سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱ / ۰۹:۱۶
کد مطلب: 60431
۳

کودکان دبستانی، واقعا باهوش تر از بزرگسالان هستند؟

کودکان دبستانی، واقعا باهوش تر از بزرگسالان هستند؟
آیا تا به حال این احساس را داشته‌اید که انگار فرزندان دبستانی تان، باهوش‌تر از شما هستند یا حداقل می‌توانند اطلاعات و مهارت‌های جدید را سریع‌تر کسب کنند. مطالعات جدید نشان می دهد که متاسفانه یا خوشبختانه، احساس شما کاملا درست است!

نتایج یک مطالعه جدید پژوهشی که با هدایت دانشگاه رگنزبورگ آلمان انجام شده است، نشان می دهد که مقدار نوعی پیام رسان مغزی به نام GABA در کودکان و بزرگسالان دارای تفاوت‌هایی است. این پیام رسان نقش مهمی در تثبیت مطالب تازه آموخته شده دارد.
بنابر گفته های محققان، نتایج فوق نشان می‌دهد: کودکان در سنین دبستان قادر هستند، موارد بیشتری را در یک دوره زمانی معین نسبت به بزرگسالان یاد بگیرند و فرایند یادگیری در آن ها کارآمدتر است. 
بر اساس این یافته‌ها، مقدار پیام رسان GABA در کودکان در طول یک تمرین بصری افزایش یافته و تا پایان تمرین نیز باقی می ماند، اما در بزرگسالان، مقدار این پیام رسان ثابت می ماند.
این موضوع باعث می شود مغز کودکان به شیوه ای به آموزش پاسخ دهد که به آن ها اجازه می دهد تا مطالب یادگرفته شده جدید را سریع تر و به شکلی کارآمدتر در حافظه خود تثبیت کنند.
در این مطالعه، محققان بین الملل، فرایند یادگیری بصری را در کودکان دبستانی و همچنین بزرگسالان با استفاده از تکنیک‌های تصویربرداری پیشرفته عصبی رفتاری مورد بررسی قرار دادند. 
بر اساس یافته های این مطالعه، یادگیری بصری باعث افزایش GABA در قشر بینایی کودکان یعنی همان ناحیه مغزی که اطلاعات بصری را پردازش می کند می شود. این افزایش GABA در کودکان تا چند دقیقه پس از پایان تمرین نیز ادامه می یابد.به گزارش سیناپرس، اما در مطالعه فوق، در بزرگسالانی که تحت همین آموزش بصری قرار گرفته بودند، هیچ تغییری در پیام رسان GABA وجود نداشت.

مجریان این پژوهش معتقدند: نتایج فوق، نقش GABA را به عنوان یک بازیگر کلیدی در کارآمد کردن یادگیری در کودکان برجسته می نماید. این یافته ها همچنین می توانند دیدگاه های دانشمندان علوم اعصاب را در مورد فرایندهای بلوغ مغز در کودکان تغییر دهند.
یافته های مورد اشاره در نشریه معتبر بین المللی، Current Biology انتشار یافته اند.
 
مرجع : سینا پرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود