جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۱
کد مطلب: 61816
۲

واکنش انجمن داروسازان به دستورالعمل وزارت بهداشت درباره عدم توزیع متادون

واکنش انجمن داروسازان به دستورالعمل وزارت بهداشت درباره عدم توزیع متادون
دکتر سیدعلی فاطمی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به دستورالعمل وزارت بهداشت مبنی بر عدم توزیع داروهای درمان اعتیاد در داروخانه‌ها و توزیع آن در مراکز درمانی اعتیاد، گفت: با توجه به اعلام اخیر معاونت درمان وزارت بهداشت مبنی بر عدم ارائه داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها که در دستورالعمل جدید مراکز سوء‌مصرف مواد یا SUD، مطرح شده، باید توجه کرد که بنا به دلایلی انجام این اقدام غیرقانونی بوده و قابل اجرا نیست.
 
وی افزود: بر اساس همه قوانین موجود از جمله قانون اصلی که قانون مقررات امور پزشکی و دارویی مصوب ۱۳۴۴ است، هیچ محلی غیر از داروخانه، برای عرضه داروها معرفی نشده است. علاوه بر این، بر اساس بند (و) ماده ۱۹۶ قانون برنامه سوم توسعه مصوب ۱۳۷۹، عرضه دارو به مصرف‌کننده نهایی، خارج از داروخانه ممنوع است.

فاطمی ادامه داد: ماجرا از اینجا شروع شد که در جلسه شماره ۱۳۶ ستاد مبارزه با مواد مخدر در مرداد ماه ۱۳۹۸، مقرر شد تا توزیع داروهای آگونیست درمان اعتیاد به‌جای مراکز درمان اعتیاد، از طریق داروخانه‌ها انجام شود. بر همین اساس سازمان غذا و دارو در سال ۱۳۹۹، ضابطه نظام توزیع و عرضه داروهای تحت کنترل در داروخانه را نوشت و داروخانه‌های واجد شرایط  توزیع و عرضه داروهای تحت کنترل را تعریف کرد.

فاطمی گفت: به دنبال این دو اقدام، کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز درمان سوء‌مصرف مواد از ستاد مبارزه با مواد مخدر و همینطور سازمان غذا و دارو، به دیوان عدالت اداری شکایت کرد، اما هیات عمومی دیوان در تاریخ ۱۲ مرداد ماه  ۱۴۰۰ این شکایت را رد کرد و این مصوبات را قابل ابطال ندانست. بر این اساس دستورالعمل معاونت درمان در مورد اینکه داروهای درمان اعتیاد به داروخانه‌ها داده نمی‌شود، غیر قانونی بوده و با توجه به رای قبلی دیوان عدالت اداری در این مورد، به راحتی در محاکم قضایی قابل ابطال است.

فاطمی با بیان اینکه هنوز این دستورالعمل به دست ما نرسیده است، گفت: اما از طرف انجمن داروسازان ایران به وزیر بهداشت نامه نوشتیم و متذکر شدیم که این دستورالعمل غیرقانونی بوده و  قابل اجرا نیست.

نایب رییس انجمن داروسازان ایران تاکید کرد: در حال حاضر دو ضابطه تحت عنوان «ضابطه نظام توزیع و عرضه داروهای تحت کنترل در داروخانه مصوب سال ۱۳۹۹» و «دستورالعمل تعیین داروخانه واجد شرایط توزیع و عرضه داروهای تحت کنترل مصوب سال۱۴۰۰»  توسط سازمان غذا و دارو ابلاغ شده که در آن‌ها سه محل برای عرضه داروهای تحت کنترل در نظر گرفته شده است ‌که شامل مراکز ترک اعتیاد، داروخانه‌های بیمارستانی و داروخانه‌های واجد شرایط منتخب است.

فاطمی گفت: در این ضوابط کماکان مراکز درمان اختلالات مواد مخدر هم می‌توانند این داروها را عرضه کنند، اما اینکه در یک معاونت غیرمرتبط وزارت بهداشت دستورالعملی بنویسند که داروخانه‌ها را که محل اصلی عرضه همه داروها در دنیا هستند، مجاز  به فروش بعضی داروها ندانند، جای شگفتی دارد.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد