سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ / ۰۸:۲۱
کد مطلب: 60620
۲
مترجم کتاب «مصاحبه تشخیصی» بیان کرد؛

فرایند تشخیص در روانشناسی بالینی مغفول مانده است

فرایند تشخیص در روانشناسی بالینی مغفول مانده است
محمد سلیمانیان مترجم کتاب «مصاحبه تشخیصی» به ترجمه مهدی ایمانی و سارا بابایی که به تازگی از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر توضیح داد: کتاب مصاحبه تشخیصی همانطور که از اسمش پیداست، به فرایند بسیار با اهمیت تشخیص در کار بالینی می‌پردازد. این کتاب بیش از سه دهه است که به عنوان یکی از رفرنس های معتبر در این حوزه در سراسر جهان شناخته می‌شود. این کتاب از تیم نویسندگان بسیار با تجربه و حرفه ای در این حوزه بهره می‌برد و سرپرست نویسندگان این کتاب یعنی دنیل ال سگال یکی از با تجربه ترین افراد در این حوزه است. نگاه مترجمان و در واقع هدف از ترجمه این اثر تهیه یک منبع معتبر و به روز در رابطه با این موضوع برای متخصصان سلامت روان و دانشجویان بوده است.

صرف نظر از اینکه رویکرد درمانی بالینگر چه چیزی باشد، شناسایی مشکل بیمار و تشخیص آن از مراحل اولیه و قبل از درمان است که باید به آن پرداخته شود. این کتاب که بسیار به روز است و مطابق با آخرین تغییر و تحولات در این حوزه است، یکی از نیازهای اصلی متخصصان این حوزه را برطرف خواهد کرد.

او با بیان اینکه این کتاب در واقع یک اثر تخصصی در حوزه سلامت روان است افزود: هر آن کسی که در این حوزه فعالیت می‌کند، از جمله روانپزشکان، روانشناسان بالینی، مشاوران، روانشناسان تربیتی و... می‌توانند از این کتاب استفاده کنند.

نکته مثبت این کتاب این است که افراد با هر هر سطحی از دانش در این حوزه می‌توانند با این کتاب ارتباط برقرار کنند. در واقع چه شما دانشجوی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا باشید، و چه از درمانگران تازه کار یا با تجربه باشید، می‌توانید از این کتاب استفاده کنید.

به گفته او، به طور کلی نگاه مترجمان این کتاب عمومی‌سازه دانش، یک نگاه بایدی و مفید است. متاسفانه در ایران، در رابطه با حوزه سلامت روان کمتر فرهنگ سازی و عمومی‌سازی انجام می‌شود. اصطلاحی که اغلب از آن به عنوان سواد روانشناختی یاد می‌شود. این یعنی اینکه افراد یک جامعه باید از حداقل‌های علم روانشناختی آگاه باشند. مسئله شناخت اختلالات و تشخیص می‌تواند یکی از موضوعات مهم برای عمومی‌سازی در حوزه سلامت روان باشد.

سلیمانیان تاکید کرد: متاسفانه در محیط کار روانشناسی بالینی و محیط آموزشی کشور اغلب دیده می‌شود که به فرایند تشخیص و در واقع رسیدن به یک تشخیص رسمی‌به عنوان سنگ بنای درمان، آنطور که باید اهمیت داده نمی‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود