جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ / ۰۷:۵۹
کد مطلب: 61514
۰

مرکز تاب‌آوری زلزله غرب و مرکز آسیا افتتاح شد

آموزش و پژوهش در زمینه ریسک و تاب آوری
مرکز تاب‌آوری زلزله غرب و مرکز آسیا افتتاح شد
مرکز تاب‌آوری زلزله غرب و مرکز آسیا افتتاح شد به همت پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله مرکز منطقه‌ای آموزشی و پژوهشی یونسکو در مدیریت ریسک و تاب‌آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا افتتاح شد.

مرکز منطقه‌ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب‌آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا بر اساس پیشنهاد پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله و با مصوبه مجمع عمومی یونسکو (پاریس)، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی تاسیس شده است.

ارائه خدمات فنی و تخصصی در زمینه کاهش ریسک زلزله، مدیریت بحران و ارتقای تاب‌آوری در برابر زلزله‌های احتمالی به کشورهای واقع در غرب و مرکز آسیا (بر اساس ویژگی‌های کالبدی، اجتماعی - اقتصادی و فرهنگی این کشورها) و تسهیل همکاری‌های بین‌المللی در زمینه ایمنی در برابر زلزله و مخاطرات طبیعی از مهمترین اهداف تشکیل این مرکز است.

براساس امضای موافقت‌نامه‌ای بین دبیر کل یونسکو و و دولت جمهوری اسلامی ایران، مهمترین ماموریت این مرکز کمک به دولت‌های منطقه برای توسعه نقشه راه و تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری زلزله در سطوح مختلف به منظور ارتقای تاب‌آوری در برابر زلزله و نیز شناسایی اولویت‌های ملّی و منطقه‌ای در زمینه کاهش خطرپذیری سوانح و پاسخ به نیازهای مرتبط تعریف شده است.

تقویت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ملّی تا منطقه‌ای در زمینه کاهش خطرپذیری زلزله، برگزاری دوره‌های آموزشی و تحصیلی جهت ارتقای آگاهی عمومی و دانش تخصصی در منطقه، همکاری با کشورها در اجرای پروژه‌ها و فعالیت‌های آموزشی مشترک (نظیر اجرای مانورهای منطقه‌ای زلزله) و نیز جلب مشارکت حامیان محلّی و بین‌المللی برای پشتیبانی از پروژه‌های کاهش خطرپذیری سوانح در منطقه از دیگر ماموریت‌های این مرکز عنوان شده است.

فعالیت‌های این مرکز مورد نیاز تمامی کشورهای منطقه است؛ از این رو این مرکز می‌تواند ظرفیت‌های مضاعفی را در زمینه فعالیت‌های مرتبط با کاهش ریسک و مدیریت بحران زلزله در منطقه ایجاد کند.

مرکز منطقه‌ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب‌آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا به عنوان مرکز منطقه‌ای تحت حمایت یونسکو است که بعد از ظهر امروز، سه‌شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱، در پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله افتتاح شد.

 قانون موافقتنامه بین جمهوری اسلامی ایران و سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) درخصوص تاسیس مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی مدیریت خطرپذیری و تاب آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله تهران، به عنوان مرکز گروه ۲ تحت حمایت یونسکو با تمرکز بر مدیریت و کاهش خطرپذیری بلایا که در جلسه علنی مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۱۱ مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید طی نامه شماره ۱۹۶۱۰۰ مورخ ۱۴۰۱/۱۰/۲۱ توسط رییس جمهور ابلاغ شد.

مراسم افتتاحیه "مرکز منطقه ای آموزشی و پژوهشی مدیریت ریسک و تاب آوری زلزله برای غرب و مرکز آسیا" به عنوان مرکز منطقه ای تحت حمایت یونسکو روز سه شنبه 23 اسفند 1401، در پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با حضور اعضای هیات علمی و کارکنان پژوهشگاه، جمعی از مسئولان کشوری، مقامات دفاتر سازمان ملل متحد در ایران و نمایندگان کشورهای واقع در منطقه غرب و مرکز آسیا برگزار شده است .

لازم به ذکر است که این مرکز بنا به پیشنهاد پژوهشگاه و با مصوبه مجمع عمومی یونسکو (پاریس)، هیات دولت و مجلس شورای اسلامی تاسیس شده است. ارایه خدمات فنی و تخصصی در زمینه کاهش ریسک زلزله ، مدیریت بحران و ارتقای تاب آوری در برابر زلزله های احتمالی به کشورهای واقع در غرب و مرکز آسیا (براساس ویژگی های کالبدی، اجتماعی-اقتصادی و فرهنگی این کشورها) و تسهیل همکاری های بین المللی در زمینه ایمنی در برابر زلزله و مخاطرات طبیعی از مهمترین اهداف تشکیل این مرکز است.

روابط عمومی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در این خصوص اعلام کرده است ، براساس موافقت نامه مبادله شده بین دبیر کل یونسکو و و دولت جمهوری اسلامی ایران، مهمترین ماموریت های این مرکز کمک به دولت های منطقه برای توسعه نقشه راه و تدوین طرح جامع کاهش خطرپذیری زلزله در سطوح مختلف به منظور ارتقای تاب آوری در برابر زلزله؛ و نیز شناسایی اولویت های ملّی و منطقه ای در زمینه کاهش خطرپذیری سوانح و پاسخ به نیازهای مرتبط می باشد.
همچنین تقویت ظرفیت ها و توانمندی های ملّی تا منطقه ای در زمینه کاهش خطرپذیری زلزله؛ برگزاری دوره های آموزشی و تحصیلی جهت ارتقای آگاهی عمومی و دانش تخصصی در منطقه؛ همکاری با کشورها در اجرای پروژه ها و فعالیت های آموزشی مشترک (نظیر اجرای مانورهای منطقه ای زلزله)؛ و نیز جلب مشارکت حامیان محلّی و بین المللی برای پشتیبانی از پروژه های کاهش خطرپذیری سوانح در منطقه از دیگر ماموریت های این مرکز عنوان شده است.

مرکز مذکور هم از بعد محدوده جغرافیایی تحت پوشش (غرب و مرکز آسیا) و هم از بعد دامنه فعالیت های حرف های (آموزش و پژوهش در زمینه ریسک و تاب آوری) در نوع خود منحصر به فرد بوده و فعالیت های آن نیز مورد نیاز تمامی کشورهای منطقه است. لذا این مرکز می تواند ظرفیت های مضاعفی را در زمینه فعالیت های مرتبط با کاهش ریسک و مدیریت بحران زلزله در منطقه ایجاد کند.
مرجع : خبرگزاری ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.