پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ فروردين ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۱
کد مطلب: 61667
۳
۲

عشق سمّی؛ پول در «سیکس‌پک» است

عشق سمّی؛ پول در «سیکس‌پک» است
مهمترین آرزوی پدران و مادران، موفقیت فرزندان‌شان است. آنها همه زندگی‌ خود را برای این هدف هزینه می‌کنند و در این مسیر چیزی نمی‌تواند مانع‌شان شود. هر چند گاهی اوقات به دلیل ناآگاهی والدین، فرزندان آنها نمی‌توانند در مسیر درست و علمی پیشرفت قرار بگیرند.

پافشاری روی فعالیت در یک رشته خاص، بدون اینکه علاقه‌مندی فرزندان در نظر گرفته شود باعث می‌شود هم استعدادسوزی رخ دهد و هم اینکه اگر موفقیتی هم کسب شود این موفقیت‌ها مقطعی باشد و به یک فرایند ادامه‌دار تبدیل نشود.

ورزش و به خصوص فوتبال، یکی از مهمترین حوزه‌های مورد علاقه خانواده‌ها است. جو رسانه‌ای و صحبت‌هایی که در خصوص ارقام چندین میلیاردی دستمزد بازیکنان فوتبال می‌شود باعث شده گرایش خانواده‌ها برای فوتبالیست شدن فرزندان بیشتر از سایر رشته‌های ورزشی باشد.

در حال حاضر فوتبالیست شدن به مشاغل مورد علاقه و لاکچری جامعه تبدیل شده است. این مسئله تبعات زیادی همچون رشد بی‌رویه مدارس فوتبال، فشار روحی روی کودکان و از همه مهمتر از بین رفتن استعداد واقعی آنهاست.


آرات فوتبالیست حرفه‌ای می‌شود؟
چند سال پیش بود که فیلم‌هایی از یک کودک سه چهار ساله ایرانی به طرز عجیبی وایرال و پرمخاطب شد. او خیلی راحت از دیوار بالا می‌رفت؛ پاهایش را ۱۸۰ درجه باز می‌کرد؛ به راحتی روپایی می‌زد و حرکاتی را انجام می‌داد که هم‌سن و سالان او نمی‌توانستند این حرکات را انجام دهند.
پدر آرات که نقش مربی را برای او باز می‌کند رفته رفته پای پسرش را به تبلیغات باز کرد. اگر قرار بود موسسه یا فروشگاهی افتتاح شود آرات در افتتاحیه شرکت می‌کرد و چند حرکت آکروباتیک را هم انجام می‌داد. در ادامه حضور در تاک‌شوهای خارجی هم به فعالیت‌های آرات اضافه شد.


 
همان زمان نام آرات در تیتر بسیاری از رسانه‌ها به چشم می‌خورد. تصاویر سیکس‌پک شکم آرات نشان می‌داد که او تحت تمرینات سختی قرار گرفته است. دشواری تمرینات در کنار دوری از مادر می‌تواند برای هر کودکی دشوار باشد؛ هر چند پدر آرات نظر دیگری دارد.

او از علاقه باشگاه‌های بزرگی همچون لیورپول برای جذب او خبر داد. آرات و پدرش راهی اروپا و انگلیس شدند تا این کودک بتواند مسیر پیشرفت خود را راحت‌تر طی کند. حتی بسیاری از پیج‌های اینستاگرامی معتبر فوتبالی هم فیلم‌هایی از بازی آرات را منتشر کردند. رفته رفته همگان باورشان شده بود که قرار است او راهی تیم‌های پایه یکی از باشگاه‌های معتبر اروپایی شود؛ اما بازگشت آرات به ایران و بستن قرارداد با باشگاه سپاهان به همه این رویاپردازی‌ها پایان داد.

حسن روشن: اجبار در فوتبالیست شدن کودکان اشتباه است
حسن روشن که از بزرگان فوتبال ایران محسوب می‌شود سالهاست در امارات در زمینه آموزش استعدادهای فوتبالی فعالیت می‌کند. او که در بالاترین سطح فوتبال ایران بازی کرده در گفت وگو با ایرنا، در خصوص فشار خانواده‌ها به کودکان کم سن و سال‌شان برای فوتبالیست شدن گفت: بچه‌ها در هفت سالگی به مدرسه می‌روند. چون مثلا اگر در ۴ سالگی به مدرسه بروند دچار مشکلات زیادی می‌شوند. فوتبال هم به همین شکل است.
روشن اجبار در فوتبالیست شدن کودکان را یک اشتباه می‌داند. او گفت: کودکان باید فوتبال را به صورت تفریحی آغاز کنند و نباید برای آنها تمرینات جدی در نظر گرفت؛ چه برسد به اینکه تلاش شود تا شکم کودکان، سیکس‌پک هم داشته باشد. پدران و مادران تصور می‌کنند برای کودک‌شان تصمیم درستی گرفته‌اند اما در حقیقت باعث می‌شوند هم استعداد آنها بسوزد و هم اینکه حتی دچار مشکلات روانی شوند.

پیشکسوت فوتبال ایران ادامه داد: مسی برای درمان به اسپانیا رفته بود اما استعداد او توسط یک باشگاه بزرگ کشف شد و تحت تمرینات تخصص قرار گرفت. فشار غیرعلمی به کودکان برای فوتبالیست شدن یا موفقیت در هر رشته دیگری عواقب زیادی دارد. از خانواده‌ها خواهش می‌کنم هرگز فرزندان‌شان را مجبور به فعالیت در رشته‌ای نکنند.


هشدار روانشناسان در خصوص تحمیل اهداف به فرزندان
روانشناسان اعتقاد دارند پدران و مادرانی که در کودکی و نوجوانی نتوانستند موفقیتی در ورزش، هنر یا حوزه‌های دیگر کسب کنند آرزوهای سوخته خودشان را برای فرزندان‌شان در نظر می‌گیرند؛ آن هم بدون توجه به اینکه آرزو، اهداف و از همه مهمترین استعداد فرزندان در چه زمینه‌ای است.

اینکه فرزندان خردسال مجبور به انجام تمرینات سخت شوند و حتی از گریه و ناراحتی آنها فیلمبرداری شود مصداق کودک‌آزاری است. جدایی از مادر و درآمدزایی از طریق فرزند هم جزو همین مصادیق محسوب می‌شوند. برای مقابله با این پدیده مذموم در وهله اول باید خانواده‌ها آگاهی پیدا کنند تا اینگونه با سرنوشت فرزندان‌ آنها بازی نشود و استعداد واقعی‌شان هرز نرود. ضمن اینکه باید شرایط و حتی قوانینی در نظر گرفته شود تا کودکان در معرض دلسوزی بیجا و غیرمنطقی خانواده‌ها قرار نگیرند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

هاجر مرادی دوست
Iran, Islamic Republic of
کودکان کار فقط سر چهارراه ها نیستند، بلکه از نوع اینستاگرامی، به منظور به دست آوردن یك منبع مالی برای والدین خودمحسوب می شوند .
یک کلیپ آن ور آب دیدم که دختربچه ای حدودا سه چهارساله، مشغول تماشای انیمیشن "دایناسور خوب "است وگریه می کند و خنده های ناموزون مادرکه هیچ هم احساسی و تناسبی با ناراحتی دلبندش نداشت وآشکارا از ثبت لحظات اشک ریختن فرزندش مشغول کسب درآمد و جمع آوری لایک بیشتر و اضافه کردن تعداد دنبال کنندگان صفحه اجتماعی خوداست. !!!!
و یا کلیپی ایرانی از یک گفتگوی پدر ودختری چهارساله که با ژستی فیلسوف وار تاکید بر هوش سرشار فرزند و حس دلبستگی او به خود داشت!!!و اشاره مستقیم به فقدان ومرگ و سپس نتیجه گیری از درک بالای فرزندش نسبت به نابودی و نیستی!!!!!!
هرچند قضاوتی خاص بر این ویدئوها نمی توان داشت و در راستی آزمایی به مشکل بر می خوریم.ولی متاسفانه و در مجموع ، چنین خروجی هایی که پرورش می یابند، محصول تفكر والدین ناآگاه هستند.
روح "ژان پیاژه" شاد که توانست با ارائه نظریه رشد مرحله ای و هوش شناختی، ثابت کند که پیش دبستانی ها، از مفهوم مرگ و پیچیدگی آن سر در نمی آورند. و هنوز خیلی مانده تا به مرحله هوش انتزاعی برسند.
آرزویم این است که چنین والدینی، ای کاش با یادگیری مهارت های زندگی و سبک درست فرزندپروری، آینده بلندمدت فرزندانشان را با حفظ حریم شخصی آنها تامین کنند.
البته تبعات یک کسب وکار خانگی با عرضه کالایی به نام فرزند،یا همان کودکان اینفلوئنسر، بسیار زیاد است:
معروفیت و شهرت زودرس،چشم وهمچشمی ومصرف گرا بودن، فشارهای ناشی ازمورد قضاوت نابجا قرار گرفتن
و....شاید بهتر باشد من و شما از هرگونه لایک و کامنت و به به و چه چه نسبت به اشتراک گذاری و انتشار این تصاویر و کلیپ ها، دقت لازمه را به خرج دهیم و به نوبه ی خود از وسوسه های این چنینی خود را در امان نگه داریم.
پی نوشت: تصور کنید این کودکان دوفردای دیگر بزرگ می شوند و متوجه هستند که جملات ردوبدل شده در این کلیپ ها، همه دیکته شده و ده ها بار تمرین شده و سپس ضبط شده است. با دروغ پرورش
می یابند و خود نیز دروغگوهای ماهری می شوند.
مراقب باشیم به چه بهایی،شاد می شویم و به وجد می آییم!!! وما دنبال کنندگان، والدین و خانواده ها را به چه سمت و سویی سوق می دهیم.
Iran, Islamic Republic of
روزی برسه که برای موفقیت هاش جشن بگیره، تلاشش ستودنی ست
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم