پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱ آبان ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۸
کد مطلب: 60213
۲
توسط متخصصان اعصاب دانشگاه هاروارد مشخص شد

رابطه استرس و کووید طولانی مدت

رابطه استرس و کووید طولانی مدت
میلیون‌ ها نفر در حال حاضر از کرونای طولانی مدت رنج می ‌برند که با مجموعه ‌ای حیرت ‌انگیز از علائم احتمالی که می ‌تواند برای ماه‌ها یا حتی سال‌ها باقی بماند، خود را نشان می ‌دهد
 
برای ارائه پاسخ‌ های بیشتر به این شرایط ناامید کننده، محققان ارتباط بین استرس‌های روانی و کرونای طولانی را آزمایش کردند.
این عوامل استرس زا عبارتند از افسردگی، اضطراب و انواع پریشانی از جمله تنهایی، استرس درک شده و نگرانی خاص در مورد خود بیماری کرونا است که معمولا نادیده گرفته می شوند.

پژوهشگران اعلام کردند:به‌ طور شگفت ‌انگیزی، این عوامل استرس ‌زا نسبت به بیماری‌ های فیزیکی از جمله سابقه فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا، آسم و سرطان، قوی تر بوده و پیش ‌بینی ‌کننده قوی برای ابتلا به کرونای طولانی مدت هستند.

به گفته محققان ما باید سلامت روان خود را حتی در بحبوحه یک بیماری همه گیر جهانی در اولویت قرار دهیم. در حالی که دلایل پشت این عوامل استرس زا بسیار متفاوت هستند، همه آنها می توانند بدن ما را به روش های مشابهی به چالش بکشند.

آندریا رابرتز (Andrea Roberts) متخصص اعصاب اپیدمیولوژیک دانشگاه هاروارد و پژوهشگر این مطالعات گفت: سابقه ابتلا به کرونای طولانی در مورد افرادی وجود دارد که شرایط سلامت روان را آنقدر جدی نمی گیرند و این امر می تواند شرایط سلامت جسمی را تحت تاثیر قرار دهد.


بدیهی است که در ابتلا به کرونای طولانی مدت، توجه به سلامت روانی بسیار مهم می شود و این مسئله به طور گسترده تری در مورد اهمیت شناسایی و درمان مسائل مربوط به سلامت روان مطرح می شود. 

محققان دریافتند:ابتلا به کووید طولانی مدت بین ۳۰ تا ۵۰ درصد بیشتر برای کسانی که هر یک از عوامل استرس زا را دارند، اتفاق می افتد.
محققان اعلام کردند که شرکت کنندگانی که سطوح بالایی از دو یا چند نوع پریشانی را تجربه کردند، تقریباً ۵۰ درصد بیشتر از افرادی که سطح بالایی از پریشانی را تجربه نکردند، خطر ابتلا به کرونای طولانی مدت را داشتند. 

بیش از ۴۰ درصد از افرادی که به مدت طولانی مبتلا به کووید بودند، هیچ شرایط سلامت روانی قبلی نداشتند. رابرتز می ‌گوید: ما از اینکه چقدر پریشانی روانی با افزایش خطر ابتلا به کووید- ۱۹ همراه بود شگفت ‌زده شدیم. به گفته محققان، پریشانی ذهنی نسبت به سایرعوامل خطرزای سلامت جسمانی مانند چاقی، آسم و فشار خون، بیشتر با ابتلا به کرونای طولانی مدت مرتبط بود.

سایر علائم کووید طولانی مدت مانند سرفه، علائم مرتبط با بیماری روانی نیستند. علاوه بر این، در حالی که فعالیت بدنی به خوبی به عنوان محافظت در برابر عود بیماری روانی شناخته شده است، نیمی از مبتلایان به کرونای طولانی مدت هنگام تلاش برای ورزش، عود بیماری را تجربه کردند. 

استرس روانی از طریق انتشار پروتئین ‌های سیتوکین التهابی که در ابتلا به کرونای طولانی مدت نیز دخیل بوده ‌اند، با التهاب مرتبط است.
نتایج مطالعات نشان می دهد که استرس سیستم ایمنی بدن ما را نیز سرکوب می کند. رابرتز در پایان نتیجه می گیرد: این نتایج نیاز به افزایش آگاهی عمومی از اهمیت سلامت روان و دریافت مراقبت های بهداشت روانی برای افرادی که به آن نیاز دارند را تقویت می کند شرح کامل این تحقیق در مجله تخصصی JAMA Psychiatry منتشر شده است.
مرجع : سینا پرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
کسانی که شما را دوست دارند حتی اگر هزار دلیل برای رفتن وجود داشته باشد هرگز رهایتان نخواهند کرد، آنها یک دلیل برای ماندن خواهند یافت.