چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ / ۰۷:۴۱
کد مطلب: 60576
۲

تاثیر توت بر عملکرد مغزی افراد مسن

تاثیر توت بر عملکرد مغزی افراد مسن
در مطالعه‌ای که روی بیش از ۹۰۰ بزرگسال انجام شد، محققان دریافتند برخی مواد غذایی که حاوی فلاونول‌های آنتی اکسیدانی هستند فواید مغزی را برای افراد مسن به ارمغان می‌آورند. فلاونول‌ها در میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها، سبزیجات برگ سبز، و چای یافت می‌شوند.
توماس هالند، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی دانشگاه راش در شیکاگو، گفت: برای مثال، افرادی که روزانه یک وعده سبزیجات برگدار سبز می‌خورند، سرعت زوال شناختی شأن در مقایسه با افرادی که هیچ غذایی حاوی فلاونول نمی‌خورند، حدود ۳۲ درصد کمتر است.
وی گفت: فلاونول‌ها هم خاصیت ضد التهابی و هم آنتی اکسیدانی دارند. این مواد غذایی که حاوی فلاونول هستند رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند و از آسیب سلولی جلوگیری می‌کنند و مانع از آسیب سلولی در مغز و همچنین سایر اندام‌ها مانند قلب و سیستم عروقی، کلیه‌ها، کبد و … می‌شوند.
هالند علاقه‌ای به دریافت فلاونول از طریق مکمل‌ها ندارد. او معتقد است بهترین راه برای ذخیره فلاونول‌ها از طریق رژیم غذایی است.
برای این مطالعه، محققان داده‌های ۹۶۱ بزرگسال با میانگین سنی ۸۱ سال را که زوال عقل نداشتند، جمع‌آوری کردند. به طور متوسط طی هفت سال، شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌های سالانه رژیم غذایی خود را تکمیل کردند و تست‌های شناختی و حافظه را انجام دادند. این آزمون‌ها شامل به خاطر سپردن لیست کلمات، یادآوری اعداد و قرار دادن آن‌ها به ترتیب صحیح بود.
محققان دریافتند افرادی که بیشترین میزان فلاونول را مصرف می‌کنند، حدود ۱۵ میلی‌گرم در روز (معادل حدود ۱ فنجان سبزی برگ‌دار تیره)، در مقایسه با افرادی که کمترین میزان فلاونول‌ها را در روز مصرف می‌کنند، کاهش حافظه آهسته‌تری داشتند.
به گفته محققان، غذا‌هایی که بیشتر در کاهش زوال ذهنی نقش داشتند عبارتند از کلم پیچ، لوبیا، چای، اسفناج، کلم بروکلی، گوجه فرنگی، سیب، چای، پرتقال، گلابی، روغن زیتون و سس گوجه فرنگی.
هالند می‌گوید: فلاونول‌ها به تنهایی نمی‌توانند از زوال ذهنی جلوگیری کنند. بهترین راه برای حفظ سلامت جسمی و روانی شامل یک سبک زندگی سالم همراه با رژیم غذایی متنوع از میوه‌ها و سبزیجات، فعالیت بدنی و تمرینات شناختی است؛ هر روز خود را با یادگیری چیز‌های جدید به چالش بکشید.
مرجع : باشگاه خبرنگاران جوان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد