کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

واکسن کرونا و قاعدگی زنان

فاطمه کردی

سینا پرس , 8 مهر 1401 ساعت 9:40

استرس، چه عفونی و چه غیرعفونی، می تواند بر چرخه قاعدگی زنان تأثیر بگذارد


نتایج یک مطالعه جدید انجام شده در موسسه ملی بهداشت مستقر در ایالات متحده ارتباط بین تغییرات موقت چرخه‌ های قاعدگی بیشتر زنان با تزریق واکسن کووید۱۹ را تایید کرد.

پیش از این طی ماه های گذشته بحث های متعددی در زمینه تاثیر واکسن کرونا بر انسان مطرح شده و به طور خاص بحث هایی مبنی بر اینکه تزریق واکسن کووید۱۹ بر چرخه قاعدگی زنان تاثیر می گذارد، شکل گرفته بود. متاسفانه تاکنون این موضوع در حد نظریه باقی مانده و هیچ مطالعه علمی دقیقی موضوع فوق را اثبات نکرده بود. 

بر این اساس یک مطالعه گسترده تری که روی شرکت کنندگانی از کانادا، بریتانیا، ایالات متحده، اروپا و سایر مناطق جهان انجام شد، محققان به طور خاص به مقایسه‌ بین افراد واکسینه‌ شده با یکی از نه واکسن مختلف کووید۱۹ و افراد واکسینه نشده پرداخته تا تایید یا عدم تایید این ادعا را ثابت کنند. 

نتایج نشان می دهد:طول چرخه قاعدگی افراد پس از دریافت واکسن کووید۱۹ تغییر کرده و افزایش یافت. نکته مهم این است که این افزایش چرخه قاعدگی تقریبا برای اکثر شرکت کنندگان این مطالعه که تقریبا ۲۰ هزار نفر را در برمی گرفت، وجود داشت. 

قابل توجه است افرادی که دو دوز واکسن کووید۱۹ را در یک چرخه قاعدگی خود دریافت کردند، افزایش طولانی‌ تری از چرخه را مشاهده کردند. در ضمن این تغییرات اغلب کوتاه مدت بوده و جای نگرانی وجود ندارد.

طبق گزارش این مطالعه، افرادی که واکسینه شده بودند کمتر از یک روز در هر چرخه ای که واکسینه شده بودند، افزایش را مشاهده کردند و به طور میانگین افزایش 0.71 روز پس از اولین دوز و افزایش میانگین 0.56 روز پس از دوز دوم ذکر شده است.

در همین حال، شرکت ‌کنندگانی که دو دوز واکسن کووید۱۹ را در یک چرخه قاعدگی خود دریافت کردند، افزایش طولانی ‌تری را با میانگین افزایش طول چرخه قاعدگی 3.91 روز تجربه کردند. این تغییرات در چرخه قاعدگی افراد واکسینه نشده، دیده نمی شود. 

شیرین کالیان، استادیار بخش غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه بریتیش کلمبیا در این رابطه توضیح داد: در رابطه با تغییرات طول چرخه قاعدگی زنان باید گفت استرس، چه عفونی و چه غیرعفونی، می تواند بر چرخه قاعدگی زنان تأثیر بگذارد. وی اطمینان داد که این تغییرات اغلب موقتی و کوتاه مدت بوده و جای نگرانی نیست. 

برخی افراد نگرانند تغییرات درک شده در عملکرد بدن در باروری تاثیرگذار باشد اما مطالعات جداگانه انجام شده و نشان می دهد هیچ ارتباطی بین واکسیناسیون کووید۱۹ و خطر ناباروری وجود ندارد.

 


کد مطلب: 60018

آدرس مطلب :
https://www.migna.ir/news/60018/واکسن-کرونا-قاعدگی-زنان

میگنا
  https://www.migna.ir