چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ / ۲۱:۲۹
کد مطلب: 60721
۲

روش های ایجاد تمرکز در امتحانات

روش های ایجاد تمرکز در امتحانات
امتحانات همیشه برای بیشتر دانش آموزان و دانشجویان با اضطراب همراه است، اما به گفته روانشناسان، این اضطراب درونی بوده و خود شخص سبب پیدایش این حس می شود که عملکرد نامناسب فرد در امتحان را به دنبال دارد.
باز هم به شب های بی خوابی و ایام امتحانات نزدیک می شویم، شب هایی که دانش آموزان بدون برنامه ریزی درست، دچار مشکلاتی خواهند شد.
بیشتر فراگیران به دلیل داشتن اضطراب، در ایام امتحانات، خواب و استراحت مناسبی ندارند که این خود سبب ضعف آنها در مطالعه می شود.
سیامک ساعدیان، روانشناس و مشاور روانشناسی دانشگاه، اضطراب در امتحان را نوعی خود اشتغالی ذهنی می داند و می گوید: این موضوع سبب کم انگاری و تردید در مورد توانائی‌های فرد شده و اغلب باعث ارزیابی منفی و عدم تمرکز حواس و واکنش‌های جسمانی نامطلوب می‌گردد.
وی ضمن معرفی علائم اضطراب، هم صحبتی با شخص مورد اعتماد و مشاور، روش‌های ایجاد تمرکز، ورزش‌های تنفسی عمیق و حساسیت زدایی و آرام سازی را از جمله روش‌های بهبود اضطراب دانست و بر بهره گیری از روش‌های کاربردی جهت کاهش استرس تاکید کرد.
علائم اضطراب
فرد مضطرب علائم مختلفی را از خود نشان می دهد، علائم اضطراب امتحان شامل، لرزش بدن، افزایش ضربان قلب، خشکی دهان، تعریق و تهوع است، البته در افرادی حتی ناراحتی های گوارشی را هم موجب می شود.
بی قراری و افسردگی نیز می تواند در کسانی که اضطراب امتحان را دارند، ایجاد شود.
علل اضطراب در امتحان
مهرنوش دارینی روانشناس و مشاور خانواده، علل اضطراب را فردی و خانوادگی می داند و می گوید: اضطراب در امتحان می تواند علل فردی همچون، عدم اعتماد به نفس، ضعف انگیزه، تفکر منفی، رقابت گرایی ناسالم، عدم آمادگی و عدم تمرکز صحیح باشد.
وی با اشاره به اهمیت خانواده و مدرسه در بروز اضطراب در امتحان هم می گوید: خانواده ها بیشتر اوقات منبع بزرگ ایجاد اضطراب در دانش آموز می شوند و با انتظارات و فشار روانی موجب افزایش استرس در فرزندان می شوند.
دارینی، علل خانوادگی ایجاد اضطراب در امتحان را، سخت گیری والدین، آشفتگی خانه، والدین مضطرب، تهدیدهای والدین و ایجاد رقابت یا مقایسه های نادرست عنوان کرد و گفت: مدرسه نیز می تواند در کاهش اضطراب دانش آموزان سهیم باشد، چنان که تاکید بیش از حد بر امتحانات و نتایج آن، می تواند تمرکز را کاهش داده و سبب اضطراب شود.
وی در ادامه از استرس هم گفت و این که استرس باعث فراموشی می شود و در مواردی دیده شده که وقتی یک دانش آموز در امتحانی استرس داشته باشد، به هیچ وجه نمی تواند تمرکز کرده و مطالب را به یاد آورد.
روش های ایجاد تمرکز در امتحانات
اینکه چه بکنیم تا از امتحان نترسیم و اضطراب نداشته باشیم، شاید سوال بسیاری از دانش آموزان باشد. این افراد چون دچار اضطراب هستند، پس تمرکز خود را هم از دست داده اند. باید به دنبال راه های افزایش تمرکز باشیم تا به دور از هر مشکلی توان خود را دو چندان کنیم.
ساعدیان در این زمینه می گوید: اگر تمرکز افزایش یابد، خودمشغولی ذهنی برطرف شده و دقت در انجام کارها افزایش می یابد.
وی راه های ایجاد تمرکز در امتحانات را، خواب خوب، غذای کافی، آرامش فکر و تنفس درست دانست و گفت: برای کاهش استرس هم ورزش و استفاده از مایعات در برنامه غذایی می تواند بسیار موثر باشد.
وی در پایان به دانش آموزان تاکید کرد که هیچ گاه برای کاهش اضطراب به دنبال داروهای شیمیایی نباشند و در صورت نیاز از دمنوش های گیاهی آرامبخش استفاده کنند.
فصل امتحانات فرا می رسد، چه درس ها را خوانده و یا اینکه همه را برای شب امتحان گذاشته باشی، امتحان اضطراب خود را دارد، اما هدف و توقع فرد و تلاش و پشتکار او در درس ها، می تواند بر روی میزان و چگونگی اضطراب تاثیر داشته باشد. شب های امتحان به راحتی با پرهیز از اضطراب و داشتن خودباوری برای فرد خواهد گذشت. شب هایی که اغلب خواب راحتی را برای دانش آموزان و دانشجویان رقم نمی زنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...