يکشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۲ - 4 Jun 2023
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۸ دی ۱۴۰۱ / ۱۱:۱۲
کد مطلب: 60998
۰

فناوری و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن

انزوای اجتماعی یک عامل خطر قابل ‌توجه برای زوال عقل در افراد مسن محسوب می شود
فناوری و کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در افراد مسن
نتایج دو مطالعه که توسط محققان دانشکده پزشکی دانشگاه جان هاپکینز و دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ، روی هزاران آمریکایی انجام شد، نشان داده است که انزوای اجتماعی یک عامل خطر قابل ‌توجه برای زوال عقل در افراد مسن محسوب می شود؛ پژوهشگران پیشنهاد داده اند که فناوری، روشی موثر برای کاهش این خطر است.
 به گفته محققان این مطالعات، شواهد مبنی بر این که انزوا، خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش می ‌دهد تقویت می کند و نشان می دهد که کارهای نسبتا ساده ای مثل ارسال پیامک و استفاده از ایمیل، ممکن است در کاهش این خطر، موثر باشند.
انزوا و تنهایی، که اغلب سالمندان معمولاً با آن مواجه می شوند، ناشی از فقدان روابط اجتماعی یا تعاملات اجتماعی بی کیفیت است.
انزوا نیز در کنار سایر عواملی که در تضعیف سلامت افراد مسن نقش دارند، مانند سبک زندگی نامناسب یا دسترسی محدود به مراقبت های پزشکی، تأثیر قابل توجهی بر سلامت کلی دارد.
اولین مطالعه، روی گروهی متشکل از ۵ هزار فرد ۶۵ ساله یا بالاتر، انجام شد؛ از این افراد خواسته شده بود که در یک مصاحبه حضوری سالانه دو ساعته، برای ارزیابی عملکرد شناختی و وضعیت سلامتی کلی شرکت کنند.
در ابتدای مطالعه، ۲۳ درصد از شرکت ‌کنندگان، از نظر اجتماعی منزوی بودند و هیچ نشانه ‌ای از زوال عقل نداشتند. با این حال، در پایان این مطالعه که ۹ سال طول کشید، ۲۱ درصد از شرکت ‌کنندگان به زوال عقل مبتلا شده بودند.به گزارش سیناپرس، نتایج بررسی ها نشان داد: خطر ابتلا به زوال عقل در طول ۹ سال، در میان سالمندان منزوی، نسبت به افراد مسنی که از نظر اجتماعی منزوی نبودند، ۲۷ درصد بیشتر بود.
پژوهشگران توضیح داده اند: نتایج نشان داده است که معاشرت کمتر با دیگران، تعامل شناختی را نیز کاهش می دهد و به طور بالقوه در افزایش خطر زوال عقل نقش دارد.

نتایج مطالعه دوم، حاکی از آن بود که استفاده از فناوری ارتباطات مانند تلفن و ایمیل، خطر انزوای اجتماعی و در نتیجه ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد. بر اساس یافته های این مطالعه، خطر انزوای اجتماعی در بزرگسالان مسن ‌تری که به چنین فناوری ‌هایی دسترسی داشتند و مرتبا از ایمیل یا پیامک برای برقراری ارتباط با دیگران استفاده می کردند، ۳۱ درصد کمتر از سایر شرکت کنندگان بود.
محققان اظهار داشته اند: فناوری ارتباطات پایه، ابزاری عالی برای مبارزه با انزوای اجتماعی است. یافته های ما نشان داده اند، استفاده از فناوری ‌های ساده، عامل موثری است که از سالمندان در برابر انزوای اجتماعی، که با خطرات سلامتی قابل توجهی همراه است، محافظت می کند.
 یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله Journal of the American GeriatricsSociety قابل دسترسی هستند.
 
مرجع : سینا پرس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

تاثیر خیانت بر روی همسر وفادار چیست؟
چگونه به دام «فرسودگی تحصیلی» نیفتیم؟
احساساتی که نشان می‌دهد ضریب هوشی شما بالا است
چگونه مشاوره روانشناسی بگیریم ؟
چطوری در محل کار عذرخواهی کنیم؟
اختلالات شخصیت کلاستر B
نارسایی توجه /بیش فعالی اختلال رفتاری پیچده اما قابل مدیریت
کشف تاثیر استرس محل کار روی تایپ‌ کردن
اضطراب با بدن زنان چه می‌کند؟
روش‌های غلبه بر استرس امتحانات
نشانه های روابط عاشقانه ناکارآمد وسمی کدامست ؟
معنویت در حل مشکلات روانی بیرون‌زاد راهگشاست
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...