استفاده عاطفی از ما می‌شوند را شناسایی کنیم.

خود را در واقعیت زندگی آن‌ها غرق نکنید
افرادی که در یک رابطه مسموم هستند، تمایل دارند در هر موقعیتی خود را قربانی ببینند و اگر اشتباهی مرتکب شوند، شخص دیگری را مقصر می‌دانند. سکوت یا حمایت از دید آن‌ها ممکن است گزینه‌ای مطمئن برای جلوگیری از عصبانیت یا درگیری به نظر برسد اما این باعث می‌شود شنونده شریک ثابتی در مبارزات آن‌ها باشد.
اگرچه اختلاف آن‌ها را آزار می‌دهد و به پرخاشگری آن‌ها دامن می‌زند اما ممکن است کاهش تلاش برای دخالت طرف مقابل در اختلافات آن‌ها مفید باشد.


به احساس خود توجه کنید
برخی از مردم چیز‌های بی ادبانه‌ای می‌گویند که قصدی ندارند اما باید بدانیم که آیا توهین، دروغ یا هر نوع توهین عاطفی و کلامی بر برخورد ما با این افراد حاکم است؟ دلایل درگیری‌های شخصی هر چه باشد، سوء استفاده را توجیه نمی‌کند و ما مجبور نیستیم آن را بپذیریم.

در مورد رفتارشان با آن‌ها صحبت کنید
افرادی که با دیگران بازی می‌کنند یا موقعیت‌های غم انگیزی را ایجاد می‌کنند، اغلب متوجه نمی‌شوند که چگونه رفتارشان بر دیگران تأثیر می‌گذارد. یک گفتگوی باز ممکن است به آن‌ها کمک کند تا متوجه شوند که رفتارشان قابل قبول نیست، و برای خنثی نگه داشتن چیزها، به یک "من" که کمتر احساس اتهام می‌کند بچسبند. "نه" بگویید و کنار بروید.

ممکن است نه گفتن دشوار باشد، به خصوص زمانی که کسی می‌خواهد به ما احساس گناه بدهد تا نظر ما را تغییر دهد اما اگر تصمیم به «نه» گفتن داشته باشیم، مجبور نیستیم آن را پس بگیریم و هر چه بیشتر «نه» گفتن را به چیز‌هایی که با آن‌ها احساس راحتی نمی‌کنیم، تمرین کنیم، کار آسان‌تر می‌شود.


به یاد داشته باشید که شما اشتباه نمی‌کنید
افراد سمی، کسانی را که با آن‌ها در تعامل هستند به بی انصافی، بدرفتاری یا عدم توجه به نیازهایشان متهم می‌کنند.
این باعث می‌شود که متهم از خود دفاع کند. به جای این رفتار عاطفی، می‌توانید با یک جمله ساده پاسخ دهید: «متاسفم که چنین احساسی دارید» و آن را رها کنید.

خود را از دسترس خارج کنید
کاهش مدت زمانی که با افرادی که رفتار سمی دارند، ممکن است راه خوبی برای جلوگیری از تلاش آن‌ها برای تخلیه منابع احساسی ما باشد.

مرز‌ها برای محافظت از شما ضروری هستند
سخت است که در معرض اظهارات منفی و پرخاشگرانه قرار بگیریم بدون اینکه تحت تأثیر آن‌ها باشیم؛ بنابراین باید مرز‌های شخصی را با تعریف آنچه می‌خواهیم، آنچه را که اجازه نمی‌دهیم یا تحمل نمی‌کنیم تعیین کرده و سپس این مرز‌ها را به وضوح بیان کنیم و به آن‌ها پایبند باشیم.

آرام باشید
تمرکز بر سلامتی در طول یک رابطه سمی بسیار مهم است، بنابراین نفس کشیدن آرام و عمیق و شل کردن عضلات، برای منحرف کردن حواس از عصبانیت و احساسات منفی مفید است.


منبع: اسکای نیوز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!