چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۴ آذر ۱۴۰۱ / ۲۱:۰۸
کد مطلب: 60508
۲

مغز مادر باردار به نفع نوزاد تغییر می کند

مغز مادر باردار  به نفع نوزاد تغییر می کند
محققان هلندی در یک پژوهش جدید، پی به این نکته برده اند که بارداری موجب بروز تغییراتی در مغز مادران می شود؛ تغییراتی که رابطه آن ها با نوزاد را از منظرهای گوناگون تقویت می کند.
بررسی های جدید محققان که اخیرا منتشر شده اند نشان می‌دهد:پدیده بارداری می تواند باعث ایجاد تغییراتی در ساختار و عملکرد بخش هایی از مغز که با رفتار مادر مرتبط هستند، شود.
طبق این یافته ها، تغییرات مورد اشاره ممکن است به رفتارهای مادر در دوران بارداری و همچنین پس از زایمان کمک کنند. این رفتارها، مواردی چون پیوند مادر و جنین و پاسخ فیزیولوژیکی به نشانه های نوزاد را در بر می گیرند.

به طور کلی، بارداری با تغییرات هورمونی قوی همراه است، اما تاکنون اطلاعات کمی در مورد اثرات این پدیده بر ساختار و عملکرد عصبی در انسان وجود داشته است.
در راستای به دست آوردن درک بهتر از این موضوع، محققانی از دانشگاه آمستردام هلند، ۴۰ زن را قبل از بارداری، در دوران بارداری، پس از زایمان و همچنین یک سال پس از زایمان مورد بررسی و پیگیری علمی قرار دادند.

نتایج این بررسی ها نشان داد: در ناحیه ای از مغز این زنان به نام شبکه وضعیت پیش فرض یا DMN، افزایش اتصالات عملکردی دیده می شود که البته یک سال پس از زایمان، مجددا به سطح اولیه باز می گردند.
شبکه فوق شامل گروهی از مناطق مغزی به هم پیوسته است که در زمان استراحت مادر، بیشترین فعالیت را دارند.
این محققان همچنین ارتباطی واضح را بین فعالیت عملکردی DMN در دوران بارداری و میزان پیوند مادر و نوزاد در اواخر مرحله پس از زایمان پیدا کردند.
علاوه بر این، آن ها تغییرات مشاهده شده قبلی در حجم ماده خاکستری DMN در دوران بارداری را تأیید کردند. این تغییرات با سطوح هورمون های بارداری مرتبط هستند. البته در دوران بارداری، تغییراتی در ساختار ماده سفید مغز مادران یافت نشد.

این یافته ها نشان می دهد: بارداری، موجب بروز تغییرات خاصی در ساختار و عملکرد مغز در شبکه DMN می شود. امری که رفتارهای مادر را در دوران بارداری و دوره پس از زایمان تغییر می دهد.
این یافته های علمی پژوهشی را نشریه تراز اول جهانی، Nature Communications منتشر کرده است.
 
مرجع : سینا پرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...