پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۱ / ۰۲:۱۲
کد مطلب: 60381
۱

ساخت ماده‌ای که از مغز تقلید می‌کند

ساخت ماده‌ای که از مغز تقلید می‌کند
این ماده با کپی کردن سیناپس‌های نورون سبب می‌شود یادگیری در خواب عمیق اتفاق بیفتد. محققان دانشگاه UAB اسپانیا این ماده مغناطیسی را با نوعی از رایانش به نام رایانش نورومورفیک ابداع کرده اند.
 
رایانش نورمورفیک نوعی از کانسپ رایانش است که با استفاده از نورون‌های مصنوعی رفتار مغز و قابلیت‌های سیناپتیک (سیگنال‌های ارتباطی نورون های) آن را تقلید می‌کند.

براساس پژوهش، یکی از تقلید‌های عملکرد مغز، انعطاف‌پذیری عصبی است که به توانایی ذخیره یا فراموش کردن اطلاعات بسته به مدت زمان و تکرار تکانه‌های الکتریکی که نورون‌ها را تحریک می‌کنند، اطلاق می‌شود. این شکل از انعطاف‌پذیری با حافظه و یادگیری در مغز مرتبط است.

محققان ماده خاصی کشف کردند که سیناپس‌های نورون را تقلید می‌کند. این مواد شامل مواد مقاومت حافظه‌دار (حافظه الکترونیکی)، فروالکتریک، مواد حافظه‌ای تغییر حالت دهنده، عایق‌های توپولوژیکی و مواد مغناطیسی یونی هستند. آن‌ها متوجه شدند مواد مغناطیسی-یونی جدیدترین مواد هستند و در نتیجه تغییراتی در ویژگی‌های مغناطیسی تشکیل می‌شوند که با حرکات یون‌ها یا اتم‌ها داخل ماده تولید می‌شوند.

این حرکات با ایجاد یک میدان الکتریکی در یون‌ها ایجاد می‌شود. محققان می‌دانند در مواد مغناطیسی-یونی چگونه هنگام اعمال میدان الکتریکی، مغناطیس کنترل می‌شود. اما کنترل پیشروی خواص مغناطیسی هنگامی که ولتاژ متوقف می‌شود، کار سختی است. این امر تقلید از عملکرد مغز را دشوار می‌کند، مانند فرآیند یادگیری که حتی زمانی که مغز در خواب عمیق است و هیچ تحریک خارجی ندارد، اتفاق می‌افتد.

محققان به رهبری جوردی سورت و انریک منندز با همکای انستیتو نانوساینس و نانو تکنولوژی کاتالان و ICMAB این پژوهش را انجام دادند. محققان روشی نوین برای کنترل تکامل مغناطیسی سازی در وضعیت‌های تحریک شده و پس از تحریک مغز پیشنهاد کردند.

ماده جدید تولید شد و یک لایه نازک از مونو نیترید کبالت (CoN) روی آن وجود داشت. هنگامیکه یک میدان مغناطیسی ایجاد شد ساختار یون‌های نیتروژن در خط بین لایه و الکترولیت مایع قابل کنترل شد. سورت در این باره می‌گوید: ماده جدید با حرکات یون‌های کنترل شده توسط ولتاژ الکتریکی مانند مغز انسان کنترل می‌شود. سرعت این فرایند مشابه سرعت تولید شده در نورون ها، در حد چند میلیونم ثانیه است.

او در ادامه گفت: ما یک سیناپس مصنوعی ایجاد کردیم که ممکن است در آینده مبنایی برای یک الگوی رایانشی جدید باشد که جایگزین سیناپس‌هایی شود که در رایانه‌های فعلی به کار می‌روند.


نتایج این تحقیق درباره مواد فرصت‌های بی شماری برای عملکرد‌های رایانشی نورومورفیک باز می‌کند و با استفاده از شبکه‌های عصبی ادراک، یادگیری و حافظه را کارآمدتر می‌کند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند